RIP city

RIP city

2019-11-24 19:25:52

Írta: Mtk03.18

Portland Trailblazers szezonváró

Keret

PG: Damian Lillard

SG: CJ McCollum, Anafree Simons, Gary trent Jr

SF: Rodney Hood, Kent Bazemore, Nasir Little, Mario Hezonja

PF: Zach Collins, Anthony Tolliver, Carmelo Anthony, Skal Labissiere, Jaylen Hoard

C: Hassan Whiteside, Pau Gasol, Moses Brown (Jusuf Nurkic)

Összes fizetés: $145,010,322

Nyári mozgások

A Portland Trail Blazers idei nyarát nagyban korlátozta, hogy a sapkájuk tömve volt fizetésekkel. Ugyanakkor volt egy súlyos problémájuk, ugyanis a csapat legjobb játékosáról, Jusuf Nurkicról kiderült, hogy az egész szezont ki fogja hagyni. Ráadásul a centerposzton akkor sem nagyon volt normális cseréje, amikor egészséges volt. A problémát végül azzal a bizonyos cserével oldották meg, amelyben megszerezték Hassan Whitesideot a Heatből. Ez a játékos nagyon más stílusban játszik, mint a bosnyák és ehhez mérten a csapat játéka is más lesz. Nurkic a szervezésben sokkal inkább benne volt, emellett jobb védő is. Whiteside inkább a mai atletikus centerek sorába illeszkedik. Ez lepattanózásban lehet előnyös. Szerintem Nurkichoz képest rosszabb center, de legalább be van foltozva a lyuk a hajón. Whiteside mellett a piacról csak Anthony Tolliver érkezett, aki pályaképes játékos. Igazából a triplát be tudja dobni, de semmi több, egy húszperces játékosnál sosem volt több. A futottak még kategóriában megszerezték Mario Hezonját, aki egy fiatalabb Tolliver és Pau Gasolt, akit már csak cekkerrel lehet pályára küldeni (update: azóta már ki is vágták). A visszaigazolók sora is kimerül Rodney Hoodban. A wing igazából nagyon megtalálta magát Portlandben, hamar sikerült a gárda meghatározó játékosává válnia és az óta is stabil kezdő.

A Drafton egyből a Lottery után húzhattak és Nasir Littlet választották, aki a jelek szerint egy two way wing. Amilyen rotációja van most a Blazersnek, biztosan pályára fog kerülni. Abszolút NBA képes, a méretei egy kicsit mintha kicsik lennének, de annyi baj legyen.

Értékelés: sok mindent igazából nem csináltak, bár a Whiteside dolgot jól megoldották, szóval egy C+-t adok.

Játékkép

A Blazers játékának a legerősebb eleme kétségkívül a támadás. Damian Lillard évek óta klasszis teljesítményt nyújt, és ez tartja életben a csapatot most már vagy négy éve. Ez alatt leginkább CJ McCollum tudott hozzá felnőni, (meg persze Nurkic) de ő már nem mindig képes működőképesen elirányítani egy csapatot. A Portland legnagyobb problémája idén az lesz, hogy Lillard pihenése alatt nem lesznek képesek olyan játékost feltenni, aki köré lehet építeni. Ilyen szempontból (sosem hittem, hogy ezt fogom mondani) kár volt elcserélni Evan Turnert, még ha Kent Bazemore mérföldekkel modernebb játékos is. Ő legalább tudott irányítani, ami azért volt jó, mert én McCollumot inkább labdanélküli játékosként tartom ideálisnak. Ha viszont a csapat teljes kezdővel van pályán, akkor a tavalyiakhoz képest támadásban előreléptek. A Collins-Hood csatárpáros szerintem korszerűbb, mint a Turner-Aminu duó volt. Whiteside is jobban illeszkedik Lillard mellé, mint Nurkic. Az egyetlen probléma, hogy a padról a felhozatal igencsak silány. Csakhogy példát mondjak, a cserecenter Skal Labissiere (vagy Carmelo Anthony), a csereguard Anafree Simons (egyébként tehetséges játékos) lesz. A támadással szemben a védőoldalon rosszabbodott a Blazers. Egyrészt a Lillard-McCollum páros erőteljesen negatív a védőoldalon. Másrészt azok a játékosok, akik miatt tavaly működött a csapat hátul, vagyis Aminu, Harkless, Nurkic és Turner vagy elmentek, vagy megsérültek. Hozzájuk képest a kezdő jelentősen rosszabb játékosokból áll. Az ő szintjüket ebből e keretből csak Kent Bazemore tudja hozni. A cserékről meg ilyen szempontból ne is beszéljünk, legyen elég annyi, hogy Carmelo Anthony nem sokat fog rontani a helyzeten, mondom ezt Rockets szurkolóként. A lepattanózással kapcsolatban sem vagyok túl optimista. Tavaly elitek voltak ilyen szempontból, és Whiteside szerintem erősítés e téren, de a fentebb említett négy játékos és Meyers Leonard elég nagy szerepet vállalt ebben, hogy idén visszaessenek. Én a tizenötödik helyre tippelem őket. Nos, jelenleg tíz meccs után tökutolsók, amire szerintem senki nem számított

Ambíciók

A csapat jelentős hiányosságai ellenére azt mondom, hogy ha valaki, Damian Lillard képes lehet ezt a csapatot rájátszásba vinni, ezt többször is megcsinálta már. Szerintem amint lehet cserélni is fognak játékosokért, de legalábbis nagyon aktívak lesznek. A szezont ugyan nagyon rosszul kezdték, de biztosan fognak javulni. Ezen véleményemet az a baj, hogy nem tudom másra alapozni, mint a megérzéseimre, meg arra, hogy Lillard AS után szokott robbantani.

Tipp: 45 győzelmet összekapirgálnak, amivel 7. helyen mennek be a rájátszásba, ahol az első körben ki is esnek.


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat