Bezár

RENDBEN
Trade Deadline beharangozó (2.)

Trade Deadline beharangozó (2.)

2019-02-01 23:05:46

Írta: Mtk03.18

Már csak alig van hátra hét nap az NBA fanok álltal legjobban várt napig, a cserehatáridőig. Aki nem tudná, ez az a dátum, amitől kezdve a szezon végéig nem lehet már játékost másik csapatba cserélni. Éppen ezért minden csapatnál végigvettem, hogy mit várhatunk tőlünk február 8.-án.

New York Knicks

Először is a Knicks egy kicsit megelőzött engem és elcserélte Porzingist (http://www.fanfactory.hu/breaking-porzingis-dallasban). Kérdés, hogy mennyire fog beválni Smith Jr. és mennyire lesz erős a kapott draftcédula. A klubb továbbra is a tankolás nevű játékot űzi, amiben konkrétan a legjobb. Azonban bármennyire is tankolnak Fizdalék, még mindig vannak olyan játékosok a Knicks keretében, akik felkelthetik egyes csapatok érdeklődését. A legékesebb példa a török Enes Kanter. Az ő helyzete azért is különleges, mert hazájában elfogató parancs van érvényben ellene, mivel a török játékos kritizálni merészelte Erdogant. Jelenleg Amerikában még biztonságban van, de már tudjuk, hogy Trump simán képes megegyezni Törökországgal, így Kanter helyzete bármikor változhat. Ha ettől még el is tekintenek a GM-ek, még akkor sem lenne nagy az érdeklődés, tekintve, hogy a centerpiac teljesen betelt. Ha esetleg még is cserére kerülne sor, valószínűleg az egy hármas csere lenne. További szereplők lehetnek még a cserepletykákban Noah Vonleh, aki kiválló szezont fut és Lance Thomas, aki egy 3&D játékos.

Orlando Magic

Ha olyan csapatot keresünk, aminek igazán fontos nap lesz február 8., akkor az Orlando Magic biztosan ott lenne a jelöltek között. A gárdának ell kell döntenie, mit is akar igazából csinálni. Hiába fut ragyogó szezont Nikola Vucevic, aki idő közben All-Star is lett, egyszerűen elveszi a lehetőséget az 1/6-os Bambától, aki hosszú távon sokkal fontosabb játékos lehet. Nincs mese, a montenegrói centert előbb vagy utóbb el kell cserélni, méghozzá egy fiatal irányítóra. Mellette még Terrence Ross, D.J. Augustin, esetleg Fournier lehet a cserék célpontja.

Philadelphia 76ers

Az első olyan csapat, amely majd igazán aktív lehet, méghozzá a vevői oldalon, az a Phily. Brownék jelenleg abban a helyzetben vannak, hogy a Butler csere után jelentősen lecsökkkent a cserepadról érkező NBA játékosok száma, így fontos lenne nekik pár használható játékost szerezni, amire minden esélyük meg is van. Számtalan pick mellett ott van Fultz, aki megérne egy külön cikket is, de minden esetre biztos, hogy eddig egy hatalmas bustnak tűnik és a csereértéke folyamatosan zuhan lefelé. Most talán egy kései első körös körül lehet az értéke. Mellette ott van még Korkmaz is, akiben ott van a potenciál arra, hogy egy szegény ember Belinellije legyen, kérdés mikor engedi ki végre magából az állatot. Minden esetre ez most egy mini most vagy soha szituáció a Philinek, mivel most szerezték meg Butlert és nem éppen a legjobbak az esélyeik arra, hogy vissza is hozzák a nyáron, tehát az idei rájátszásban nagyot kell majd robbantani.

Toronto Raptors

Az utolsó előtti keleti csapatnak, a Raptorsnak sincs túl bonyolult dolga cserék tekintetében. Annyit tudnak estleg csinálni, hogy a rengeteg kiegészítő játékost egyetlen elit kiegészítőre cserélik. Ilyen szempontból a Spursből Rudy Gay, Memphisből JaMychal Green lehet célpont. Igazából amíg Ujiri legnagyobb problémája a Powell szerződés, addig nem fognak egyetlen cserével sem sietni a kanadaiak.

Washington Wizards

Az utolsó keleti csapat a Wizards, ahol szintén áll a bál. Egyrészt korábban már kijelentették, hogy fel szeretnék robbantani a csapatukat, azonban eddig csak kiegészítő játékosokat cseréltek. Ráadásul a közelmúltban levették a piacról Bradley Bealt, aki az egyetlen olyan játékosnak tűnt, akiért valami értékeset is tudnának kapni. Rajta kívül hiába akarnák elcserélni John Wallt, a játékos rosszul játszik és az új, maxos fizetése még el sem indult. Porter már egy fokkal érdekesebblehet, mivel ő eddig nem nagyon tudott Beal és Wall mögött kibontakozni, tehát lehet benne potenciál, viszont neki is akkora a szerződése, hogy nem sok esély van rá, hogy elcseréljék. Magyarul a Wizards marad továbbra is a kiegészítők cserélgetésénél, érdemi változás nem sok lesz és azt kell mondanom, hogy ez 2025-ig így is fog maradni.

Dallas Mavericks

A Dallas tegnap mindenkit meglepve elsőként kezdte el a deadlinet. A munkát igazából el is végezték, szereztek egy sztárt Doncic mellé és elcserélték az asseteket egy lépésben, tehát most már Cuban akár hátra is dőlhet és szürcsölheti tovább a koktélját.

Denver Nuggets

Második nyugati csapatunknál, a Nuggetsnél is egyszerű helyzetben vagyunk, ugyyanis az a helyzet, hogy nincs helyzet. Az elvetett gabona beérett, lassan már lehet is aratni. az évek alatt már annyira összecsiszolódtak Jokicék, hogy az sem zavarta meg őket, hogy a legjobb játékosok közül legalább egy eddig mindig hiányzott. Év elején még sokan azt mondták, kell a Nuggetsnek még egy csereirányító, de Monte Morris tökéletesen elsajátította ezt a szerepkört.

Golden State Warriors

A Warriors abba az archetípusba tartozik, amiről eddig még nem kellett írnom. Ők a deadline után lesznek aktívak, amikor a csapatok kivásárolják a nekik nem kellő játékosokat. Cserélni nem nagyon tudnak, ha csak nem a Green-Thompson duó valamelyik tagjától szeretnének megszabadulni, de ki akarna szétverni egy ilyen évtizedes dinasztiát, amely még most, közeledve a nyugdíjhoz is képes elit teljesítményt nyújtani. Mondjuk hallani olyan pletykákat, miszerint Thompson eligazolna a Lakershez, amennyiben Davis is odamegy és a GSW nem ad neki max szerződést. Ha ez a helyzet, érdemes lehet az ajánlatokat meghalgatni, de cserére szinte biztosan nem fog sor kerülni.

Houston Rockets

A Rockets személyében most elérkeztünk egy olyan csapathoz, amely biztosan nagyon aktív lesz mind deadline előtt, mind deadline után. Nekik ez egy Most vagy soha szituáció, mivel idén van utóljára esélyük bajnoki címet nyerni a Paul-Harden duóval. Ehhez első sorban több rotálható wingre lenne szükség, akik nem árt ha tudnak dobni. Az első számú cserecélpontok Kentavious Caldwell-Pope és Kent Bazemore, de ajánlatott tettek Davisért is, tehát láthatjuk hogy Morey tényleg nem viccel. Ellenértékként azonban jelenleg csak picket és Chriss lejáróját tudnják adni, de ez már elég lehet egy wing megszerzéséhez.

Los Angeles Clippers

Az utolsó csapat a mai írásban a Clippers, aminek a Raptorshoz és a Nuggetshez hasonlóan szintén hihetetlen komplex kerete van. A deadlinenál valószínűleg passzívak lesznek, esetleg Bradleyvel próbálkozhat még valaki. Davisért ők is erős csomagot tudnának adni, hisz a keretük tele van fiatalokkal és lejárókkal. Ha esetleg úgyvannak vele, hogy megszűntetnék az egyes posztokon kialakult tumultust, akkor a Beverley, Teodosic, Bradley, Marjanovic csomagot tudnák adni, ami maximum Fournierre lenne elég, ha egy.két pickkel megfűszerezik.


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat