Bezár

RENDBEN
San Antonio Spurs playoff beharangozó

San Antonio Spurs playoff beharangozó

2019-04-02 20:40:46

Írta: Mtk03.18

Az NBA összes csapata az utolsó meccseit tudja le. Keleten még csak öt csapat részvétele biztosított a három két múlva kezdődő rájátszásba, ellenben nyugaton az összes résztvevő csapat ismert. Az egyik ezen csapatok közül a San Antonio Spurs, amely bár nincs a legerősebb időszakában, viszont ennek ellenére még idén is sikerült Popovichnak egy olyan csapatot összeszednie, amely valahogyan bejutott a playoffba. Tavaly rögtön a Golden Statel kezdtek és így rögtön az első körben ki is estek. Nézzük, idén mire lehet képes a Spurs a rájátszásban!

Miért fognak az első körben kiesni?

A Spurs a liga legkonzervatívabban játszó csapata. Támadásban a két fő fegyverük az Aldridge és a DeRozan egy-egy. Ezzel mindössze annyi a probléma, hogy míg az előző játékos egy pozíciós játékos, ami egyáltalán nem hatékony, a másik játékos pedig nem létező triplái miatt a középtávolijaira épít, ami még a post upnál is rosszabb hatékonyságú. Ebből a többiek sem profitálnak sokat, ugyanis annak ellenére, hogy a Spurs a legjobb tízben van tűzerőt tekintve, az asszisztból szerzett pontok aránya alacsony. Ráadásul ez a két játékos Millsel, Gayjel, Bellinellivel és Bertansszal együtt finoman szólva sem tartozik a jó védők közé, így sikerült a Spurs legendás védekezését a legrosszabb tízbe redukálni. Az egyéni kvalitásokon túl látnunk kell azt is, hogy a csapat úgy összességében nézve öreg és lassú, ami nem jó előjel playoff előtt.

Mik a kérdőjelek?

Mint az előbb írtam a Spurs öreg csapat (talán a legöregebb, de nem innék rá mérget), pont ezért sérülékeny is és most nem csak arról beszélek, hogy év elején sorozatban vesztette el három első éves irányítóját Popovich, hanem hogy Rudy Gay és még pár játékos. Másik fontos kérdés, hogy Aldridgeot meddig lehet majd a pályán tartani. Ha tartják a hetedik helyet és a Denver jön szembe, akkor nem kell sokat változtatni a szerkezeten, de ha a Warriorsszal fognak idén is harcolni, akkor kénytelen lesz a Spurs alacsonyabb és gyorsabb felállásba váltani, amihez egyrészt az emberanyaguk sincsen meg, másrészt más szerkezetben nincsen túl nagy gyakorlatuk a játékosoknak.

Miért lesznek bajnokok?

Az NBA köreiben van egy mondás, miszerint ne fogadj Popovich ellen. A mester idén is kihúzta a maga szokásos meglepetés embereit. Idén ez leginkább Derick Whitera igaz, aki egy egészen jó 3&D játékos már most is. Persze az öregeknek sem szokott rosszat tenni, ha a Spursben játszanak. Patty Mills, Rudy Gay, David Bertans és Marco Belinelli is veterán minimumért játszana valahol, egy másik univerzumban. Itt viszont fontos elemei a liga egyik legjobb támadócsapatának. Érdekes lehet, hogy Jakob Pöltlt sikerül-e beépíteni, mert mostanában egész szépen játszik az osztrák center.

Tipp: az első körben kiesnek


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat