Bezár

RENDBEN
Trade Deadline beharangozó (3.)

Trade Deadline beharangozó (3.)

2019-02-02 19:22:28

Írta: Mtk03.18

Már csak alig van hátra hét nap az NBA fanok álltal legjobban várt napig, a cserehatáridőig. Aki nem tudná, ez az a dátum, amitől kezdve a szezon végéig nem lehet már játékost másik csapatba cserélni. Éppen ezért minden csapatnál végigvettem, hogy mit várhatunk tőlünk február 8.-án.

Los Angeles Lakers

A mai első csapatunk a Lakers, aminek legalább egy rájátszás szintű csapatot kell összeraknia LeBron James mellé. Konkrétabban a fiatal magot, vagyis Ballt, Ingramet és Kuzmát kéne beváltaniuk egy második sztárra. Eddig olyan jelöltekről hallhattunk, mint Beal, vagy Anthony Davis. Előbbi most már a Wizardsról szóló bekezdésben említett okok miatt már nem aktuális, utóbbiért pedig lesznek jobb ajánlatok is, tehát muszáj lesz Magicnek másik jelöltet keresni, de egyáltalán nem kell sietnie. Az idei csapatukat nézve, nagyon hiányzik nekik egy center, amiből irtózatosan nagy a kínálat. A legjobb opció Vucevic, akiért Ballt kéne feladniuk, de Kanter, Maker, Whiteside és Robin Lopez is lehetséges opció lehet. Segíthet továbbá, hogy nyáron csak egy évre szóló szerződéseket osztottak ki, kivéve nyilván Jamesét, magyarul mindenki lejáró.

Memphis Grizzlies

Idén a Memphis úgy indult neki a szezonnak, hogy szeretnének rájátszásba jutni Gasollal és Conleyval. Az évelejét ennek megfelelően meg is húzták, viszont hamar kifulladtak. A vezetőségben ennek megfelelően meg is hozták azt a döntést, ami végleg lezárhatja a hagyományos Grit & grind érát, vagyis Jaren Jackson Jr.-on kívül mindenkit el akarnak cserélni. A két legnagyobb név Marc Gasol és Mike Conley. A spanyol center értéke jelenleg nem mérhető be pontosan, elvégre kinek kell egy öregedő center. A nagyobb halak közül esetleg Otto Porter lehet érdekes, de ő is csak akkor, ha adnak mellé más értéket is és csak is azért, mert a fizetése egy évvel hosszabb. Conleyval más a helyzet, neki még biztosan pozitív értéke van, az olyan csapatoknak jól jöhet, akik borderline rájátszás tagok, ilyen például a Spurs. Mellettük értéket jelenthet Justin Holiday, Jamychal Green, Kyle Anderson, Shelvin Mack és Garett Temple. Szeretnék elcserélni Chandler Parsonst is, de most nem nagyon van olyan csapat, amely fiatal vagy pick nélkül átvenné az egykori sztárt, vagyis a csere nem kedvezne az újjáépülésnek.

Minnesota Timberwolves

Mi lesz veled, Timberwolves? Ahogyan a Pistons, úgy Townsék sem nagyon találják a maguk identitását. Egyrészt tele vannak veterán játékosokkal, méghozzá a 2012-es Bullsból, másrészt már a szezon elején nyilvánvaló volt, hogy nem lesznek PO tagok. Ennek a vezetési stratégiának könnyen az lehet az eredménye, hogy KAT is Kevin Garnet sorsára fog jutni. Amennyiben így lesz, az biztosan nem most fog megtörténni. Ha bármit is fog csinálni a Miny, akkor annak az lesz a célja, hogy egy kis cap spacet csináljon jövő nyárra. Ráadásul a helyzetüket az sem segíti, hogy az egyetlen olyan játékos, akit el tudnának passzolni és értéke is van, vagyis Tyrus Jones, hosszabb időre kidőlt. Rajta kívül igazából csak cserélhetetlen szerződések vannak, mint Dieng, vagy Wiggins és bár nem cserélhetetlen kategória, de Jeff Teague iránt sem tolonganak a csapatok.

New Orleans Pelicans

Az összes csapat közül most talán a Pelicans van a legnehezebb helyzetben, a napokban történtek miatt. Ha én a vezetőség helyében lennék, még most elcserélném Davist a legkedvezőbb csomagért, mivel nyáron csak sokkal rosszabb ajánlatok érkezhetnek. Az új irányt a vezetőség már megadta, vagyis nem egy Davis szintű sztárt keresnek, hanem robbantanak, amihez elég jó alapanyagaik vannak. A legértékesebb játékos jelenleg Nikola Mirotic, aki egyrészt kiválló és modern kiegészítő, másrészt lejáró. Mellette ott van Jrue Holiday, aki elit második opció, Julius Randle, akit akár meg is tarthatnak és Moore, aki szintén modern kiegészítővé nőtte ki magát. Ezen játékosok mindegyikéért komoly értéket kaphatnak, ha cserére kerül sor.

Oklahoma City Thunder

Az idei OKC elképesztően nagyott változott tavalyhoz képest. Elsősorban a vezéri pálca átkerült Westbrook kezéből Paul Georgéba, ami eddig eredményes lépésnek tűnik. A gárda igazából csak pár lépésre van a kontender szinttől. Elsősorban pár olyan játékosra lenne szükségük, aki tud triplázni. Cserélhető értékként Jerian Grant, Ferguson és mivel lejáró, Abrines szolgálhat. Ha nem sikerül cserélni, még mindig ott lesznek a kivásárlások, tehát nem kell aggódni a Thunder fanoknak.

Phoenix Suns

Az idei szezon egyik legnagyobb csalódása a Phoenix Suns együttese, akik továbbra is a legrosszabb csapatok között vannak, annak ellenére, hogy megszerezték a drafton DeAndre Aytont. A deadlinenál valószínűleg passzívak lesznek, nem nagyon van cserélnivalójuk.

Portland Trail Blazers

A Portland valószínűleg aktív lesz idén, hiszen elképesztően nagy szükségük lenne egy cserewingre. Az egyetlen kérdés csupán, hogy kit adnának fel ennek reményében. Cserélni igazából csak rookiekat és túlfizetett játékosokat (meg persze draftpickeket) tudnak, tehát valószínűleg ők is a piaczárás után lesznek aktívak, a saját játékosaik pedig nem keltenek fel túl nagy érdeklődést.

Sacramento Kings

A Sacramento Kings idén hatalmas szezont fut, talán azért mert nincs meg a saját pickjük. Viszont az elmúlt évek rossz döntéseinek hála a csapat szerkezetileg rosszul van felépítve. Egész könkrétan egy szál wingjük sincs, ellenben hat (!!) darab centert is sikerült szerezni. Tehát valószínűleg fiatal centert fognak fiatal wingre cserélni. Azt gondolom, Otto Porterért be kéne jelentkezniük. Másik irányból megközelítve, jelenleg a Kingsnek van a legtöbb cap space, tehát átvehet rosszabb szerződéseket draftjogokért cserébe. Mindenesetre biztos, hogy Vlade Divac nem fogja kapott fax nélkül megúszni február 8.-án.

San Antonio Spurs

A Spurs az idei év meglepetéscsapata, lévén hogy Popovich úgy áll PO helyen, hogy Lonnie Walker és Dejonte Murray egész szezont ki fogja hagyni. Kérdés, mennyi ideig bírja LaMarcus Aldridge ezt a színvonalú játékot egyedül is hozni. Remélhetőleg a Spurs nem várja meg, míg kiderül és hoz mellé egy második számú sztárt. Mondjuk ennek inkább az lenne a célja, hogy Popovich utolsó szezonjaiban is rájátszásba tudja vezetni a Spurst, mint sem egy jövőbeli bajnokcsapat felépítése. Jó célpont lehet erre a célra Conley, Holiday és Walker, vagyis a védekezni és támadni is tudó irányítók.

Utah Jazz

A Jazz várhatóan idén is azt a problémáját szeretné megoldani, amit már éve óta próbál. Szeretne egy olyan játékost szerezni, aki tud támadni és lehetőleg négyes. Nikola Mirotic isteni fit lenne, de Kevin Loveon és Bjelicán is érdemes lenne elgondolkozni. Most nem valószínű, hogy összejön ez a játékos, de Favors például bevonzhatja a GM-ek érdeklődését.


Megosztás:

Hozzászólások:

Írta: Bowand

Időpont: 2019-02-02 22:49:21

Nagyon jó ez a cikk sorozatod! 👍

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat