Bezár

RENDBEN
Továbbra is távol a tűztől

Továbbra is távol a tűztől

2019-08-30 21:12:45

Írta: Mtk03.18

Dallas Mavericks szezonváró

Keret

PG: JJ Barea, Jalen Brunson, Delon Wright, Dakota Mathias

SG: Courtney Lee, Seth Curry, Ryan Broekhoff, Antonius Cleveland, Josh Reaves

SF: Luka Doncic, Tim Hardaway Jr., Justin Jackson, Isaiah Roby

PF: Kristaps Porzingis, Maxi Kleber, Dorian Finney-Smith

C: Dwight Powel, Boban Marjanovic

Összes fizetés: $121,289,520

Nyári mozgások

A Mavs idei nyara nem volt túl izgalmas, inkább csak szerződéseket hosszabbítottak, új játékosok csak kiegészítők érkeztek. Az egyik ilyen Seth Curry, aki immár másodjára próbálkozik a Mavsnél. Tavaly bebizonyította mindenki számára, hogy NBA játékos. Luka Doncic mellé kiválóan fog illeni, elvégre ki mellé ne illene az NBA egyik legjobb triplázója. A másik érkező Boban Marjanovic, aki második számú centernek érkezik Powell mögé és annak tökéletes is. Rövid ideig egészen ponterős és hasznos tud lenni, viszont hamar elfárad, tehát nem egy harmincperces játékos. A hosszabbítások közül a legjelentőségteljesebb Kristaps Porzingisé volt, akit maximum szerződésért tartottak meg. Ha viszonylag egészséges lesz a következő idényben és idővel a sérülése előtti szintre is fellép, akkor mindenképpen meg fogja érni a pénzét, ráadásul Doncic mellett nem fog akkora teher nehezedni a hátára, mint amilyen a Knicksben volt anno. Szintén szerződést hosszabbított Maxi Kleber is, aki tökéletes fit KP mellé, a kiváló védekezésével és az eredményes, viszont nem labdaigényes támadásával nagyszerűen fog illeni a csapatba. Szintén hosszabbítottak Dwight Powellel, aki egy átlagos stretch center, talán túl is lett fizetve, de amúgy egészen hasznos játékos. Az utolsó hosszabbítás Dorian Finney-Smith volt, aki három év alatt rotációs játékossá fejlődött. Ahhoz, hogy tovább tudjon lépni, támadásban viszont még nagyon sokat kell fejlődnie. A hosszbbításokon túl volt egy csere is, pár draftcetliért megszerezték Delon Wrightot, aki még mindig egy hasznos 3&D, bár már jobb időket is megélt.

A hosszabbítások mellett meg kell említeni, hogy volt a Dallasnak egy húzása a Drafton, méghozzá Isaiah Roby került hozzájuk. Ő jó védő, de mást nem nagyon tud, Andre Robersonhoz szokták hasonlítani.

Értékelés: bár kétségtelenül pozitívnak látom a Mavs offseasonjét, de kiemelkedőt ők sem alkottak, így egy C+-t adok.

Játékkép

Ha a hírek igazak, márpedig képpel megerősített hivatalos hírek, akkor Porzingis már hónapok óta edz, vagyis a szezonrajtra teljesen készen fog állni fizikailag. Ez azért fontos, mert minél hamarabb ki kell építenie a kapcsolatot a másik európai sztárral, Luka Donciccsal és erre alkalmuk is lesz, elvégre egyikük sem lesz ott a világbajnokságon. A jövőben ők lesznek a Mavs vezérei, a szlovén mezőnyben, a lett pedig a körtében gyárthatja a pontokat. Ha KP előbb vagy utóbb felér arra a szintre, amit New Yorkban mutatott, akkor az NBA egyik legjobb duója lehetnek. KP kintről és bentről is egyaránt be tud fejezni biztos kézzel, így az egyik legjobb pick’n roll-pick’n pop játékos. Ha belegondolunk, hogy ebből Capela két éve csak a rollt tudta, Doncic játéka pedig nem emlékeztet Hardenére, hanem konkrétan ugyanaz, akkor kijelenthetjük, hogy fényes jövő előtt álnak. A rossz hír, hogy a csapat többi része nem biztos, hogy készen áll a rájátszásra, legalábbis Nyugaton. A két előbb említett játékoson kívül maximum Courtney Leet lehet stabil kezdőnek nevezni, de őt sem tiszta lelkiismerettel. Azt várom, hogy az év elején jól rajtoljanak, az sem lepne meg, ha All-Star környékén még playoff helyen lennének, de le fognak csúszni, mert KP és Doncic el fog fáradni. Elől kifejezetten erőlködő játékot várok tőlük és az olyan „ötlettelen” periódusok is lesznek, elsősorban Lukánál, amilyeneket Hardennél lehet látni. Védekezésben a középmezőnybe várom őket, mert igyekeznek hátul mindent megtenni, Carlisle alatt nem is nagyon tehetsz mást, viszont túl kevés védőpotenciál van a csapatban ahhoz, hogy ennél feljebb lépjenek, akármennyire is jó védő Kleber.

Ambíciók

A Dallas Mavericks helyzetét leginkább az nehezíti meg, hogy Nyugathoz tartoznak. Keleten simán bemennének a rájátszásba, viszont nyugaton még a kilencedik és a tízedik helyezett is jóval kiforrottabb és mélyebb csapat lesz, mint a Mavs. Ráadásul, ha Porzingis rosszul is tér vissza, még hátrább is eshetnek. Ha mégsem ez történik, a sztárpotenciál garantáltan meglesz, de jelenleg túl kevés a használható ember, pláne kezdő szintű. A rájátszásról jelenleg nem nagyon lehet reális álmokat szőni, de tankolni sem fognak.

Tipp: Nyugaton 12. helyen végeznek, de a 35 győzelem meg lesz nekik.


Megosztás:

Hozzászólások:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat