Bezár

RENDBEN
Rettegj Európa!

Rettegj Európa!

2019-03-11 19:39:17

Írta: CzipoAdam

Mint az borítékolható volt Solarit kirúgta Florentino, viszont ami ennél meglepőbb és pozitívabb, kinevezte Zinédine Zidane-t.

Úgy tűnik Zidanenak hazahúz a szíve, hiszen nagyon kevés esély volt a visszatérésére, elvégre saját döntésre hagyta el a Bernábeut. Távozásakor az új kihívások és új célok voltak az elsődleges szempontok és dramaturgiailag a tökéletes pillanatban köszönt el.

Most pedig a tökéletes pillanatban tér vissza. A következő szezon kezdetéig van 5 hónapja arra, hogy újra építse a csapatot. És itt egy markáns különbség az első Zidane-éra kezdetéhez képest, hogy Beníteztől egy rossz passzban lévő és az edző alkalmatlansága miatt sikertelen csapatot kapott, de az a kezdő 11 és még melléjük 3-4 cserejátékos ott volt a klubnál, akik a 3 BL győzelmet és bajnoki címet besöprő csapat gerincét alkották, most viszont egy új csapat építése a feladata. A francia első regnálása alatt egyáltalán nem igazolt nagy nevet, Real Marid mércével mérve galaktikus játékost most viszont legalább egy ilyen transzfert nyélbe kell ütnie a klubnak nyáron. 

Egy másik fontos eleme a csapat újra élesztésének a minőségi fiatal játékosok beépítése. Solarinak ez részben sikerült például Reguilónnal, de a rotálás nem tartozott az erősségei közé. Zidane sikereit nagy arányban köszönheti annak, hogy edzőként 15-16 játékost forgatott egyszerre a csapatban és így valósulhatott meg az is, hogy Isco, Asensio vagy Lucas Vázquez is a játékerejüknek és szerepüknek megfelelő játékidőt kaptak és mindhárom játékos sokkal hasznosabb és értékesebb tagja volt az akkori Madridnak, mint idén. Azt persze eddig is tudtuk, hogy Ramos, Modric, Kroos és Benzema is a harmincas éveikben járnak, ebből adódóan 2-3 szezonnál tovább nem lehet tervezni velük, márpedig a csapat legfontosabb játékosairól beszélünk, így egy közép-hosszútávú építkezés is meg kell, hogy kezdődjön párhuzamosan.

Remélhetőleg megszűnnek a csapaton belüli konfliktusok, titkok és családias hangulat alakul ki. Zidanetól több változást várok, elsősorban, hogy Iscót emberszámba veszi. Az érdekes kérdés, hogy a kapusok terén milyen döntést fog meghozni, de valaki mellett le kell tennie a voksát és valószínűleg a másik távozni fog a nyáron. Benzema eladására már kevesebb esély van, de mindenképpen pozitív döntés lenne, ezesetben viszont két minőségi és elsővonalbeli játékosra lesz szükség, akik ketten együtt 50-55 gólt tudnak hozni a konyhára. Bale távozását ezzel szemben nem venném biztosra, ki tudja Zidane mit húz elő a bagette-es szatyorból?

Nagyon izgalmas hónapok állnak most előttünk, érdekes ezt kimondani annak tudatában, hogy nem lesz jelentős tétmeccse a csapatnak augusztusig.


Megosztás:

Hozzászólások:

Írta: Edelmann

Időpont: 2019-03-12 08:25:54

Azért én kíváncsi lennék a valódi okokra, miért lépett le a szezon végén.....

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat