Bezár

RENDBEN
Újragondolt Kelták

Újragondolt Kelták

2019-08-18 20:23:24

Írta: Mtk03.18

Boston Celtics szezonváró

Keret

PG: Kemba Walker, Carsen Edwards, Brad Wanamaker, Tremont Waters

SG: Jaylen Brown, Marcus Smart, Romeo Langford, Javonte Green, Max Stus

SF: Jayson Tatum, Gordon Hayward

PF: Daniel Theis, Semi Ojeleye, Grant Williams

C: Ennes Kanter, Robert Williams, Vincent Poirier, Tacko Fall

Összes fizetés: $116,520,579

Nyári Mozgások

A Celtics nyarának a legfontosabb eseménye az volt, hogy lelépett Kyrie Irving. A pótlására kellett valakit találni, aki végül Kemba Walker lett és mivel a szintén távozó Terry Rozier pont a Hornetshez akart szerződni, így ezt egy sign&trade keretein belül oldották meg. Walker Irvinghez képest semmiképpen sem rosszabb játékos, viszont jobban illik a rendszercsapatokba, mint amilyen a Celtics valójában, ezért valószínűleg jobban ki fogja bővíteni elsősorban a Brown-Tatum duó lehetőségeit, ami nagyon fontos lesz idén a Keltáknak. Ugyanis volt még egy nagyon fontos távozójuk, Al Horford. Őt papíron Ennes Kanterrel pótolták, viszont a török soha nem lesz képes ugyanazt a melót elvégezni védekezésben, szervezésben, triplázásban, mint Horford. A piacról nagyjából ennyi játékos érkezett Bostonba, viszont a Drafton is jelen volt Danny Ainge, ha csak a Lottery végén tudott először húzni is. A legnagyobb potenciállal rendelkező draftee Romeo Langford. Az első évétől nem kell sokat várni, szerintem ő egy amolyan sunyiban fejlődő játékos lesz és a Celticsnél jobb helyre nem is kerülhetett volna ilyen szempontból. Szintén ezen a drafton szerezték meg Carsen Edwardsot, akit az elemzők egy csereirányító szintjére lőnek be, viszont meg kell hagyni, hogy a nyári ligában nagyon jól játszott. Az ő helye a csapatban szerintem a megfigyelők által vártaknak fog megfelelni, elsősorban a tripla és a konkurencia hiánya miatt. Az utolsó pick, amire érdemes lehet figyelni, az Grant Williams volt. Ő egy alulméretezett négyes, aki tud triplát dobni és nem túl atletikus. Mivel az ő posztján sem bővelkedik Stevens az emberekben, ezért még pályára is kerülhet tíz-tizenöt percekre. A maradék szerzeménnyel, vagyis Poirierrel, Fallal, Greennel, Stusszal és Watersszel valószínűleg csak a G-ligában találkozhatunk jövőre, talán a franciának van esélye felkerülni az A csapatba.

Értékelés: bár a Celtics nyarát elsősorban a kármentés határozta meg, azért vannak még lyukak a keretben, amiket jobban is be lehetett volna tömni, így egy C--t adnék Aingenek

Játékkép

Mint fentebb említettem a Boston is a rendszercsapatok közé tartozik, vagy legalábbis rendszercsapatként működik a legjobban. Tavaly ez a rendszer Irving miatt háttérbe szorult, idén viszont Walkerrel újra kivirágozhat, ami elsősorban Brownak és Tatumnak fog kedvezni. Főleg az előbbitől kiemelkedő szezont várok, elvégre ebben az idényben a szerződéséért fog játszani. Támadásban teljesen rendben lesznek, úgy gondolom, minden adott, hogy a tavalyi szintet hozzák, vagy akár felül is múlják azt. Védekezésben sokkal látványosabb lesz a visszaesésük. Egyrészt Horford elvesztése már önmagában elég nagy érvágás a védekezésnek, hát még az, hogy Aaron Baynes helyett Kanter lesz a center, vagyis a védekezés középpontja. Az egyetlen esélyük, hogy tompítsák a visszaesést Robert „Timelord” Williamsben van. Idén minden bizonnyal több játékpercet fog kapni, mivel cserecenternek maximum Theis jöhet szóba, viszont akkor négyesben vagy Ojeleye, vagy Williams maradna, ami nem sokat javítana a helyzetükön. Annak ellenére, hogy az emberanyag védekezésben sokkal gyengébb a tavalyinál, még mindig a liga első felébe tartozik, szerintem a tízedik hely környékén fognak végezni ebben is, de Stevensnél ezt sosem lehet tudni. Az egyetlen dolog, amiben talán erősödtek, az a lepattanózás. Én úgy gondolom, hogy Theis jobb pattanózó Horfordnál ás Kanter jobb pattanózó Baynesnél, de annyira nem fognak előrelépni, hogy a tízbe bekerüljenek.

Ambíciók

Bármennyire is gyengült a Celtics, Keleten még így is biztos, hogy be fognak jutni a rájátszásba és még akár hazai pályáért is küzdhetnek. Ami viszont a legtöbb Celtics szurkolónak fájó, hogy azt az assetmennyiségget, amit a legendás Brooklyn cserében kaptak, még mindig csak őrizgetik. Pedig simán meg tudtak volna szerezni egy Kawhi Leonardot, vagy akár egy Anthony Davist, de ha ezek nem is jöttek volna össze, Jimmy Butlerért vagy Porzingisért farzsebből jobb csomagokat tudtak volna adni, mint amiért elkeltek. Ha a legközelebbi nagy szupersztárra nem csapnak le, hogy úgy fogalmazzak, rájuk fognak rohadni ezek az assetek. És mivel a szabadügynök piacon egy ideig még nem lesz nevesebb FA, meg fognak rekedni a stabil playoff csapat szintjén, ahová most is várják őket.

Tipp: Keleten, az ötödik helyen, 42+ (50% fölött) győzelemmel bejutnak a rájátszásba, ahol az első körben ki is esnek.


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat