Bezár

RENDBEN
Fletcher pontosan az az ember, aki én is lenni szeretnék.

Fletcher pontosan az az ember, aki én is lenni szeretnék.

2019-03-14 15:16:31

Írta: EaglesHungary

Malik Jackson sajtótájékoztatója magyarul.

Először is szeretném megköszönni az Eaglesnek, Mr. Lurienek, Howienak, Schwartz és Pederson edzőknek, hogy itt lehetek. Nagyon várom, hogy megkezdjük a munkát. Ennyit akartam mondani.

 

 - A kabátjáról kérdezték. -

Ez a középiskolai "letterman" kabátom. Azért vettem fel, hogy megmutassam azoknak gyerekeknek akik LA környékén laknak, hogy ők is állhatnak majd itt.

 

- Milyen érzés volt, hogy elküldtek Jacksonville-ből és aztán, hogy az Eagles hívott, és miért döntöttél úgy, hogy az Eaglesbe jössz? -

Nem volt egyszerű, de azt hiszem, tisztán láttam a helyzetet. Az, hogy elküldenek egy csapattól sosem egy örömteli dolog. Aztán hívott az Eagles. Nagyszerű franchise van itt, és adtak nekem egy új lehetőséget arra, hogy megmutassam ki vagyok és ki lehetek. És ez minden, amit én szerettem volna. Szóval könnyű döntés volt.

 

- Miben volt más szabadügynöknek lenni most, mint három évvel korábban? -

Nagy különbség, hogy akkor egy Super Bowlt játszottunk. Egész évben kezdő voltam, talán 6 sackem volt. Von Miller franchise tag-et kapott, és én voltam az első számú defensive tackle. Idén padoztatva is voltam a szezon során, 3,5 sacket szereztem, szóval nehezebb helyzetben voltam mikor meg kellett próbálnom elérni, hogy a csapatok az értékemnek megfelelően kezeljenek. Tudod, ez általában úgy van, hogy egy csapat nem az alapján fizet meg, hogy te mit gondolsz magadról, hanem az alapján, hogy milyen értéket mutatsz a piacon. Szóval azt hiszem számomra ebben most ez volt a legnehezebb. El kellett fogadnom, hogy ez egy ilyen szituáció, most a piacon ilyen értékem van.

 

- Megkérték, hogy mondja el, szerinte miért padoztatták őt a szezon folyamán. -

Igazából erről az edzőket kéne megkérdezned. Nekem azt mondták, hogy futás ellen nem voltam elég jó. Ez minden amit hallottam... Hát ha engem kérdezel egy Pro Bowl év után ez nem biztos, hogy megállja a helyét, de ahogy mondtam, nem én vagyok az edző, én csak játszom.

 

 - Szóval szerinted jó voltál futás ellen? -

Őszinte leszek, szerintem jó voltam futás ellen is. De ahogy mondtam... Én csak játszom. Ezeket a döntéseket nem nekem kell meghoznom. Ez van.

 

- Milyennek látod a jelenlegi helyzetedet, Fletcher Cox-szal az oldaladon? -

Én úgy látom ezt a helyzetet, hogy azért jöttem ide, hogy őt segítsem. Ez nem olyan, mint ami Jacksonville-ben volt. Ott nekem kellett annak a srácnak lennem, aki dominál. Most egy olyan csapatba jöttem, ahol már megvannak a vezérek. Úgy, hogy Fletcher Cox van az oldalamon, megnyitja számomra a lehetőséget, hogy többször lehessek egy az egyben a támadófal játékosok ellen. Ő az akire figyelnek, rá állítanak majd több embert. Szerintem azért vagyok itt, hogy tegyem a dolgom, levegyem róla a nyomást.

 

- Mennyire befolyásolt Cox jelenléte abban a döntésedben, hogy az Eaglesbe jössz? -

Nagyon sokat számított. Olyan helyre akartam menni, ahol jó védőfal van. Ahogy mondtam korábban, újra olyan jó akarok lenni, amennyire tudom, hogy képes vagyok jó lenni. Ehhez nekem szükségem van egy jó védőfalra körülöttem. És itt ezekkel a srácokkal, Barnettel, Grahammel és Fletcherrel... Szerintem ez a legjobb védőfal a ligában. Szóval fontos volt nekem, hogy egy ilyen helyre jöhessek, hogy élhessek a tehetségemmel és több alkalommal kerüljek egy az egyes helyzetekbe.

 

- Mennyit tudtál az Eagles védelméről és a csapat kultúrájáról, mielőtt idejöttél? -

Láttam, hogy játszottak. Láttam, hogy élvezik a játékot. Volt is meccsünk ellenük Angliában. Az jó volt, láttam, hogyan játszanak. A védőfal kemény volt, a linebackerek fel voltak tüzelve, a cornerbackek és a safetyk tették a dolgukat. Úgy gondolom szabadon játszhatnak. Szerintem hoztak egy új stílust a ligába, ahol csak kimennek és játszanak. Nekem ez tetszik.

 

- Arról kérdezték, milyen érzés, hogy egy ilyen sémában játszhat. -

Szerintem ez nagyszerű. Valami ilyesmit próbáltunk kiépíteni Jacksonville-ben is. Fiatal srácok... Most csak példának mondom, hogy mikor két évvel ezelőtt a Pittsburgh Steelers ellen játszottunk... Ők azt a régi, öreg Steelers-féle játékot játszották, és mi csak egy rakás fiatal srác voltunk, akik semmit nem veszíthettek, csak kimentünk és játszottunk. Valami ilyesmi van Phillyben is, szóval szerintem így nekem egyszerű lesz megtalálnom itt a helyem.

 

- Mennyit tudsz Jim Schwartzról, az általa használt sémáról és arról, hogy mit vár el a játékosoktól? -

Sokat hallottam róla. Úgy tudom kemény szavú edző, tudja mit akar. Én meg majd megpróbálom megadni neki, amit akar. Jó lesz neki dolgozni. Jó srác, tisztelettel bánik a játékosokkal, és lehetőséget ad mindenkinek. Játékos barát edző, hiszen tudja ki miben jó, de tökéletességet kér és vár el. Viszont ez jó. Ha világosan tudod mit vár el az edző, akkor sokkal egyszerűbb a dolog.

 

- Fletcher Cox többnyire 3-as technikában játszik, ahogy általában eddig Jackson is abban játszott. Azzal kapcsolatban kérdezték, hogy tud-e játszani 1-esben is. -

Úgy gondolom, képes vagyok bármelyikre. Szerintem azért vagyok itt, hogy segítsek, és ott kell segítenem, ahol szükség van rám. Szóval igen. Ezért vagyok itt. Ahogy mondtam, ez Fletcher csapata, ez az ő védőfala. Azért jöttem, hogy kisegítsem őt, és megpróbáljak közrejátszani abban, hogy újra Super Bowlt játsszunk.

 

- Arról kérdezték, hogy azok után, hogy Denverben Von Millertől eltanulhatta, hogyan kell vezérnek lennie, milyen mértékben veszi le róla a terhet az a tudat, hogy itt már nem feltétlenül kell neki ilyen feladatkört betöltenie, a Jacksonvilleben megszokottal ellentétben. -

Igen, ezen sokat gondolkoztam. Szerintem ez sokat fog segíteni. Amikor Jacksonville-be mentem sok volt a vállamon. Az a csapat akkor nem volt jó, vissza kellett jutnunk a csúcsra, és szükségünk volt ilyen emberekre. Itt viszont csak fociznom kell. Ez nekem megkönnyebbülést jelent, leveszi a vállamról a terhet. Nem úgy jövök ide, hogy nekem kell annak az embernek lennem, aki vezeti a többieket. Nem várják el, hogy beszédeket mondjak vagy ilyesmit tegyek. Csak játszanom kell. Ha szeretnék mondani valamit, akkor mondhatom, de ez itt nem az én feladatom.

 

- Hogyan értékelnéd magad, milyen a pass rush technikád, milyen adottságokkal rendelkezel, amivel kitűnsz a belső védőfal-játékosok közül? -

Szerintem gyors vagyok. Magas vagyok. Szóval talán gyorsabban odaérek, mint mások. És sokan vannak akik rengeteget segítettek nekem. Szeretem emlegetni Von Millert. Ő alaposan kikupált engem. Vagy ott volt Shaun Phillips, DeMarcus Ware, Calais Campbell... Szóval ilyen védőkkel körülvéve, sokat tanul az ember. Rengeteget segített, hogy ők megmutatták, hogyan kell élnem az adottságaimmal, és érvényesülnöm.

 

- Az tavalyi évben a Pro Bowl részvétel sokat jelentett neked. Hogyan befolyásolja a motiváltságodat az, hogy Fletcher mellett játszva visszajuthatsz oda, és mi a legfőbb célod a következő szezonban?-

A legfőbb célom az, hogy ismét olyan jó legyek, amennyire tudom, hogy jó tudok lenni. A tavalyi év elég kiábrándító volt. Sokat tanultam az elmúlt két évben az NFL üzleti részéről. Ezzel kapcsolatban is fontos, hogy visszakerüljek a topra, az legyek aki igazából vagyok, és megmutatni mindenkinek, hogy ki vagyok. Az a Pro Bowl azért jelentett sokat, mert az mutatta meg igazán, ki vagyok. Azzal, hogy Fletcher mellettem lesz, segíthet visszatérnem. Gyakorlatilag feltolhat engem oda, mint ahogy Calais is tette. Fletcher pontosan az az ember, aki én is lenni szeretnék. Első körösként idejött, azóta négyszeres Pro Bowler, és jövőbeli Hall of Famer. Te jó ég, itt lesz pontosan a szemem előtt a tökéletes példakép.

 

- Mi történt 2017-ben, mit jelentett neked az az év? (Ekkor választották Pro Bowl-ba.) -

Akkor minden összejött. Mindenki értette, mit kell tennünk, mindenki tudta, mi az amit csinálunk. Abban az évben nagyon komolyan vettem a holtszezont. Sokkal komolyabban... Próbáltam ezt a mentalitást átvinni a tavalyi évre is, de... Na mindegy.

Szóval azt hiszem láttam, hogy ki lehetek, és ott volt Calais Campbell is. Láttam, ki volt ő, láttam hogyan dolgozik, szóval úgy érzem ő tényleg rengeteget segített főleg abban, hogy lássam mit jelent feljutni oda, és lássam mibe kerül eljutni oda. Most meg itt van nekem egy másik jó példa. Szóval jó lesz.

 

- Személyesen hogyan érintett téged, hogy a padra ültettek? -

Naaaggyon frusztráló volt. Első alkalommal történt velem ilyesmi, szóval azt hiszem érthető, hogy nem voltam boldog... De ott voltam, próbáltam tovább tenni a dolgom, nem akartam az a srác lenni aki mindenkit lehangol a környezetében azzal, hogy ideges. Ez nehéz volt. Hát igen, ez fájó dolog volt. Egy ilyen szerepkörben, közben az edzői változások... És lecseréltek fiatal, draftolatlan srácokra. Nehéz volt, de ez egy üzlet, amit meg kell értened és úgy könnyebb.

 

- És hogyan próbáltad kezelni ezt a dolgot? -

Tisztáznom kellett magamban. Sokat beszéltem másokkal. Azt kellett megértenem, hogy nézőpont kérdése, hogy mennyire rossz ez a helyzet, szerintem ezen múlik a dolog. Próbáltam arra gondolni, hogy egészséges vagyok, tudok játszani, jövőre valahol máshol leszek, szóval csak próbáltam a jó dolgokra fókuszálni. Próbáltam egészséges maradni, és megragadni a lehetőségeket mikor játszhattam. Szóval arra gondoltam, majd megmutatom, mekkora hibát követtek el a csapatok, amikor elengedtek engem, és megmutatom nekik, milyen értékes vagyok.

 

- Hogyan írnád le a múlt szezont Jacksonville-ben? Egy nagyon jó évet zártatok, aztán nem úgy mentek a dolgok. -

Nehéz volt. Nagyon nehéz volt. Komoly elvárásokkal vágtunk neki a szezonnak. Mindannyian nagyon keményen dolgoztunk. Senki nem vett készpénznek semmit. Szóval nem az volt, hogy ott voltunk az AFC döntőn, és garantáltnak éreztük, hogy ott leszünk a következő évben is, nem kell tennünk semmit a holtszezonban. Senki nem így állt hozzá. Mindenki még keményebben dolgozott mint valaha. De aztán... Úgy gondolom az emberek nem veszik számításba, hogy milyen sérüléshullámunk volt. Persze minden csapatban vannak sérültek, de nálunk nagyon sok volt. Sok első csapatos srác esett ki, nagyon korán lesérültek az offense-ből többen is. Egyszerűen tele voltunk sérülttel és tudod... Mélység nélkül semmit nem tudsz csinálni. Azt hiszem ez történt. A 8. hét után már nem is igazán hittünk. Akkor már csak a front office-nak próbáltuk megmutatni, hogy jók vagyunk.

 

facebook.com/eagleshungary
facebook.com/fanfactory.hu


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat