Bezár

RENDBEN
Menjen vagy maradjon? - 2019/szavazás eredmények

Menjen vagy maradjon? - 2019/szavazás eredmények

2019-03-12 13:24:31

Írta: EaglesHungary

Senki nem került lapátra.

A szavazás értékelőt azzal szeretnénk kezdeni, hogy mindenkinek nagyon köszönjük a részvételt!

Azok akiket kizárólag a szavazás eredményei érdekelnek, már azonnal görgessenek le a bejegyzés végére, ott megtalálják a diagramokhoz vezető linket.

Most, hogy csak négyen maradtunk, családias hangulatban vághatunk bele szavazás kiértékelős elmélkedésbe.

 

Először is nézzük meg, hogy áll a cappel az Eagles. (A különböző adatokat többnyire az overthecap.com-tól szereztük be.) Az NFL hivatalos adatai szerint a csapat március 8-án 18 515 890 dollárnyi szabad hellyel rendelkezett. Azóta megtörtént a Bennett trade. A DE elcserélése miatt halott pénzt nem kell benyelnie a Phillynek, összesen 7,2 milliót spórolt a csapat, tehát az elkölthető összeg 25 715 890 dollárra nőtt.

 

Ebből majd még lejön Brandon Graham szerződése, mivel az az új ligaév kezdetével lép életbe. Továbbra sincsenek még meg a pontos adatok erről a kontraktusról. Annyi tudódott ki, hogy Graham 3 évre 40 milliót kapott, amelyből 27 millió garantált, és ezt a tartalmat meg is kapja már a szerződés első két évében. Hát először is, ki tudja ez mennyire igaz. Nagy valószínűséggel az, de előzetes híresztelésekről már nem egyszer derül ki, hogy pontatlanok.

Mindenesetre ezzel számolva Graham évi átlag durván 13 milliót tehet majd zsebre. Ha viszont a garantált 27 millió az első két évben, az elméletben a 13-ra még rá is dobhat  egy kicsit, ha a 27-nek nem jelentős része aláírási bónusz. Viszont feltehetően pont, hogy az, mert gyanítható, hogy úgy rakták össze a szerződést, hogy az idei cap hit még ne legyen vészesen magas, aztán a jövőben a jó szokásnak megfelelően lehet majd szöszmöszölni vele. Szóval elég tág a valószínűsíthető intervallum... Ha spórolni akartak akár az is elképzelhető, hogy 7-8 millióra, vagy akár annál kevesebbre állították be az idei összeget, de a gari alapján 14 millió is lehetne. Hát feltehetően közelebb lesz a szám a 7-8-hoz mint a 14-hez sőt, szerintem 7-8 alá fog menni, de biztos ami biztos mondjuk azt, hogy Graham cap hit-je 10 millió 2019-re, aztán majd kiderül...

 

Szóval akkor megvan az összeg: kerekítve 16 millió költőpénz. A továbbiakban pedig már csak a draftot kell észben tartani. Az Eaglesnek idén jelenleg 8 cetlije van. A spotrac.com számításai alapján az Eagles újoncainak összesen 6,906157 milliót kell majd kifizetni. Viszont természetesen a 8 újonc majd alaposan kiszorítja a top 51 fizetést kapó játékos közül a legkevesebbet zsebre tevő 8-at. Ők kerekítve 4 milliót foglalnak a keretből, vagyis a draftra tisztán durván 3 milliót kell félretenni, illetve a szezonra is illik hagyni valamicskét. Szóval mondjuk azt, hogy 6 milliót meg kéne hagyni ezekre, és akkor teljesen nyugodt szívvel lehet költeni 10 milliót. Aztán ez még persze növelhető kivágásokkal, ha úgy van...

 

Na akkor megnéztük, hogy állunk pénzügyileg, most jöjjenek a szavazás eredményei.

 

Idén is négy csoportra szedtük a játékosokat:

   1. Kivágva: A szavazatok több mint 50%-a az volt, hogy menjen.

   2. Kivágható: Több szavazat érkezett arra, hogy menjen, de az 50%-ot nem érte el az arány.

   3. Megtartható: Több szavazat érkezett arra, hogy maradjon, de az 50%-ot nem érte el az arány.

   4. Megtartva: A szavazatok több mint 50%-a az volt, hogy maradjon.

 

Na hát ezek a játékosok kerültek az egyes kategóriákba:

 

   1. Kivágva: Jay Ajayi (RB), Mike Wallace (WR), Golden Tate (WR), Haloti Ngata (DT)

   2. Kivágható: Boston Scott (RB), Shelton Gibson (WR), Richard Rodgers (TE), Joshua Perkins (TE), Chance Warmack (OG), Daeshon Hall (DE), B.J. Bello (LB), LaRoy Reynolds (LB), Josh Hawkins (CB), Deiondre Hall (S)

   3. Megtartható: Wendell Smallwood (RB), Josh Sweat (DE), Bruce Hector (DT), D.J. Alexander (LB)

   4. Megtartva: Mindenki más.

 

Az első megjegyzendő dolog, ami az ajánló szövegben is áll: Nincs kivágva senki. Persze a kategória neve azt sugallja, de valójában a kivágandó játékosok mind szabadügynökök. Ez alaposan megkönnyítette a dolgunkat, nem igényel túl nagy matek tudást az, hogy kiszámoljuk, mennyit spóroltunk rajtuk: Es ist amerikai pengő.

 

Aztán megüzentétek Howie-nak, hogy ha akar még felszabadítani egy kis helyet, akkor a kivágható játékosok közül válogathat. Köztük már akadnak olyanok, akik idén nem lesznek szabadügynökök. Sőt, azokból van kevesebb akik igen, szóval inkább őket soroljuk fel: Richard Rodgers, Chance Warmack és LaRoy Reynolds. A többi "kivágható" játékossal lehet spórolni.

Ha mindegyiküket elküldi Roseman, összesen durván 4,5 millió dollárt takaríthat meg a csapat, vagyis a teljes elkölthető összeg 20,5 millióra nő, a draftot és szezon közbeni kisebb shoppingolásokat beleszámolva pedig úgy 14,5 millióra.

 

Aztán azt is megüzentétek Howienak, hogy ha minden kötél szakad, akkor a "megtartható" játékosokat is kivághatja, de őket már csak akkor, ha nagyon muszáj. Na nézzük ezt is. Közülük csak D.J. Alexander lesz szabadügynök, a többiekkel kerekítve 1,5 milliót lehet megspórolni. Ezzel 22 millióra, és a draftot számításba véve 16 millióra nő a költőpénz.

 

Na de ezt mire költse az Eagles. Ezt is megmondtátok. A következő szabadügynökök visszaigazolása mellett kardoskodtatok nagyon: Nate Sudfeld, Darren Sproles, Jordan Matthews, Jordan Hicks, Ronald Darby, Corey Graham.

 

Itt most nincs mit tennünk, meg kell tippelnünk mennyiért hajlandóak ezek a játékosok visszatérni Philadelphiába.

 

Nate Sudfeld talán a legegyszerűbb kategória, mivel ő RFA, szóval csak azt kell kitalálni, milyen tenderrel kéne az Eagleshöz láncolni a fiatal játékost. Valószínűleg egy 2. köröst kell rápakolni a QB-ra, ami majdnem kereken 3 millió dodót jelent. Ha az a prioritás, hogy olcsóbban ússzuk meg a dolgot, és vállaljuk a kockázatot, hogy más csapat könnyedén elhappolhatja Sudfeldet, akkor 2 millióból megússzuk a dolgot.

 

Sproles esetén veterán minimum vagy egy kicsit több gyanítható. Mivel 10+ éve van a ligában, ez 1,03 millió dollárt jelent, de azért ennél szerintem ő valamivel többet ér és többet is fog kérni. Mondjuk azt, hogy 1,5 lepedő. Tavaly egyébként ugyancsak szabadügynök volt Sproles, és az Eagles csak a draft után igazolta vissza. Sokak szerint ez azért történt, mert nem sikerült a drafton jó RB-t szerezni. Hát lehetséges, hogy idén is csak ilyen forgatókönyv mellett kerülhet vissza Sproles. Úgy viszont, hogy Ajayi a ti szavazataitok alapján is távozik, feltehetően az Eagles akár a szabadügynök piacon, akár a drafton, de befektet majd a posztba, ezzel pedig Sproles visszaigazolásának az esélyei csökkenhetnek. Hát reméljük nem lesz így. (Amúgy Ajayi-ról és Sprolesról is volt egy-egy epizód.)

 

A következő játékos Jordan Matthews, aki remélhetőleg szintén minimumért megtartható. Az elkapó 5 éve van az NFL-ben, vagyis ez az összeg 805 ezer dollár. (Neki nem szántunk külön részt, de Agholor kapcsán esett róla szó.)

 

Na most jönnek a combosabb tételek. Jordan Hicksről szintén volt szó a cikksorozatban. Ott a sérülékenységére való tekintettel évi átlag 6-7 milliós szerződést tippeltünk neki. Hát legyen úgy.

 

Ronald Darbyról is volt egy epizód. Ahogy ott is írtuk, az idei holtszezon minden szegmensében gyenge CB felhozatala miatt a képességeihez mérten aránytalanul magas szerződés várható az esetében. Ettől függetlenül jó lenne megtartani, mert nem túl biztató így ez a secondary. De már Rosemanék nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban: "Lehetőséget kell adni a fiataloknak." Okkkkéé....

Szóval Darby valószínűleg nem jön vissza. Ha mégis, akkor évi átlag 13 millióra lehet számítani, a spotrac szerint. Mondjuk, hogy az első években még kisebb a cap hit, meg Darby egy nagylelkű jótét lélek és eljön az Eaglesbe egy olyan szerződésért cserébe, aminek 2019-ben csak 8 millió a cap hit-je. Köszi Darby ez rendes volt tőled.

 

A secondary hasznos öreg rókája, Corey Graham maradt, aki kapcsán szintén veterán minimumra lehet számítani. A safety 12 éve van az NFL-ben tehát rá is a 10+ éves sáv vonatkozik: 1,03 millió.

 

Na nekem elegem van a számokból, most már adjátok össze ti.

 

Jól van na nem kell úgy felháborodni. Az ész megáll...

A helyes válasz 20 millió. Ennyit költöttetek el a szabadügynökökre úgy, hogy 22 milliónk volt. Na hát úgy fest befértünk a fizetési sapka alá.

*Befértünk volna, ha nem sumákoltuk volna el Tim Jernigant. Ugyan nem hívja le az opcióját a Philly, de ettől még könnyen megeshet, hogy újraigazoljuk őt egy alacsonyabb szerződésért, ha nem talál magának csapatot a piacon. És hát az a helyzet, hogy megszavaztátok, hogy maradjon, úgyhogy maradni is fog. Mondanom sem kell, hogy róla is írtunk egy részt korábban, amiben kiderül, hogy 2019-ben 13 millió lett volna a cap hit-je. A misztikus sérülése és a szinte teljes egészében kihagyott szezon viszont alaposan visszaveti az értékét. Alapvetően ő egy átlagos képességűnél valamivel jobb 4-3-as DT, tehát szerintem járna neki úgy 6-8 millió. Na hát vegyük azt, hogy ennyiért nem kap ajánlatot a piacon, és visszajön Phillybe olcsóbban, mondjuk úgy 4 millióért. Hát az jó lenne...

 

Na mínusz -2 millióban vagyunk, nincs pénz a draftra, bajban az Eagles, le kell húzni a rolót. CSŐD!

 

Nana! Nyugi, nem kell ez a pánik. Olyan opciót nem tettünk bele a szavazásba, hogy "átstrukturálás", mert elég nagy káoszhoz vezethetne, de hát Roseman olykor-olykor, nagyritkán, tán szökőévente se... Szóval hajlamos az ilyesmire.

 

Ennek kapcsán szóba jöhet Agholor és Peters. Őket megtartottátok, hát skalpoljuk meg a szerződésüket. Méghozzá olyan módon, hogy hosszabbítsunk velük. Most itt nem részletezném, hogy miért meg hogyan. Úgy is mindegy, már annyi szám jött ki hasraütésre, hogy elég távol lehetünk a földtől... Meg úgy nagyjából le van írva itt és itt. Szóval mondjuk, hogy Peters kap +1 évet és +3 milliót. Egy leheletnyi átstrukturálással megbolondítva a főztünket, idén spórol az Eagles olyan 5 milliót. Kösziheló.

 

Agholorról mondjuk azt, hogy átlagos képességű, vagy annál jobb slot elkapó. Ez alapján az átlagfizetéseket számításba véve olyan évi 3-4 milliót érdemel. Azt mondom kínáljuk meg egy 3 évre szóló szerződéssel amelynek keretein belül ennyit keres. Ezzel spórolt az Eagles újabb 6 milliót.

 

Felszabadítottunk 10 millió dollárt, de mivel negatívban voltunk 8 marad belőle. Ha hagyni akarunk még a draftra, még mindig költhetünk olyan 2-3 milliót. Hát ebből mondjuk meg lehet még tartani párat első sorban a "megtartható", vagy esetleg "kivágható" kategóriás játékosokból. Például Josh Sweatot egyáltalán nem kéne kivágni, most lett draftolva, nem is volt rossz, és csak durván 200 ezret spórolunk rajta. Vagy jöhet egy-egy olcsóbb szabadügynök, pl. egy gyors elkapó, mint Robby Anderson, John Brown vagy pl. John Ross, esetleg egy futó. Azon már nem elmélkednék, hogy ők beleférnének-e ebbe a keretbe, majd Howie megoldja. Hagyjunk neki is munkát, már így sem bír magával.

 

Na hát akkor megcsináltuk. Sajnos Bennettet már elcserélte Roseman pedig direkt kértem, hogy az ilyesmivel várja meg a szavazás eredményeit. Néha nagyon önfejű tud lenni. Na de ennek is köszönhető, hogy ez a mostani egy történelmi pillanat, hiszen a "Menjen vagy maradjon" című cikksorozat 3 éves történelmében először, a hozzá fűződő szavazás eredményeivel befértünk a fizetési sapka alá.

 

 

Gratulálunk mindenkinek, a közösségünk egy fantasztikus GM lenne. (Bár azt nem tudom garantálni, hogy nem lesz megvonva a szavazati joga annak a személynek, aki arra voksolt, hogy Cox vagy Jenkins menjen.) (Neem csak vicceltem, tiszteletben tartjuk a véleményeket.) (Meg a nagy lóf...)

 

Na hát nem feszítjük tovább a húrt, itt vannak a végeredmények.

 

És még egyszer nagyon köszönjük a cikksorozat alatti figyelmet és a leadott szavazatokat! Hamarosan beindulnak az események, de addig is: Fly Eagles Fly

 

facebook.com/eagleshungary

facebook.com/fanfactory.hu


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat