Bezár

RENDBEN
NFC East FA értékelő /3

NFC East FA értékelő /3

2019-04-12 14:18:00

Írta: EaglesHungary

New York Giants

Egy Giants szurkoló szemszögéből a 2018-as szezon a lehető legrosszabb módon sült el: Egy siralmas 1-7-es kezdés után az óriások belehúztak, 4-4-gyel zárták a szezont, ami csak annyira volt jó, hogy alaposan lerontották a draft pozíciójukat. Közben az idény tele volt drámával. Eli Manning nem lett jobb, a csapaton belüli gondok csak gyűltek, a legnagyobb sztárjuk, Odell Beckham Jr. pedig egy tévé műsorban kritizálta a QB-t, az edzői stábot és az egész csapatot.

 

 

John Mara, a Giants tulajdonosa erre úgy reagált, hogy Beckhamnek talán többet kéne játszania, és kevesebbet beszélnie. A történet végül az NFL történelmének egyik legértelmetlenebb trade-jével zárult. Beckham a Clevelend Brownhoz került egy marék pörkölt, sózott szotyiért cserébe.

 

Természetesen ha egy Hall of Fame kaliber tehetséget ilyen fiatalon elcserél egy csapat, a GM azonnal a kritikák kereszttüzében találja magát. Dave Gettleman-nek is át kellett ezt élnie, nem is ok nélkül. Nézzük mit működött még ezen kívül a Giants vezetősége.

 

A TRADE

 

Eredetileg két külön csere volt, de mivel ugyanaz a két csapat, lehet egyként is beszélni róla. A Giants Odell Beckham-et (WR) és Olivier Vernont (LB) adta a Brownsnak, cserébe Jabrill Peppersért (S), Kevin Zeitlerért (OG), egy 1. körös cetliért (17. OVR), valamint egy 3. körös cetliért (95. OVR).

 

A Giants ezzel elveszítette a legjobb játékosát, OBJ személyében, aki vitathatatlanul korszakos tehetség. Mellette elveszítette a csapat a legjobb pass rusherét is, és egy laza 24 milliós halott pénzt is el kell könyvelniük, hiszen az elkapóval csak nemrég hosszabbított a Giants. Hát annak így sok értelme volt...

 

Nézzük mit kaptak, kicsit részletesebben.

- A 17. OVR pick: Erről egyelőre nem nagyon lehet nyilatkozni, hiszen egy cetli igazából mindig egy játékost takar. Önmagában ez a pick természetesen koránt sem elég OBJ-ért cserébe, hiszen annak az esélye, hogy ezzel egy hasonlóan jó játékost húznak, jó formán nulla.

 

- Jabrill Peppers: Gettleman egy igazi marketinges géniusz, hiszen azzal az elképesztő taktikával próbálta magát jobb színben feltűntetni, hogy Peppers valójában olyan, mint egy 1. körös cetli. A safety valóban az 1/25-ös pick volt 2017-ben. Azóta egyrészt két évvel lett öregebb, ami azért nem mindegy. Másrészt Peppers az egyetemi utolsó éveit is beleszámolva az elmúlt 5 évben összesen 3 INT-t és 0 (azaz nulla) kierőszakolt fumble-t ért el. Emellett a Brownsban returner szerepköröket is betöltött, ilyen téren egy teljesen átlagos játékosnak mondható. Összességében Peppers egyáltalán nem volt komoly tényező, közelében sem volt az 1. körös értéknek. Bust. Szóval őt úgy beállítani, mintha egy első körös cetlit kapott volna a Giants, elég nevetséges felvetés... Ha ma jelentkezne a draftra, jóval később kelne el.

 

- Kevin Zeitler: A Giantsé jelenleg az egyik legrosszabb OL az NFL-ben. Ennek a rendbetételében segíthet Zeitler, ő egy jó játékos. Viszont már 29 éves. A Giants már tavaly megkezdte az OL csinosítását, mikor Nate Solder a legjobban fizetett támadófal játékossá tették. Ő 31 éves.

Azzal önmagában a világon semmi gond, hogy erőforrásokat invesztál a csapat az OL-be, mert ott nagy szükség van erre. De hogyan? A Giants olyan úton haladt eddig, hogy jelen állás szerint még jó néhány év kell nekik ahhoz, hogy újra a SB közelében legyenek. Akkorra Solder és Zeitler már eléggé öregek lesznek, addig viszont elvonják az erőforrásokat a további igazolásoktól. Hát ez egy elég furcsa csapatépítési módszer.

 

- A 96. OVR pick: A Browns a trade előtt három cetlit birtokolt a 3. körben: 80., 95. és 96. Bizonyára itt már úgy volt vele a Cleveland, hogy már így is olyan mérhetetlenül sokat kapott a Giants, hogy örülhetnek ha a legrosszabb rendelkezésre álló 3. körös picket megkapják. Gettleman meg erre bólogatott... Vagy nem tudom. ¯\_(ツ)_/¯

 

Lássuk a továbbiakat.

 

Akiket leigazoltak:

 

- WR Golden Tate

Tate egy nagyon jó játékos, viszont első sorban slot-ban hasznos. A Giantsnek ez az egyetlen posztja a WR sorban, ami rendben van, hiszen Sterling Shepard egy remek slot elkapó. A 31 éves Tate így feltehetően az első számú elkapója lesz a Giantsnek szélen. Négy évre 37,5 milliót kapott, ami az összeget és az időtartamot tekintve is sok egy ilyen idős játékosnak. Ráadásul a Giants Sheparddal is most hosszabbított: ő 4 évre 41 milliót kap. Vagyis New York kék felén évi 19,6 milliót fizetnek két slot elkapónak. És az is biztos, hogy az OBJ-t nem fogja tudni pótolni se Tate se Shepard.

 

- S Antoine Bethea

Bethea 35 éves, ahhoz képest idén 3,625 milliót folgal el a Giants keretéből. Sokan nem értették, miért igazolta le őt (ennyiért) Gettleman. A GM a kérdésekre azt válaszolta, hogy azért, mert Bethea jó játékos, és a mentalitása is példás. Na tessék. 

 

- OLB Markus Golden

Golden jól kezdte a karrierjét James Bettcher tanítványaként Arizonában, de aztán 2017-ben egy ACL szakadás akadályozta meg abban, hogy komoly nevet szerezzen magának. Sok meccset hagyott ki, és azóta nem sikerült megtalálnia a korábbi formáját. Ennek az igazolásnak van értelme. A Giants reménykedhet abban, hogy Golden újra elkapja a fonalat, hiszen New Yorkban újra összeállhat korábbi edzőjével, Bettcherrel. A LB még aránylag fiatal, túl sokat nem foglal a keretből, szóval ez eléggé rendben van, bár kockázatos igazolás.

 

- DL Olsen Pierre

Pierre megint csak egy Bettcher növendék, szintén egész jól kezdte a pályafutását, azóta viszont eléggé eltűnt. Hasonlóképpen Goldenhez, ebben az igazolásban is van fantázia.

 

Ezeken kívül volt még jó néhány igazolás, amiknek előre láthatóan semmi jelentősége nincs: LB Nate Stupar, LS Zak DeOssie, WR Bennie Fowler, DB Tony Lippett, FB Eli Penny, C Spencer Pulley, ás QB Alex Tanney, CB Henre' Toliver, WR Russel Shepard.

 

Akiket elvesztettek:

 

- S Landon Collins

A Redskinshez került a safety, ezzel kapcsolatban már írtunk a korábbi részben. Collins egy jó játékos, szóba került, hogy a Giants esetleg franchise tag-gel tartja meg, ami 11.15 millió lett volna. Hát annyit talán nem ért, így viszont a csapat szép lassan elveszítette a négy legjobb védőjét: Collinst, Vernont, Damon Harrisont, és Jason Pierre-Pault. Vernon elcserélése miatt 8 millió volt a halott pénz, Harrison elküldése miatt 3,2 millió, JPP kivágása miatt pedig 15 millió, vagyis összesen 26,2 millió halott pénzbe került a Giantsnek az, hogy megvált a 4 legjobb védőjéből 3-tól. Nos, Collins nem lett kivágva, neki lejárt a szerződése, vagyis utána nincsen halott pénz. Fejlődik a Giants.

 

További veszteségek: OG Jamon Brown, CB B.W. Webb, DL Mario Edwards, DL Josh Mauro, S Curtis Riley.

 

És megjegyzendő, hogy egyelőre nagyon úgy fest, Eli Manning marad a kezdő QB.

Nem véletlen, hogy Dave Gettlemant rengetegen hasonlítják Chip Kellyhez sőt, sokak szerint előbbi még nagyobb rombolást végez most a Giantsben, mint amekkorát Kelly művelt az Eaglesben.

 

 

Erre nem lehet mást adni, mint egy büdös nagy karót.

Hiába csoportellenfél, nem jó azt látni, hogy teljesen tönkre vágják ezt a csapatot, amelynek pár éve még jól kiérdemelt helye volt a rájátszásban, azt megelőzően pedig Super Bowlt is nyertek.

 

via: phillyvoice.com

facebook.com/eagleshungary

facebook.com/fanfactory.hu


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat