Bezár

RENDBEN
Playoff Beharangozó

Playoff Beharangozó

2019-04-12 21:16:04

Írta: krisztian

Április 13-án, szombaton elrajtol a rájátszás, mi pedig alig tudunk megmaradni annyira várjuk.

Április 13-án szombaton négy meccsel rajtol el az idei rájátszás. 2 meccsel keletről és 2 meccsről nyugatról. Akkor harangozzunk!

 

Brooklyn Nets-Philadelphia 76ers

Az idei rájátszást az egyik nagy meglepetés a Nets és a 76ers kezdi meg idén. 
A Nets idei teljesítménye egyenlő a meglepetéssel, csodás volt nézni a fejlődésüket, ahogy szépen folyamatosan összeálltak egy csapattá, és meneteltek előre a ligában. A Nets-nek nagy erőssége lehet, hogy a keretük nagy része még fiatalokból áll, akik már minimum 2 éve együtt játszanak. 
Támadásban még akár lehetnek dominánsak is, hiszen azért tűzerőben van mihez nyúlni, Joe Harris és Russel személyében, viszont egy mérkőzés nem csak a támadáson múlik. A palánk alatt Jarett Allen lehet egy domináns védő ember, tőle több blokkot láthattunk az alapszakasz alatt, lepattanókban Ed Davis átlagolja a legtöbbet a csapatban, konkrétan 7 darabot. 
Ezen kívűl sok idősebb játékosuk is van, Allen Crabbe és akár Spencer Dinwiddie személyében. Hozzájuk is lehet nyúlni, hiszen a tapasztalat sohasem hátrány, főleg egy olyan csapatnál, ahol a keret magja fiatalokra épít.

A 76ers keretére, ha ránézünk, mit látunk? Tobias Harris, Joel Embiid, Jimmy Butler, Ben Simmons, JJ Redick...és sosrolhatnám. A 76ers-nek nagyon erős kerete van, mint támadásban, mint védekezésben. Támadásban szerintem Tobias Harris, Jimmy Butler és talán még Joel Embiid játékára lehet majd építeni. Ben Simmons mivel még nem rendelkezik olyan biztos kézzel, ezért ő limitálva van ezt pedig szerintem a Nets kőkeményen kifogja használni. Védekezésben Joel Embiid a palánk alatt egy szörnyeteg, a liga egyik legerősebb centerévé nőtte ki magát, viszont a csere centerről, Boban Marjanovic-ről is érdemes szót ejteni, őt nem hiszen hogy bekell mutatni, nagyon magas, lehet rá építeni, viszont nem a gyorsaságáról híres, ez az ellenfél centeréről, Jarett Allenről viszont  nem lehet elmondani, ő elég gyors lábbakkal rendelkezik, ez lehet egy negatívum a 76ers-re nézve. 

Szerintem összesítésben a 76ers erősebb kerettel, és több tapasztalattal rendelkezik, ami a rájátszásban nagyon-nagy fegyver lehet egy tapasztalatlanabb együttes ellen. Nagyon sok izgalmat láthatunk majd, az én tippem, hogy nem söprés lesz a párharc végkifejlete, szerintem 4-1-gyel a 76ers fog tovább jutni.

 

Orlando Magic-Toronto Raptors

Az idei rájátszás másik nagy meglepetése lehet az Orlando Magic, akik két alapemberrel rendelkeznek, Vucevic és Aaron Gordon személyében. Sajnos szerintem ők viszonylag limitáltabban tudnak majd játszani elől és hátul is, azonban tudnak meglepetéseket okozni. Aaron Gordonra én személy szerint nagyon számítok, hogy felnő a feladathoz és megcsillogtatja a fogafehérjét, mert van benne ennél sokkal több. Nagyon okos játékos, és fizikálisan is nagyon erős a posztjához képest. Az alapszakaszban 16 pontot és 7 lepattanót átlagolt, ami a rájátszásban nagyon jól jöhet majd az Orlando számára.
A másik alapember Vucevic,  palánk alatt mutathatja meg, hogy mekkora erő van benne. Vuc 20 pontot és 12 lepattanót gyűjtött, ezek a számok nagyon impresszívek, és a gyűrű alatt az Orlando egy nagyon domináns magasembert tudhat, aki köré még egy támadást is lehet majd építeni.

A Torontónál kicsit más a helyzet. Annak fényében, hogy  a Toronto elvesztette egyik fontos emberét center poszton, aki nem más, mint OG Anunoby. Igaz ő csak húsz percet és 7 pontot átlagolt, viszont a gyűrű alatt lesz egy ember akit pótolni kell, ez pedig egy hátrány lehet egy olyan csapatnál, akik egyik részt egy magasemberre építenek. 
Egy Heat elleni meccs során írtam azt a Raptorsról, hogy nagyon szép játékot játszanak együtt. Sokat passzolnak, folyamatos forgásban tartják a labdát, nincsenek felesleges labdapattingatások. Könnyen kitudját passzolni az ellenfelüket, de ha kell betörésekkel is operálhatnak. Ezek a passzok nagyon nagy előnyt jelenthetnek a Raptors számára.

Az én tippem ehhez a párharchoz, hogy a végeredmény a Raptors tovább jutása lesz, viszont a Magic egy mérkőzést megtud majd nyerni, 4-1 állással vándorolnak majd tovább a Kanadaiak.

 

LA Clippers-Golden State Warriors

A Clippers a szezon elején nagyon meglepett mindenkit, haladtak szépen előre, viszont később estek egyre jobban lejjebb és végül a 8. helyen jutottak a rájátszásba.  A Clippers gyengéje az lehet, hogy a keret nagy része már idősebb játékosokból áll. Igaz Danillo Galinari és Lou Williams tud nagy meccseket játszani, viszont sajnos a bajnokot nem lehet két emberrel megverni. 

A Warriors idén nem tudott olyan domináns lenni az alapszakaszban, mint az elmúlt 3 évben. Voltak hatalmas győzelmeik, viszont buktak mérkőzéseket ők is. Az ő nagy erejük abban lehet, hogy igazi veteránok a rájátszásban, ők ilyen helyzetekben érzik kényelmesen magukat, ami a Clippersről nem mondható el. Kevin Durant, Stephen Curry, Klay Thompon és Draymond Green, mind olyan játékosok, akik már bizonyították nem egyszer hogy a playoffban mindenkit megtudnak verni söpréssel.

Az én tippem, hogy a Warriors ezt a párharcot befogja söpörni, 4-0 lesz a bajnok javára.

San Antonio Spurs-Denver Nuggets

Ez a párharc a playoff elsőnapjának legizgalmasabb párosítása. A Nuggets idén megmutatta, hogy bárkit képesek elverni 20-30 ponttal, bebizonyították hogy Joker palánk alatt foghatatlan, emellett pedig borzasztóan szépen passzol, és ami még félelmetesebb, hogy a midrange-ket is magabiztosan tudja dobni. De a Nuggets többi fiatalját sem szabad kihagyni. Jamal Murray, Michael Porter Jr.,  Garry Harris. Nagyon tehetséges fiatalok mind, van bennük tűzerő bőven, viszont védekezésben is tudnak dominánsak lenni Jokic vezetésével.

Az NBA keretein belül van egy mondás, amit valószínűleg minden rajongó ismer, ez a mondás pedig: Soha ne fogajd Popovich ellen.
Az Spurs keretéről is csak azt tudom mondani, hogy nagyon erős. Nagyon mély kerettel rendelkeznek támadásban, DeMar Derozan egy midrange dobó álatt, idén 21 pontot átlagolt, a mezőnyből pedig 48%-kal célzott. LaMarcus Aldrige-t végre lekellene szoktatni arról, hogy mindent eldobáljon fejetlenül, hiszen vannak mellette még dobók, mondjuk Marco Bellineli, aki ugye egy tripla speicialista. Védekezésebn szerintem egy kicsit árnyaltabb a helyzet, a Spurs nem rendelkezik olyan védővel jelenleg szerintem, aki Jokicot megtudná fogni. Nyilván ezzel lehet vitatkozni, hiszen Aldrige talán megtudná fogni fizikálisan, de technikában nem hiszem. Itt még lehetne említeni Rudy Gay-t és Jakob Pöltl-t is.

Összegezve a Spurs feltudja venni a versenyt, sőt szerintem át is tudnak majd lépni a Nuggets csapatán, viszont nagyon kiélezett mérkőzéseken. A Spurs 4-3 állással fog tovább jutni a második körbe.

 

 

 


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat