Bezár

RENDBEN
Jadeveon Clowney az Eaglesbe?

Jadeveon Clowney az Eaglesbe?

2019-08-28 15:06:47

Írta: EaglesHungary

A védő legalábbis nem bánná...

A pass rusher egyelőre a Texans csapatát erősíti, de a Houston a hírek szerint benne lenne abban, hogy elcseréljék Clowneyt. Addig viszont ezt nem tudják megtenni, amíg a DE nem írja alá a franchise tag-et. Bill O’Brien (Texans HC) tehát nem véletlenül nyilatkozta nemrég, hogy most a labda Clowney térfelén pattog. Tom Pelissero (NFL Network) értesülései szerint a kiváló védő nemrég kirúgta ügynökét, ezzel talán beindulhatnak az események.

 

Aaron Wilson (Houston Chronicle) arról értesült, hogy a legkomolyabbnak tűnő vevő a Dolphins lehet, ám pár napja az is kiderült, hogy a Texans cserébe Laremy Tunsilt szerette volna megkapni Clowneyért, a Miami viszont tájékoztatta a nagyvilágot arról, hogy az offensive tackle bizony nem megy sehova. Mindenesetre ez a dolog a jelek szerint nem szegte a kedvét sem a Texansnak sem a Dolphinsnak. Ian Rapoport a napokban arról számolt be, hogy Clowney nemrég személyesen is találkozott a Miami vezetőedzőjével, Brian Flores-szel, valamint a front office több tagjával.

 

Szóval úgy fest, hogy ha a Texans és a Dolphins csapatán múlik, akkor valahogy meg lesz oldva a helyzet, a felek látszólag kölcsönösen hajlandóak a kompromisszumokra. A képletben egyetlen elem nem találja a helyét: Jadeveon Clowney. Aaron Wilson értesülései szerint védő nem szeretne Miami-ba költözni, inkább erősebb, rövid távon SB esélyes csapatokban tudja elképzelni magát. A hírekben két gárda merült fel, amelyeket állítólag preferálna a védő: a Seahawks és az Eagles. Na és mivel Clowney egyelőre nem írta alá a szerződését, abszolút komoly beleszólása lehet a dolgok menetébe.

 

Az Eaglesnek jól jönne az erősítés DE poszton. A 2018-as szezon során a csapatban volt Michael Bennett és Chris Long is, az ő pótlásukra pedig egyenként sem lenne elég egy Vinny Curry. Persze a visszatérő DE rotációban teljesen korrekt, jó játékos, de nem éri el sem Long sem Bennett szintjét. Jim Schwartz (DC) pedig nagyon is híve a rotációnak a védőfalban.

 

Így nézett ki az Eagles defensive endjeinek snap eloszlása 2016-ban:

Brandon Graham — 75.0%

Connor Barwin — 69.9%

Vinny Curry — 42.6%

Marcus Smith — 21.4%

Steven Means — 3.5%

 

Így festett a helyzet 2017-ben:

Brandon Graham — 64.6%

Vinny Curry — 56.1%

Chris Long — 48.1%

Derek Barnett — 41.1%

Steven Means — 5.1%

 

És így 2018-ban:

Brandon Graham — 72.5%

Michael Bennett — 69.0%

Chris Long — 59.1%

Derek Barnett — 22.5%

Josh Sweat — 6.6%

Daeshon Hall — 1.5%

 

Tehát látható, hogy mióta Jim Schwartz megkapta az Eagles védelmének karmesteri pálcáját, azóta a rangsorban a negyedik DE is megkapja a snapek legalább 21.4%-át, vagyis a játékok több mint egyötödét. Ami viszont ezzel kapcsolatban problémának tűnik, hogy jelenlegi DE keret az eddigi évek színvonalához képest némi visszaesést mutat játékerőben. Jelenleg Brandon Graham és Derek Barnett a feltételezhető kezdők, mögöttük pedig Curry helye tűnik borítékolhatónak. Ez még rendben is van, Graham elit, Barnett nagyon biztatóan szerepel, de ahogy fentebb már volt róla szó, 3. DE-nek már Curry nem éri el Long vagy Bennett szintjét. A maradék roster helyekért Josh Sweat, Shareef Miller és Daeshon Hall küzdhetnek meg. Na ez már elég necces, hiszen igazából papíron egyikük sincs olyan jó játékos, hogy a játékok több mint 20%-ában nyugodt szívvel a pályára lehessen küldeni őket.

 

 

Tehát vékonyka a DE poszt az Eaglesben azt nézve, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek erre a csapatrészre Philadelphiában, és milyen komoly rotációt alkalmaznak ezen a poszton. Ennek a problémának a megoldása lehetne Clowney.

 

Egy ilyen tradenek viszont komoly költségei vannak. Egyrészt az alapvető forgatókönyv szerint a cserében való szóbeli megegyezést követően a DE aláírná a franchise tag-et, majd létrejönne a trade. Itt máris borsos árat kell majd fizetnie a védő új csapatának. Mivel a Texansnak elkélne egy kis erősítés OT fronton, jó ellenérték lehetne Laremy Tunsil a Dolphins részéről, vagy az elvágyódó Trent Williams a Redkinstől. A Philly viszont nemigen tudna felajánlani ilyen szintű játékosokat. Peters, Johnson és Dillard természetesen nem mennek sehova. Halapoulivaati Vaitai marad a kalapban, ő viszont a jelenlegi állás szerint az első számú RT csere lehet, valamint Stefen Wisniewskivel küzd az első számú OG csere címért is, és ha megnyeri ezt a párharcot, akkor talán kezdenie is kell a szezon első meccsein Brandon Brooks helyén. Persze ha elmegy akkor sincs katasztrófa, hiszen marad Dillard és Wiz cseréknek, de az Eaglesben legalább olyan fontos az OL mélysége is mint a DL mélysége. Nem igazán tűnik jó megoldásnak vékonyabbá tenni az OL-t annak érdekében, hogy mélyebb legyen a DL.

 

A másik probléma, hogy Big V már bizonyította, hogy az Eaglesben megállja a helyét kezdőként, bármikor bevethető, stabilan jó színvonalat nyújtani tudó játékos. Talán nem kezdő szint, de cserének nem is kell jobb. A jelenlegi állás szerint ő egy olyan játékos, aki az Eaglesnek egyszerűen többet ér, mint más csapatoknak. Nem tűnik reálisnak, hogy a Texans megválna Clowneytól, Vaitai-ért cserébe. Feltehetően még rá kéne fizetnie a Phillynek, például cetlikkel. Ez viszont így már húzós, mert Big V az Eaglesnek sokat ér. 

Emellett Clowney remek pass rusher, de mégiscsak megvan a kezdő DE névsora a Phillynek, tehát így vagy Clowney szorulna "csere" pozícióba, vagy a frissen 40 milliót kapó Super Bowl hős Graham, vagy az 1/14-es Barnett. Persze az Eagles DE sorában nincsenek olyan markáns szerepek, hogy azt lehessen mondani, hogy valaki egy csere. Szóval ez számokban annyit tesz, hogy (feltételezve, hogy Graham mozdíthatatlan) feltehetően Barnett és Clowney hasonló módon osztoznának a snap-eken mint ahogy az előző években tették ezt a 2-3. számú DE-ek. Így pedig mindketten csak a játékok 50-60%-ában lesznek majd a pályán. Na hát egy ilyen, viszonylag keveset használt játékosért cserébe adni a SB évben majdnem végig kezdő OT-t, valamint még ki tudja milyen magas cetliket, már soknak tűnik. Különösen, ha vetünk egy pillantást arra is, hogy hogyan értékelte az eddigi évek során a PFF Jadeveon Clowney játékát:

 

2018: az 55. legjobb a 109-ből

2017: a 39. legjobb a 120-ból

2016: az 59. legjobb a 117-ből

2015: a 65. legjobb a 108-ból

 

Ráadásul ezeket a számokat úgy érte el, hogy ott volt mellette egy bizonyos JJ Watt. Nincs az a támadó koordinátor, aki nem a klasszis DE-t duplázná, bármilyen játékosok is legyenek mellette. Így pedig Clowneynak valamivel könnyebb dolga volt. Na persze Watt az utóbbi időkben sokat volt sérült, és Clowney akkor is jól játszott, de mindenesetre ez is árnyalja a képet.

Szóval az Eaglesnek egy ilyen üzlet nem igazán érné meg... És ezután jön még csak a java. Hiszen oké, hogy a Philly borsos áron megfizette Clowney értékét a Texansnak, de meg kell fizetni magát a védőt is. Mondanom sem kell, az sem lesz egy olcsó mulatság. A franchise tag-el több mint 17 millióba fog fájni a DE 2019-ben. Ugyanezt a feladatkört Bennett 5,65 millióért végezte el, Long pedig évi átlag 2,62-ért.

 

Az Eaglesnek nem ártana egy kis mélyítés DE poszton, de nem ilyen áron. Daeshon Hall nagyon jól szerepelt a felkészülési időszakban, mellette pedig Josh Sweat és Shareef Miller is megérdemli az esélyt. Persze Howie Rosemanből ki lehet nézni, hogy csodát tesz és az Eagles szempontjából megdöbbentően előnyös üzletet sikerül kötnie. De ha a realitásokból indulunk ki, akkor Jadeveon Clowney nem fog Philadelphiába költözni.

 

via:

Pro Football Talk

Bleeding Green Nation

-----------------------------------

facebook.com/eagleshungary

facebook.com/fanfactory


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat