Menjen vagy maradjon? /EXTRA/ - 2020 - BÓNUSZ EPIZÓD

Menjen vagy maradjon? /EXTRA/ - 2020 - BÓNUSZ EPIZÓD

2020-03-02 19:10:43

Írta: EaglesHungary

Jöjjön vagy ne jöjjön?

Itt is van cikksorozatunk tegnap beharangozott extra epizódja, ami már tényleg az utolsó rész lesz, és ezzel egy időben meg is indul az idei "Menjen vagy maradjon?" szavazás, amihez itt a link azoknak, akik csak ezért jöttek.

 

Ilyen extra epizódot korábban még nem csináltunk, ezért bevezetésképpen röviden bemutatjuk, miről lesz szó. A témát már kitalálhattátok: Kiket kellene Phillybe hozni a piacról?

Persze egyetlen irományban nem lesz lehetőségünk végigmenni minden egyes szabadügynökön, úgyhogy a következő rendszer szerint válogattuk ki a neveket.

 

Először is, kiválasztottuk az Eagles 10 legégetőbb need-jét. Már ez sem egyszerű feladat, hiszen ahány Eagles szurkoló van annyiféleképpen értékeljük, hogy mely posztokra a legfontosabb új játékosokat szerezni. Annak érdekében, hogy ne essünk már rögtön a legelején a teljes elfogultság csapdájába, a needeket és azok sorrendjét külső források alapján állítottuk össze, tehát nem saját véleményt tükröznek.

 

Az egyes posztokhoz írtuk néhány nevet is, akiket az Eagles leigazolhat. Ezeket a neveket sem hasraütésszerűen vetettük fel, hanem kizárólag olyan játékosokat gyűjtöttünk össze, akiket a médiában összeboronáltak már az Eagles-szel. A legégetőbb needeknél csak röviden, de ismertetjük ezeknek a játékosoknak a leigazolása mellett és ellen szóló érveket - a top 3 posztnál 6-6 játékost mutatunk be, a következő 2 pozíciónál 3-3 nevet. Az egyes posztok legkapósabb szabadügynökeinél várható szerződést is feltüntettünk. Ezeket a Spotrac tippjei alapján közöljük.

 

 

 Na vágjunk is bele:

 

                1). WIDE RECEIVER

 

Az Eagles jó eséllyel meg fog válni Nelson Agholortól és könnyen lehet, hogy Alshon Jeffery-t sem tartjuk meg. Ha így lesz, a tavalyi aktív keretből csak DeSean Jackson, Greg Ward, és JJ Arcega-Whiteside marad. Ha nem volna elég a két lehetséges távozó, hát a PFF szerint az Eagles elkapó sora volt 2019-ben a legrosszabb egység az NFL-ben. Ezt jól mutatja például az is, hogy brickwallblitz.com idei elemzése szerint Carson Wentz vezette a ligát olyan pontosan megdobott mélységi passzok számában, amelyeket a WR-ek nem kaptak el.

IT'S HERE: The 2019-20 Deep Ball Project is finally out. See how accurate your quarterback was throwing the ball downfield! https://t.co/3ARNAxIXCM pic.twitter.com/7eIsd0NDVb

— Johnny Kinsley (Deep Ball Project Is Out Now!!!) (@Brickwallblitz) February 21, 2020

 

Vitathatatlanul komoly need az elkapó. Ha a fent említett három játékossal számolunk, akkor a poszt átlag életkora 26,7. Ez így korrekt, tehát akár a draftról, akár a piacról is várható érkező játékos, és feltehetően nem csak egy WR fog Phillybe jönni.

 

Mielőtt megnéznénk a konkrét neveket, térjünk vissza egy pillanatra Alshon Jeffery-re. A róla szóló cikkünkben arra jutottunk, hogy pénzügyi szempontok miatt nem érné meg kivágni őt, ám azóta egyre inkább arra utalnak a jelek, hogy mégiscsak megválunk az elkapótól. Ráadásképp nemrég jelent meg egy tudósítás arról, hogy egy belsős forrás állítása szerint Jeffery a szezon során olyan komolyan összeszólalkozott egy másik támadó játékossal, hogy közéjük kellett állni, mielőtt még elfajultak volna a dolgok. Tehát látszólag tényleg nem áll jól Jeffery szénája Phillyben.

 

Megszerezhető játékosok:

 

- Nelson Agholor (újraigazolás)

 

- Robby Anderson

Várható éves fizetés: 12 M

Több egymást követő évben is arról pusmogtak a médiában, hogy az Eagles próbálta trade útján megszerezni Andersont a Jetstől. Hát ha így is volt, nem sikerült, de idén a piacon remek alkalom nyílik az elkapó leigazolására. A 26 éves Anderson nem éppen a  legfelkapottabb név, ám az Eaglesnek nagyon jó opció lehet. A Philly régóta küzd azzal, hogy nincs a csapatban jó vertikális célpont - pontosabban jó csere erre a szerepkörre. Tavaly DJax, azelőtt pedig Wallace sérülése miatt hiányzott egy ilyen játékos a keretből. 2020-ban fel kellene erre készülni, hiszen a 33 éves Jacksonban továbbra is van rizikó sérülések kapcsán. Anderson persze több mint csere, de semmi nem tiltja, hogy Jackson és ő néha egyszerre legyenek a pályán. Négy éves karrierje során több mint 3000 elkapott yardot szerzett, méghozzá 14,8-as átlaggal. A PFF szerint 2016 óta a 15. legjobb elkapó a ligában 20+ yardos passzok elkapásának tekintetében, valamint neki van a 11. legtöbb elkapott yardja mélységi passzokból (1311). Ezeket a számokat még jobb színben tűnteti fel az a tény, hogy a Jetsben nem voltak körülötte jó playmakerek. Tehát a védelmek nagyon is figyelhettek rá, mégis jól szerepelt.

 

- Amari Cooper

Várható éves fizetés: 19,7 M

Cooper már nem kifejezetten a gyors, mélységi elkapó típus. Ő ebben is jó, és gyakorlatilag minden másban. Már most is hatalmas sztár annak ellenére, hogy csak 25 éves. Ezt tükrözi a várható fizetése is. Az Eaglesbe való leigazolása az ő esetében szerintem tényleg max. csak akkor várható, ha Jeffery nem marad a csapatban. És persze a piacot is el kell érnie előbb, de mivel Prescott tag-et kap, várhatóan Cooper-re nem marad tőke Dallasban. A WR karrierjének legjobb szezonján van túl úgy, hogy 2019-ben már a negyedik alkalommal került be a Pro Bowl keretbe, tehát a többi éve sem volt rossz. Hat éves karrierje során 357 elkapásból 5097 elkapott yardot és 33 TD-t szerzett.  A PFF szerint tavaly a 7. legjobb elkapó volt a ligában, és a 3. legtöbb yardot szerezte (503) mélységi passzok elkapásával. Jason Garrett stílusáról és playbookjáról pedig az edző Dallasból való távozásának ellenére is sugdoshat érdekességeket a kíváncsi Eagles dolgozók fülébe, hiszen ezek releváns infók maradtak köszönhetően annak, hogy tapsikolós barátunk az NFC Eastben maradt. Az nfl.com szerint a Philly és a Buffalo a két legkomolyabb jelölt a WR megszerzésére. Hát nagy fogás lenne, de mélyen bele kell nyúlni érte a zsebbe...

 

- Breshad Perriman

Várható éves fizetés: 7 M

A 26 éves elkapó Nelson Agholorral együtt a 2015-ös draft első körében kelt el, és szintén Agholorra hajaz abban, hogy sokkal inkább nevezhető bustnak, mint 1. köröshöz méltó módon teljesítő játékosnak. Öt éves pályafutása során 3 különböző csapatot járt meg, összesen 1561 elkapott yardot és 11 TD-t szerzett. Ami miatt mégis sokan összeboronálják őt az Eagles-szel, hogy látszólag épp ilyen elkapó kéne Phillybe: 2018 óta 90 alkalommal repült passz az irányába, ő viszont csak 1-et ejtett el ezek közül. Szélvészgyors WR, nem kerülne túl sokba, DJax mögé/mellé jó megoldás lehet.

 

- Demarcus Robinson

Robinson szintén nem tartozik a leginkább felkapott nevek közé, ám az Inquirer értesülései szerint az Eagles komoly érdeklődést mutat az elkapó iránt. Állítólag már a 2016-os draft előtt is szemeztünk vele, amikor végül a Chiefs választotta ki a 4. körben. Azóta 949 elkapott yardot és 8 TD-t szerzett. Nem kellene szégyenkeznie az Eagles öltözőjében, hiszen neki is van már egy szépen csillogó gyűrűje. A 25 éves elkapó szintén a gyorsaságával hívhatja fel magára a figyelmet, amiről a 14 yardos elkapásonkénti átlaga is tanúskodik valamint az, hogy tavaly egész jól vette át Tyreek Hill szerepkörét, mikor a Chiefs villámgyors, kétszeres All-Pro elkapója megsérült.

 

- Devin Funchess

A Panthers sikertelenül kísérelt meg első számú szélső elkapót faragni Funchess-ből, de sokak szerint ezzel a nem titkolt céllal túl nagy nyomást tettek a fiatal (jelenleg 25 éves) WR vállára. Na mindenesetre így Charlotte-ban hosszú távon nem igazán vált be, tavaly a Coltshoz igazolt egy évre 10 millió dollárért. Már az első meccsén megsérült, így nem volt alkalma bizonyítani, ráadásul emiatt már el sem várhat a továbbiakban ilyen összegű szerződést. Ma tehát azt mondhatjuk, hogy már két éve nem szerepel jól de elképzelhető, hogy csak a körülmények áldozata volt, és ugyanúgy megvan még benne potenciál mint ahogy azt korábban meg-meg mutatta. Ezt jelzi az is, hogy a PFF top 100 szabadügynöke közé is bekerült: ő a 93. A korábbi 2. körös játékos eddigi karrierje során 164 elkapásból 2265 yardot és 1 TD-t szerzett. Megint hasonló a minta: fiatal, aránylag olcsó elkapó, aki 2-3. számú célpontnak beválhat de meglehet, hogy több is rejlik benne. Így aztán sokan szóba hozzák az Eagles kapcsán.

 

- Stephon Diggs (trade)

Na Diggs már más kategória. Ő nem lesz szabadügynök, érte cserélni kéne. Állítólag árulja őt a Vikings, de nem volna olcsó mulatság a trade, hiszen sokak szerint az NFL egyik legjobb elkapójáról van szó. Kiváló mélységi célpont, fiatal (26), két egymást követő 1000+ yardos szezonon van túl, és mindehhez képest elég kezelhető a fizetése. Még 2023-ig él a szerződése, új csapatától 2020-ban 10,9 milliót kaphat, a további három szezon során pedig minden évben 11,4 milliót. Ez persze drágább mint mondjuk egy újonc szerződés, de egy ilyen elkapóért ennyit fizetni teljesen baráti árnak számít. Cserébe viszont a találgatások szerint a Vikings simán kérhet egy első körös cetlit. Egy ilyen, komoly pickeket tartalmazó trade nem igazán jellemző Howie Roseman-re, és talán jobb is, ha nem áldozunk fel Diggsért egy ennyire korai cetlit. Bár egyes vélemények szerint a draftokon nem brillírozik az Eagles GM, és épp ezért merült fel a médiában Diggs az Eagles kapcsán. Sokan úgy látják, hogy úgyis elkapó kell az 1. körben, akkor meg már jobb a biztosan jó, mégis egész fiatal WR-re költeni azt a cetlit. Diggs 5 év alatt 365 elapásból 4623 yardot és 30 TD-t szerzett, ráadásul úgy, hogy sokáig Teddy Bridgewater dobált neki, és hát akkoriban szörnyen szenvedett a Vikings a levegőben...

 

Felmerült még: Emmanuel Sanders, A.J. Green, Phillip Dorsett, Geronimo Allison

 

                2.) CORNERBACK

 

A CB a másik olyan poszt, ami vitathatatlanul megérdemli a dobogós helyet az Eagles need-jei között. A Philly 2019-es kezdő csapatából a két szélső CB, Ronald Darby és Jalen Mills is szabadügynök lesz, Rasul Douglas neve egy lehetséges trade vagy akár cut kapcsán merült fel, egy Sidney Jones trade-et a CBS vetett fel és az sem egy teljesen halott ötlet, valamint az aktív keret tagja volt Craig James is, aki ERFA lesz. Egyszerűen Maddox-on és talán LeBlanc-on kívül nincs olyan CB a csapatban, akinek biztosnak tűnik a helye. Az mondjuk kétségtelen, hogy nem fog mindenki távozni, de szinte egyik cornernek az elengedése sem lenne meglepő. És itt is igaz, hogy ha nem volna elég az arányaiban soknak mondató lejáró szerződésű játékos, ráadásképp még velük együtt is borzalmasan gyengén szerepelt a csapatrész. A PFF-től tavaly Rasul Douglas, Avonte Maddox, Jalen Mills és Ronald Darby is 60-nál gyengébb értékelést kapott, amire csak egy szó van: siralmas. Az elemzőoldal szerint 2019-ben coverage-ben az Eagles a második legrosszabb csapat volt a ligában. A szabadügynököket kivéve a kalapból az átlag életkor a poszton 23,8. Na ez egy olyan szám, ami már talán túl kevés. Persze ha ők jól játszanának akkor tökéletes lenne, de így hogy szörnyűek... Lehetséges hogy kicsit hiányzik a posztról a rutin. Fiatal tehetség van bőven, hiszen az elmúlt években a drafton korai körös cetliket is áldozott a csapat a CB poszt megerősítésére, de ők eddig finoman szólva nem igazán tudtak kibontakozni. Emiatt itt talán még esélyesebb a FA igazolás, de persze a draft továbbra sem zárható ki, különösen azt nézve, hogy talán két új kezdő CB-t is kerítenie kell majd a Phillynek. Az pedig mindenképpen borítékolható, hogy több játékos fog érkezni a posztra.

 

Megszerezhető játékosok:

 

- Ronald Darby (újraigazolás)

- Jalen Mills (újraigazolás)

- Craig James (újraigazolás) - James 2019-ben sérülések következtében találta magát a kezdő csapatban, és emlékezhetünk is rá a Packers elleni meccsről, ahol kifejezetten jól szállt be a játékba. Szerintem simán megéri a 600 ezres tendert, de nem lesz garantált helye, talán még a gyakorló csapatban sem.

 

- Byron Jones

Várható éves fizetés: 16 M

Jones a legforróbb név az idei piac CB szekciójában. A Spotrac neki évi 14,1 milliós fizetés jósol, de ennél találhatunk a neten sokkal vadabb tippeket is. A PFF évi 16 milliós becslése nekem reálisabbnak tűnik, ezért ezt az összeget írtam be Joneshoz fentebb. De még olyan véleménnyel is lehet találkozni, hogy akár 20 milliót is megközelítheti az ára, ha elszállnak a licitek a piacon. Azon mondjuk már meglepődnék, de szerintem 17-18 még elképzelhető. Tim McManus értesülései szerint az Eagles nem szeretné visszafogni magát a top cornerek megszerzése kapcsán, és bizony állítólag Jones az "A" terv. Nem is véletlen: Régóta szenvedünk a poszttal, kellene már ide egy jó játékos, mint egy falat kenyér. Jones pedig jó játékos. Safetyként kezdte pályafutását az NFL-ben, majd 2018-ban átmozgatta őt a Cowboys szélső cornernek. Azonnal az egyik legjobb CB lett a ligában. A PFF szerint idén ő a 9. legjobb szabadügynök, és a legjobb elérhető corner. Nem feltétlen a nagy játékairól híres, mióta CB konkrétan egy INT-t sem szerzett, és eddigi karrierje során is csak 2-t. Ettől még kiváló passz elleni védekezésben, bármely WR ellen megállja a helyét. Az elmúlt két évben csak 5 TD-t engedett, az irányítók pedig 86,2-es QBR-el dobáltak az általa őrzött elkapókra. Tavaly összesen 64 alkalommal repült passz az irányába (amiből látható, hogy nem szívesen dobálnak az irányába a QB-k...), amelyből csak 395 yardot szereztek ellenfelei. Ráadásul még fiatal is: 27 éves. Pénztárcát nem kímélő, de kiváló igazolás lehet.

 

- Chris Harris Jr.

Várható éves fizetés: 11 M

Természetesen a Broncosból távozó Chris Harrisről van szó, aki várhatóan jelentősen olcsóbb opció Jonesnál annak ellenére, hogy a PFF-nél csak egyetlen helyezéssel került mögé a top szabadügynökök listáján: Harris a 10. legjobb FA az elemzőoldal szerint, és a 2. legjobb CB. Persze az alacsonyabb árnak meg is van az oka: Harris 31 éves lesz a 2020-as szezon kezdetekor. Darrelle Revis Jets-es leigazolásakor mindannyian tanúi lehettünk, hogy mekkora hatalmas baklövés lehet egy idősödő CB-t komoly fizetéssel megkínálni. De ettől még Chris Harris nagyon is jó ajánlatokra számíthat, hiszen az idei corner felhozatalnak ő is vitathatatlanul az egyik legjobbja. Rengetegszer került már szóba az Eagles kapcsán, állítólag érdeklődtünk is iránta a legutóbbi trade deadline idején. A 2019-es szezonja nem sikerült kiemelkedően jól, de azt megelőzően még meghívták karrierje negyedik Pro Bowljára. Slot cornerként és szélsőként is használható, Jim Schwartz pedig köztudottan szereti a sokoldalú játékosokat a védelemben. Kiváló mentora lehet a feltörekvő fiataloknak, és talán még neki is van pár jó éve a tankban. A kora viszont tényleg aggályos, főleg a várható fizetését tekintve. A PFF egyébként őt is drágábbra taksálja mint a Spotrac: ők 13 milliós éves fizetést jósolnak neki.

 

 

- Darius Slay (trade)

Slay megint egy olyan opció, akiért cserélni kell, amiért mégis ilyen előkelő helyre került a listánkon, hogy belsős infók szerint nemrég érdeklődött az Eagles a CB ára kapcsán a Lionsnál. Slaynek még egy évig van élő szerződése, amiből 10 milliót kéne állnia a Phillynek egy csere esetén. A CB az év első napján ünnepli születésnapját, három hónappal ezelőtt a 29-et töltötte be. Ő szintén egy gyengébb évet zárt, de 2014 és 2018 között egytől eltekintve minden szezonban a 20 legjobb CB között volt a PFF szerint. A 2017-es éve egyértelműen kiemelkedik a többi közül, amikor 8 INT és 26 levédekezett passz is a neve mellé íródott. Első csapatos All-Pro és Pro Bowler lett, a gálameccsre pedig a következő két szezonban is beválasztották. Minden azon múlhat, hogy mit kér érte a Lions, de egy 29 éves játékosért akinek már csak egyetlen éve van hátra a szerződéséből, nem kérhetnek nagyon komoly árat. Golden Tate hasonló korban érkezett az Eaglesbe, ugyanúgy 1 éve volt hátra a szerződéséből és egy hasonlóan értékes poszt játékosa, bár ő szezon közben jött ami feltehetően némiképp csökkentette az árát. Érte egy 3. körös picket adtunk, feltehetően Slay ára is ilyen érték körül mozoghat.

 

- Logan Ryan

Várható éves fizetés: 10,5 M

Ryan egy megosztó személy de elvitathatatlan, hogy sérülések tekintetében semmi gond sincs vele: 7 év alatt csak 3 meccset hagyott ki. Sosem került még Pro Bowlba, de karrierje során szerzett már 17 INT-t, ami onnantól számítva, hogy a ligába került (2013), a 10. legjobb szám a CB-k között. Az Eagles secondary sebességén ő semmit nem fog javítani, de határozott tackle gyáros, és ebben a kategóriában szintén jó lenne némi fejlődés Phillyben... A 29 éves corner négy évet húzott le a Pats-ben, majd 3-at a Titansben. Már a hazafiaktól való elköszönésekor is összeboronálták az Eagles-szel, bár ő sokkal inkább való slot cornernek, mint szélsőnek (Phillybe pedig inkább szélső kellene). Alapvetően vannak nagyon jó mérkőzései, mint például az idei rájátszás meccsük, amikor korábbi csapata, a New England ellen brillírozott a védő. De a legtöbb alkalommal inkább egy átlagos CB benyomását kelti, amiről az éveken át konzisztensen elért 70 körüli PFF értékelése is tanúskodik. Az elemzőoldal szerint egyébként ő a 43. legjobb szabadügynök 2019-ben.

 

- Trae Waynes

Várható éves fizetés: 8,4 M

Itt egy, az eddigieknél olcsóbb és egyben fiatalabb (27) opció. Waynes a 2015-ös szezonban került az NFL-be, amikor a draft első körében választotta ki a Vikings. Az eddigi öt éve alatt nem volt rossz, nem is volt olyan nagyon jó, így várhatóan prove it szerződéssel, egy évre fogja leigazolni új csapata.  A PFF konkrétan az Eaglesbe várja a CB-t. Az elemzőoldal 2019-ben a 44. legjobb játékosnak értékelte őt a posztján, és a holtszezon 45. legjobb szabadügynökének az összes játékost számításba véve. Remek sebessége van, futás ellen kitűnően szerepel, de passz ellen - ami a fő feladata lenne - eddig nem igazán tudott konzisztensen jól játszani. Ő egyedül valószínűleg kevés lenne az Eagles CB posztjának helyrehozatalára, de van ráció a leigazolásában.

 

- Bradley Roby

Roby ismét egy aránylag fiatal játékos (27), viszont ő sem egy stabil kezdő szint. A Broncos 2014-ben draftolta majd 5 év után elengedte, a Texans egy évre igazolta le, bizonyítania kellett volna, de most ők sem tartják meg. A PFF szerint a 60. legjobb FA idén. Sosem szerzett még 2-nél több INT-t egy szezonban, de ő is alkalmas lehet arra, hogy javítson az Eagles secondary sebességén. Használható szélen és slot-ban is, ami megint csak növeli az értékét, és mivel nem egy top név, ő is aránylag olcsón leigazolható (várhatóan 6 millió körül), de az általa képviselt közepes szint az ő esetében sem elég arra, hogy egyedül csodát tegyen.

 

Felmerült még: Darqueze Dennard, Xavien Howard, Kendall Fuller, James Bradberry, Eli Apple

 

                3.) SAFETY

 

A safety poszt első ránézésre talán kicsit meglepő a dobogón, de igazából tényleg fontos need. Az Eagles sokat használja a depth chart-on a 3. számú S-t is, ennek megfelelően az elmúlt években aránylag komoly, közel kezdő szintre képes játékosokat (Corey Graham, Andrew Sendejo) igazolt a csapat McLeod és Jenkins mögé. Hát ilyen most nincs, emellett könnyen lehet, hogy McLeod-ot nem fogja marasztalni a Philly, ráadásul Jenkins is új szerződést szeretne. Tehát most úgy áll a dolog, hogy még arra is van egy hangyányi esély, hogy három kezdő kaliber safety is kell a csapatba, ha Jenkins és McLeod is távozna. Persze ez nem valószínű, első sorban előbbivel várható egy megállapodás. De így is kell még két komolyabb név. Kor tekintetében az élő szerződéssel bíró játékosok közül kezdő szintet egyedül a 32 éves Jenkins képvisel. Marcus Epps a 24 évével, valamint Rudy Ford 25-tel finomít a helyzeten, de ki tudja ők jók lesznek-e hosszú távon valamire... Szóval így is elmondható, hogy ha S-t igazolunk, fontos lenne fiatal de korrekt játékost szerezni. Erre a draft korai körei alkalmasak lehetnek, de a FA piacon is körbe lehet nézni.

 

Megszerezhető játékosok:

 

- Malcolm Jenkins (új szerződés?)

- Rodney McLeod (újraigazolás)

 

- Anthony Harris

Várható éves fizetés: 13,8 M

Ismét egy olyan játékoshoz érkeztünk, akit a PFF az Eagles keretébe jósol 2020-ra. Az elemzőoldal szerint nem volt a ligában olyan safety az elmúlt években, aki mélyen védekezve jobban szerepelt, mint a 28 éves Harris. Az Eaglesben pedig első sorban cover feladatokat bíznak majd arra, aki az esetlegesen távozó McLeod helyére érkezik. Harris a PFF-nél a 8. legjobb szabadügynök. A múlt szezonban 980 cover snap alatt csak 216 elkapott yardért volt felelősségre vonható, egyetlen TD-t sem engedett, viszont jegyzett összesítve 17 INT-t vagy leütött passzt. A Vikings a cap helyzete miatt valószínűleg nem fogja tudni megtartani, az Eaglesnek így jó lehetőség nyílig egy elit játékost szerezni a posztra, ha hajlandó megfizetni a vele járó borsos árat. Igazság szerint talán az a valószínűbb, hogy nem fogunk ilyen sokat kiadni S-re, maximum akkor ha Jenkins és McLeod is távozik...

 

- Justin Simmons

Várható éves fizetés: 14,4 M

Simmons hasonlóan drága opció, ám ő még csak 26 éves. A PFF-nél első csapatos All-Pro lett, ennek ellenére szerintük az idei piacnak ő csak 20. legjobb játékosa. Ezt azzal magyarázzák, hogy a 2019-es szezonja ugyan parádésra sikerült, de az ezt megelőző 3 idényben még nem volt ennyire jó, így van benne némi rizikó. Simmons ugyancsak illik az Eagles rendszerébe, és kiváló módja lenne a fiatalításnak egy 26 éves kezdő szintű játékos megszerzése. Viszont az ő esetében is elmondható, hogy a várható komoly fizetése meglehetősen elrettentő egy olyan csapat esetében, ahol a safetynél legalább 2 sokkal komolyabb need van (legalábbis ha legalább egy kezdő S marad).

 

- Ha Ha Clinton-Dix

Várható éves fizetés: 9,75 M

Clinton-Dix fizetése már jóval barátibb, de közben a játéktudás tekintetében nem zuhantunk nagyon mélyre, bár az talán elmondható, hogy sosem játszott olyan jól, mint amennyit várni lehetett volna tőle az adottságai alapján. A safety megint csak egy olyan játékos, akit a PFF az Eaglesbe vár, bár az ő és Harris leigazolását két egymástól független cikkben jósolták meg. Clinton-Dix 4 elismerésre méltóan erős szezont hozott a Packersben, majd az 5. évének közepén, a trade deadline napján a Redskinsbe került a safety. A Rézbőrűek nem tartották meg, a Bears viszont köszönte szépen, egy évre leigazolta. Hát látszólag ők sem ragaszkodnak hozzá, és a szezon közben nem is esett róla sok szó a Chicago játéka kapcsán, pedig a PFF-nél top 20-as játékos volt a posztján 2019-ben. Hat éves karrierje során 16 INT-t szerzett, és egyszer jutott el a Pro Bowlba. A korábbi első körös játékos a PFF szerint idén a 29. legjobb elérhető szabadügynök.

 

- Tre Boston

Várható éves fizetés: 8 M

A Tre Boston esetében várható fizetés már sokkal inkább kezd hasonlítani arra, amit az Eagles kapcsán S poszt tekintetében várni lehet. A 27 éves játékos több csapatot is megjárt, de a Panthers, a Chargers, a Cardinals majd újra a Panthers játékosaként sem szerepelt rosszul. A múlt szezon során 16-ból 16 mérkőzésen volt kezdő, 3 INT-t és 68 szerelést is szerzett. Alaposan túlszárnyalta a tavaly nyáron egy éves távlatra aláírt 2,1 milliós kontraktusát. A PFF szerint a 31. legjobb szabadügynökről, az NFL egyik legjobb safeyjéről, és a liga talán leginkább alulértékelt játékosáról beszélünk. Az elmúlt 3 szezon során csak 13 elkapást engedett, miközben 11 interceptiont szerzett és 16 passzt védekezett le. Ami viszont komoly felkiáltójel vele kapcsolatban, hogy szerelések terén nem túl hatékony: 2018 óta 25 elrontott tackle fűződik a nevéhez, ám az Eaglesnek ilyen téren már nélküle is vannak problémái. Ezzel együtt is elmondható, hogy McLeod helyére cover safetynek kitűnő választás lehet ár/érték arányban, és a korát is figyelembe véve. Nem véletlen, hogy rengeteg helyen felmerült a neve.

 

- Jimmie Ward

Várható éves fizetés: 8 M

A korábbi első körös játékos 2019-ben ugyancsak egy éves szerződést írt alá, és komoly szerepet vállalt a 49-ers sikeres szezonjában. A 28 éves safety 11 szerelést mutatott be a Super Bowlon. Játszott már szélső- és slot cornert is, tehát sokoldalú védő, de első sorban safetyként mozog otthonosan a pályán, ő maga is ezt a szerepkört preferálja. Kiváló cover képességekkel van megáldva, és ő már határozottan tud szerelni is. A PFF szerint 2019-ben a 8. legjobb játékos volt a posztján, és jelenleg a 36. legértékesebb szabadügynök. Ám vele egy újabb sérülékeny játékost hozhatna az Eagles a secondarybe, ami viszont nem titkoltan egy olyan pont, ahol Howie Roseman szeretne végre előrébb lépni. Ward 6 éves karrierje során csak egyszer volt képes 16 meccset lejátszani egy szezonban. Így viszont kicsit különös lenne, ha épp őt igazolnánk le a Roseman-féle ominózus "A reménykedés nem stratégia" nyilatkozat után, melyet bármelyik ókori görög filozófus elirigyelne az Eagles GM-től.

 

- Tavon Wilson

Ha a Lions nem tartja meg (de talán valószínűbb, hogy meg fogják...), akkor Tavon Wilsonnal minden csapat egy egész jó safety-t nyerhet, méghozzá várhatóan aránylag olcsón hiszen nincs a leginkább felkapott nevek között (várhatóan évi 5 millió alatt megszerezhető) . Persze ennek is meg van az oka: nem elit, ám idősödő játékosról van szó. Hajlamos kissé eltűnni a pályán, nem egy nagy playmaker, de korrekt színvonalat képes konzisztensen hozni.  A hamarosan 30. életévét betöltő safety a PFF szerint a 33. legjobb játékos volt a posztján 2019-ben, és most a 86. legértékesebb szabadügynök. Alapvetően nem halott ötlet leigazolni őt Phillybe, de szerintem inkább csak 3. számú safetynek, ahogy pl. tavaly Sendejo-t is megszereztük.

 

                4.) LINEBACKER

 

Személyes véleményem szerint a LB posztra való igazolás szükségessége vetekszik a safety need mértékével. Persze minden attól függ, hogy a végén ki megy és ki marad... Nigel Bradham távozott és könnyedén előfordulhat, hogy Kamu Grugier-Hill-t sem marasztalja a Philly. Nate Gerry jól szállt be 2019-ben, de azért ő sem egy túl komoly név. Szerintem az egyik kezdőnek ő talán elmegy, de kellenek még játékosok a posztra, méghozzá jó játékerőt képviselő LB-k. Ez egy Howie Roseman által kissé lesajnált poszt, de ettől még az is biztos, hogy nem a szertárost fogjuk kiküldeni a pályára, tehát érkezni fognak játékosok. A poszton jelenleg Nathan Gerry, Duke Riley, Alex Singleton, és a Special Teambe kiválóan beálló T.J. Edwards kezében van még élő szerződés. Egyikük sem igazán kezdő kaliber. Az átlag életkoruk 24,75, tehát ilyen szempontból ide bőven elfér egy veterán is.

 

Megszerezhető játékosok:

 

- Kamu Grugier-Hill (újraigazolás)

 

- Nigel Bradham

A frissen kivágott Bradham-et is érintenünk kell, hiszen akár az is egy opció lehet, hogy visszaigazoljuk. A LB már a Bills-ben is dolgozott Jim Schwartz-cal, és a védelem egyik vezére volt az elmúlt években, ám a teljesítménye hagyott kívánnivalókat maga után a SB év óta. Épp akkor írt alá egy szerződéshosszabbítást, aminek értelmében 2020-ban durván 9 milliót foglalt volna a fizetési sapka alatt. Ezzel posztjának 11. legjobban fizetett játékosa lett volna az Overthecap adatai szerint. Hát ennyit kétségtelenül nem ért. Így most benyeltünk a kivágása miatt több mint 5 millió halott pénzt, de így is csaknem 4 milliót spóroltunk rajta (sőt, az NBC egy korábbi írása alapján ha Bradham 2 milliósnál nagyobb szerződést kap egy másik csapattól, akkor a halott pénz csak 3 millió lesz, vagyis úgy majdnem 6 millió lenne a megspórolt összeg). Na de ha visszaigazolnánk mondjuk évi 4 millióért még 2-3 évre, akkor idén ugyanúgy 9 milliót foglalna a keretből mintha csak simán maradt volna, ám a következő években már jóval kevesebbe kerülne mint az eredeti szerződése szerint. Igazából ha ez lett volna az eredeti cél, és ebben mindkét fél benne lett volna, akkor egyszerűen egy pay cut-ot írt volna alá Bradham, tehát ez a forgatókönyv nem túl valószínű. De ha a LB nem talál magának jó piacot, és az Eaglesnek sem sikerül érdemben pótolnia őt, akkor a végén akár vissza is jöhet.

 

- Cory Littleton

Várható éves fizetés: 12 M

Ahol a LB posztot említik a Philly needjei között, ott automatikusan szerepel Littleton neve is. Nem véletlen: Tökéletes fit az Eaglesbe, ő ebbe a védelembe van kitalálva. A liga egyik legjobb cover LB-jéről van szó, Phillybe pedig erre a posztra cover LB-k kellenek. Littleton a PFF szerint az elmúlt két szezon során a 3. legjobb volt passz elleni védekezésben a posztján: csak Lavonte Davis és Luke Kuechly ért el nála is jobb értékelést. A védő 2018 óta 18 passzt védekezett le, emellett szerzett 6 INT-t, 168 szerelést és 7,5 sacket is. A 26 éves védő a PFF szerint a 16. legértékesebb szabadügynök a 2020-as holtszezonban. Tehát fiatal és remek játékos, jól illene az Eaglesbe, de nagyon komoly szerződésre számíthat, ennyit viszont Roseman várhatóan nem fog egy LB-re áldozni.

 

- Nick Kwiatkoski

Nagyon sok LB opció jöhet szóba az Eagles kapcsán, ám mivel itt már csak 3 "külsős" játékosra térünk ki, kénytelenek voltunk komolyabban szelektálni. Mivel erre a posztra várhatóan nem fog a csapat komoly összegeket invesztálni, a legfelkapottabb nevek közül csak Littleton-t említettük, most pedig jöhet két reálisabb opció. Az első Kwiatkoski, bár nála máris egy olyan problémába ütközünk, hogy nem is biztos, hogy olyan olcsó lesz... Legalábbis lehet találkozni ilyen véleményekkel. A LB sosem kapott igazi lehetőséget arra, hogy kezdőként bizonyítson, egészen a 2019-es szezonig. Tavaly Roquan Smith sérülése miatt a 4. héttől kezdve Kwiatkoski a Bears kezdőjévé vált. Kiválóan játszott, a PFF szerint a szezon 15. legjobb LB-je volt 76 szereléssel, 3 sackkel, 4 levédekezett passzal és 1 INT-nel. Sőt még egy safety-t is szerzett. Remek pass rusher, bár ezzel a képességével nem tudna sokat kezdeni az Eaglesben... Coverben is jól használható, de nem ez az legkomolyabb erőssége, így játékstílus szempontjából nem annyira tökéletes fit Phillybe, mint mondjuk Littleton. A PFF-nél ő a 77. legértékesebb szabadügynök, és mivel még nagyon fiatal, felfigyelhettek rá az NFL-ben. Ezt az Eagles egyébként megtette már 2016-ban is, komoly érdeklődést mutatott a csapat az akkori rookie iránt, ám 4. körös pick híján lemaradtunk róla. Most viszont lehetőség nyílhat a megszerzésére. Viszont problémássá teheti a dolgot, hogy egyes vélemények szerint ő egy amolyan fekete ló az idei piac LB posztján Littleton és Schobert mögött, és elszabadulhat az ára. Ha ez beigazolódna, akkor az ő leigazolása az Eaglesbe szintén felejtős... A magas ár mondjuk elég erős tipp egy olyan ötödéves, korábbi 4. körös játékos kapcsán, aki még csak 22 mérkőzésen játszott kezdőként. Mindenesetre potenciál van benne, sokoldalúan használható játékos, ha visszafogott áron leigazolható akkor jó fogás lehet.

 

- Neville Hewitt

Na Hewitt már tényleg sokkal jobban illik az Eaglesbe olyan szempontból, hogy tőle senki nem várja, hogy bankot fog robbantani. A 26 éves LB az elmúlt két évben a Jets játékosa volt, előtte pedig Miamiban Matt Burke-val dolgozhatott együtt, aki jelenleg az Eagles védőfal edzője ugyan, de korábbi DC-ként biztosan van súlya a szavának, így számíthat a közös kapocs. Hewitt hasonlóan Kwiatkoskihoz, sérülés miatt találta magát tavaly a Jets kezdőjében, Avery Williamson helyére állhatott be. Összesen 75 tackle-t, 3 sacket, 2 INT-t és 5 levédekezett passzt ért el. Ami vele kapcsolatban érdekes, hogy annak ellenére várják sokan az Eaglesbe, hogy ő inkább futás ellen hatékony, cover LB-ként néha kicsit szenved. Persze a Jets-ben nem nehéz szenvedni... Hewitt-ben bőven potenciál, ő egy hasonló igazolás lenne mint egy évvel ezelőtt L.J. Fort, vagy korábban Paul Worrilow volt. Mondjuk pont két olyan példát sikerült hoznom, akik közel sem váltak be az Eaglesben, de hát így van ez, ha nagyon spórolósan próbáljuk megúszni a dolgot. Rizikó van benne...

 

Felmerült még: Blake Martinez, Joe Schobert, Patrick Onwuasor, A.J. Klein, De’Vondre Campbell, Shaquil Barrett

 

                5.) DEFENSIVE TACKLE

 

A DT poszttal vízválasztóhoz érkeztünk a hiányposztok tekintetében, hiszen ez az első olyan need, ahova nem szükséges kezdő szintű játékost igazolni. De mélyíteni azt kell. Cox és Jackson remek játékerőt képviselnek, és ők még a csapatban is maradnak 2020-ban, viszont mögöttük nincs mélység, márpedig az Eagles védőfalában nagyon fontos szerepe van a rotációnak. Így a S poszthoz hasonlóan ide is jól jönne 3. számú játékosnak egy közel kezdő szintet képviselő DT. A poszton az aktív szerződéssel rendelkező játékosok átlag életkora 26,75. Ez alapvetően jó volna, ám nem biztos, hogy Bruce Hector-ban vagy Anthony Rush-ban kezdő potenciál lakozik, nélkülük pedig máris 29,5-re ugrik az átlag életkor. Ennek fényében szerintem DT-t a leginkább a drafton volna érdemes keresni, akár aránylag korai körökben is elképzelhető a dolog (bár addig még sok minden történhet...). Viszont természetesen FA opciók is vannak, nézzük is meg őket:

 

Megszerezhető játékosok:

 

- Tim Jernigan (újraigazolás)

- Hassan Ridgeway (újraigazolás) - Tavaly egy 7. körös celtiért került az Eaglesbe a draft alatt. Jó szerzeménynek tűnt, voltak szép pillanatai, bár a szezont IR-en végezte. 2019-ben 248 snap alatt 8 tackle-t, 2 sacket, 2 QB ütést és 4 siettetést ért el. Úgy gondolom, érdemes újraigazolni mondjuk 1 évre, nem fog sokba kerülni, rotációban jól használható, és még csak 25 éves játékos.

 

- Ndamukong Suh

Persze a pletykák mindig a nagy nevekről szólnak, és mivel need a DT, szóba hozták Suh-t az Eagles-szel, de alapvetően nem tűnik túl reális ötletnek. Problémás és irdős (33) játékos, aki ehhez képest aránylag drága is lehet (az OTC szerint egy évre 8 millió körüli összeget érne meg). Ettől még van benne némi ráció. Ha Jernigan távozik, jól jönne egy használható játékos a helyére, így Suh megszerzése a korábbi Bennett trade-re hajazna. Emellett Jim Schwartz draftolta őt a Lionsban, együtt dolgoztak 4 évig. Sosem szabad alábecsülni Howie Rosemant, ha a falak építéséről van szó, szerintem nem rettenne meg komoly összegektől sem. De mivel Suh már idős és ráadásul rengeteget keresett már pályafutása alatt, talán jobban hiányzik neki egy gyűrű... És így talán elcsábítható az Eaglesbe egy rotációs szerepkörre baráti áron is.

 

- Beau Allen

Allen hasznos játékos volt Phillyben, a SB év után viszont nem marasztaltuk. A Bucs szerezte meg Curry-vel együtt, ám most lejár a szerződése. Allen sosem volt egy kiváló pass rusher, ám az Eagles első sorban ilyen játékosokat szokott keresni a falba, tehát ez egy egyértelmű ellenérv. De az is igaz, hogy az irányítók siettetését a fal belsejében kiválóan meg tudja oldani Cox és Jackson, kiegészítő játékosnak talán megteszi a futás elleni védekezésben jól használható Allen. Még mindig csak 28 éves, és mivel a Bucs-ban nem szerepelt túl jól, várhatóan olcsón leigazolható.

 

- A’Shawn Robinson

A 2016-os 2. körös játékos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Detroit-ban, így feltehetően nem nagyon fogja marasztalni őt a Lions. Az ilyen játékosokat pedig szereti a Philly, nem egyszer igazoltunk fiatal bust-okat annak reményében, hogy az Eaglesben majd talán kiteljesedhet, és előtör a benne rejlő potenciál. Robinson megint csak inkább futás elleni védekezésben jó, tehát ilyen szempontból nem annyira passzol ebbe a csapatba, ám nagyon fiatal (24) és tehetséges, olcsón megszerezhető védő, aki rotációban szintén hasznos lehet, és idővel akár még többre is viheti, ha sikerül valahogy megcsiszolni azt a bizonyos gyémántot. Ez mondjuk ritkán sikerül, de egy próbát megérhet.

 

Felmerült még: Andrew Billings, Sheldon Day, Javon Hargrave, D.J. Reader

 

                6.) GUARD/CENTER

 

Az Eagles támadófala 2019-ben is elnyerte a PFF-től a legjobb OL kitüntetés, de a kezdő sor mögött már tavaly is elég kaotikus állapotok uralkodtak. Gyakorlatilag két használható csere volt a csapatban, ráadásul mindketten OT poszton játszanak: Vaitai és Dillard. Big V bevethető OG pozícióban is, ezért ő volt ott az első számú csere, de mivel FA lesz őt is kihúzhatjuk a listáról. Kelce sérülése esetén egyébként szintén ő állt volna be, méghozzá Seumalo helyére, aki ilyen esetben átvette volna a center feladatkörét, de erre nem került sor, hiszen Kelce az összes támadó snap során a pályán volt 2019-ben. Na tehát az a helyzet, hogy semmilyen mélység nincs a támadófal belsejében. Nate Herbig, Sua Opeta és a T poszton szintén bevethető Matt Pryor van még a keretben, de őket élesben még nem vetettük be. Velük együtt OG és C poszton a csapatban lévő játékosok átlag életkora 26,2 de a DT poszthoz hasonlóan a projekt játékosokat kivéve a kalapból már nem túl jó a helyzet, hiszen Kelce, Brooks és Seumalo korának átlaga már 29,3. Ráadásul a 33 éves Kelce számára lassacskán már közeledhet a visszavonulás napja, de a pótlása egyelőre egyáltalán nem megoldott. Persze bízhatunk abban, hogy még van benne néhány jó év, komoly erőfeszítéseket szerintem még nem kell tenni ilyen téren, de azért ez is egy érv a fal belsejének mélyítése mellett. Tehát minőségi és lehetőleg fiatal cserére volna szükség, így megint csak a draft lehet az elsődleges opció - jelen esetben inkább középső (3-4) körökre számítanék. De addig még rengeteg dolog történhet. Persze itt is igaz, hogy körbe lehet nézni a piacon.

 

Felmerülő játékosok: Stefen Wisniewski, Graham Glasgow, Denzelle Good, Connor McGovern, B.J. Finney

 

                7.) QUARTERBACK

 

Jeffrey Lurie sokat hangoztatott csapatépítési alapelve a kiváló QB room kiépítése. Carson Wentz mögül most távozhat Josh McCown, és Nate Sudfeld is, így mindenképpen kell csere a csapat kezdő irányítója mögé. Azt, hogy mennyire komoly erőforrásokat áldozhat a Philly a backup QB posztra, első sorban attól függhet, hogy az előbbi két játékos közül marad-e valaki, illetve ha igen, akkor mennyire bíznak bennük. Wentz a maga 27 évével jelenleg egyedül képviseli a posztot. Egyáltalán nem zárható ki, hogy a tavalyi Clayton Thorson drafthoz hasonlóan idén is rááldoz a posztra egy aránylag kései cetlit az Eagles, hiszen 10 pick is a Philly rendelkezésére áll a 2020-as drafton. De Wentz sérülékenységére való tekintettel sokan várják, hogy közel kezdő szintű irányítót igazol az Eagles. Nick Foles neve gyakran felmerül, de neki élő szerződése van Jacksonville-ben. Épp ma született meg a döntés arról, hogy Minshew lesz a Jags kezdője, de így is trade-elni kellene az irányítóért, akinek combos, kezdőnek járó fizetése van. Tehát egyelőre ő így cserének nem igazán jó opció, de persze ha esetleg végül kivágja őt a Jacksonville, azonnal szóba jöhet a 2017-es SB MVP az Eagles kapcsán.

 

Felmerülő játékosok: Nate Sudfeld (újraigazolás), Josh McCown (újraigazolás), Marcus Mariota, Chase Daniel, Case Keenum, Taysom Hill

               

                8.) DEFENSIVE END

 

A DE feladatkörökre Graham és Barnett is Jim Schwartz által nagyra becsült, jó játékosok, ráadásul mögöttük Josh Sweat is feltörekvőben van, valamint a projekt játékosok közül teljes joggal kiemelhető Genard Avery, vagy pl. Daeshon Hall is. Tehát alapvetően ez nem egy túl nagy need, de ha azt vesszük, hogy milyen komoly játékos arzenál állt a DC rendelkezésére az elmúlt években, úgy nem kizárt, hogy idén újra érkezik még egy nagy név a posztra, rotációs szerepkörre. Nem is elveszett ötlet, hiszen blitz nélkül a DE-k vállán van a legnagyobb teher, első sorban az ő feladatuk az irányító siettetése, ám ezt fáradtan már nem lehet jó hatásfokkal csinálni, fontos a jó minőségű backup a posztra, hogy ne essen vissza a teljesítmény a gyakori rotációval. A DE-k között egyedül Graham képviseli az idősebb korosztályt, a jelenleg szerződéssel a csapatban lévő játékosok között. Az átlag életkor a poszton 24,3, a két kezdő átlaga pedig 27, tehát ide simán elférnek a veterán FA-k is.

 

Felmerülő játékosok: Vinny Curry (újraigazolás), Dante Fowler, Jadeveon Clowney, Yannick Ngakoue, Ziggy Ansah, Arik Armstead

 

                9.) OFFENSIVE TACKLE

 

Aránylag mélyre került az OT poszt annak ellenére, hogy egy kezdő és egy fontos csere is távozhat, ám ez elég jól magyarázható: Egy tegnap megjelent cikkben az Inquirer belsős forrásokra hivatkozva arról tudósít, hogy az Eaglesnél úgy látják, hogy Andre Dillard még nem áll készen arra, hogy kezdő bal oldali tackle legyen, ezért várhatóan vissza fogjuk igazolni Jason Peterst még egy évre. Egyébként Peterst a PFF is az Eaglesbe várja 2020-ra. Ha pedig a legenda marad, akkor Johnsonnal, Dillarddal és esetleg Mailata-val vagy Pryorral kiegészülve, nem néz ki rosszul a poszt, Big V távozásának esetén sem. Ha marad Peters és Vaitai is, akkor azt hiszem most nem is fontos ide befektetni, de várhatóan legalább az egyikük távozik, így viszont azért nem ártana hozni valakit, aki vész esetén bevethető. A jelenleg keretben lévő játékosok átlag életkora kereken 25. Ezen még Peters sem rontana sokat a maga 38 évével, tehát ide aztán bármi elképzelhető. A lent felsorolt játékosok között akadnak olyan nevek, akiknek a leigazolására szerintem nincs sok esély. (Na mondjuk túlzó nevekkel fentebb is találkozhattunk...) Max. csak akkor tudnék komoly igazolást elképzelni ha Peters távozna, Dillardra viszont nem szeretnék rábízni a kezdő posztot. Ezt nem tekintem túl valószínű forgatókönyvnek, de még ha meg is történne, akkor sem hinném, hogy elit FA érkezik a posztra, ha már tavaly 1. körös picket adtunk Dillardért...

 

Felmerülő játékosok: Jason Peters (újraigazolás), Halapoulivaati Vaitai (újraigazolás), Dennis Kelly, Greg Robinson, Anthony Castonzo, Jack Conklin, Bryan Bulaga

 

                10.) RUNNING BACK

 

A RB poszt Miles Sanders-szel a fedélzeten nem égető need, azt nézve pedig, hogy Rosemant tradicionálisan szinte hidegen hagyja a poszt állapota, várhatóan ide aztán tényleg nem jön komoly név. Ha Howard és Clement is maradna, akkor elképzelhető, hogy nem is érkezik senki. De azért 4 futó kell a csapatba, tehát ha egyikük távozik, akkor szerintem mindenképp fogunk kukázni valakit, kivéve ha a szezon végén összekapart Elijah Holyfield-ből sokat kinéznek Phillyben. Ha Howard lesz a távozó (vagy ő is), akkor akár egy aránylag jó név is várható, a futók nagy mértékű rotációja miatt. Bár a lent felsorolt nevek szerintem túl drágák lesznek Roseman ízlésének... Fiatalításra semmi szükség, Sanders, Scott  és Holyfield csak 22, 24 és megint 22 évesek, így a draft és a piac is szóba jöhet a poszt kapcsán.

 

Felmerülő játékosok: Jordan Howard (újraigazolás), Corey Clement (újraigazolás), Melvin Gordon, Kareem Hunt, Kenyan Drake

 

Vége

 

Na ezzel már tényleg zárul az idei "Menjen vagy maradjon?". Nagyon köszönjük a 17 napon át tartó figyelmet!

 

Most szokás szerint nektek kell meghozni a döntéseket, ez alól sajnos senki nem bújhat ki. Komoly felelősség, de valakinek meg kell tennie: Kit vágjunk ki, kit igazoljunk vissza, milyen új játékosokat hozzunk az Eaglesbe? A döntés a Ti kezetekben van. Ezen a linken március 8. (vasárnap) éjfélig van lehetőségetek leadni a szavazatokat.

 

- A korábbi részeket itt találod. - 

Philadelphia Eagles Hungary

Fanfactory

 

A cikksorozathoz (többek között) ezeknek az oldalaknak a témába vágó írásait vagy információit használtuk fel:

 

inquirer.com

phillyvoice.com

nbcsports.com

bleedinggreennation.com

insidetheiggles.com

pff.com

overthecap.com

spotrac.com

espn.com

nfl.com


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat