Már megint a Dolphins

Már megint a Dolphins

2019-12-01 15:34:19

Írta: PunkAnderson

Egy kis visszatekintés.

A ma esti Dolphins – Eagles meccs előtt érdemes négy évet visszaugrani az időben, akkor találkozott utoljára egymással a két csapat Philadelphiában. Mivel az Eagles volt a pályaválasztó, az esélyek is sötétzöldek mellett szóltak.

 

Sokszor elhangzik egy-egy meccsre, hogy sorsdöntő. Akkor és ott 4-4-gyel álltak a Sasok egy a mostanihoz hasonlóan hektikus szezonban, harcban a rájátszásért. Szoros meccsen 20-19-re nyert a Miami, de ezután az egész szezont tekintve lejtmenetbe került a Philly (bár néhány fordulóval később még idegenben sikerült elkapni az akkor is bomba erős Patriotsot, a szezon egyetlen értékelhető momentuma volt…).

Az a meccs nem sorsdöntő volt, hanem sorsfordító. Utána már csak vergődött a csapat, de mint tudjuk, ez nagy változások előszelét jelentette.

 

Rápillantottam az akkori meccs statisztikáira, elsősorban, hogy kik húzták a csapat szekerét az oldalvonal mellett és a skill poziciókban. A pálya mellet a kormányrúd a jó öreg Chip Kelly kezében volt, a pályán pedig Sam Bradfordéban. Egészen addig be nem kellett ugrania Mark „The Butt Fumble” Sancheznek.. Ketten együtt így is összegereblyéztek 392 passzolt yardot!!!

A futószekcióban DeMarco Murray és Ryan Mathews vitték a prímet Darren Sproles mellékszereplésével. Az elkapó gárda szerepét a jó hangzású Agholor-Huff-Matthews trió töltötte be, hárman együtt összesen 76 elkapott yarddal. Celek, Erzt együtt hozott majd’ 200 yardot a levegőben (ismerős?), DeMarco Murray is szépen termelt és Sproles is besegített.

Az ellenfél legjobb elkapóit Nolan Carroll és Vernon Maxvell őrizte. Na milyen is a jelenlegi CB helyzet?

 

Sorsfordító volt az a meccs, mert azután már végig 50% alatti volt az Eagles mérlege a szezonban, decemberben ráérzett a vezetőség, hogy nem Chip Kelly lesz az, aki elhozza Philadelphiába a Vince Lombardi Trófeát. Én abban az időszakban egyáltalán nem hittem abban, hogy még ebben az évtizedben február első hétfőjének a hajnalán bontom a pezsgőt.

A szezon után jött Pederson, jött Wentz, jöttek mások is, elindult a hegymenet. Én úgy gondolom, ez a hegymenet tovább tarthat, látva főleg azt, hogy milyen ügyesen lavírozott a front office a csapat átszervezésével az évek alatt.

 

Ha csak az adott szezont nézzük, megint nagyon fontos ez a Dolphins elleni meccs, csakúgy mint négy éve volt. Elindulhat a csapat erre is, arra is. Az a meccs akkor sorsfordító volt. Ez a meccs nem lesz az. Még csak sordöntő sem.

 

Philadelphia Eagles Hungary

Fanfactory


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat