Bezár

RENDBEN
Az Eagles és a fizetési sapka.

Az Eagles és a fizetési sapka.

2019-03-12 14:56:49

Írta: EaglesHungary

Így áll a Philly az FA piac nyitás kapujában.

A szabadügynök piac nyitása még hivatalosan nem történt meg, csak az úgynevezett legal tampering period indult el tegnap, amely során a csapatok már legálisan folytathatnak tárgyalásokat a 2019-es szabadügynökökkel. Ennek ellenére az Eagles már nagyon aktív volt, elég nehéz követni, hogy mennyi elkölthető pénze van a csapatnak a holnapi FA piac nyitás előtt.

 

A "Menjen vagy maradjon?" záró részében foglalkoztunk már a kérdéssel, de ott teljesen más szemszögből vizsgáltuk a dolgokat, hiszen azzal számoltunk, hogy ti kiket vágnátok ki a csapatból, és kiket tartanátok meg. Viszont máshogy alakultak a dolgok. Úgyhogy nézzük a valós számokat:

 

Amit tudunk:

 

- Az Eagles március 8-án hivatalosan 18 515 890 dollárnyi szabad hellyel rendelkezett.

- Ebbe még nem volt beleszámolva Brandon Graham szerződése. Erről hivatalos adat továbbra sincs, de az overthecap.com információi szerint a DE cap hit-je idén csupán 3,5 millió dollár. Tehát 15,01589 millió marad utána.

- Az Eagles elcserélte Michael Bennett-et, ami által 7,2 milliót spórolt meg a csapat. Az összeg így 22,21589 millió dollárra nőtt.

- A Philly nem hívja le Stefen Wisniewski 2019-es opcióját, ami által kereken 3 millió dollárt spórol a csapat. Ismét nő az összeg, már 25,21589 milliónál járunk.

- Nate Sudfeld 2. körös RFA tendert kapott. Ennek értéke 3,095 millió dollár, tehát 22,12089 milliója van a csapatnak.

 

Amit meg tudunk becsülni:

 

- Jason Peters 2019-es opcióját nem hívta le a csapat, helyette egy új szerződést kapott az OT. Előzetes, de meg nem erősített információk szerint Peters fizetése 2019-ben mindennel együtt maximum 10 millióra mehet fel. Ez feltehetően azt jelenti, hogy a kontraktus ösztönzőket tartalmaz, de nem tudjuk, milyen ezek típusúak. Ez fontos, mert létezik olyan ösztönző, ami csak a következő év fizetési keretébe számít bele. Mindenesetre  Peters cap hit-je ezek alapján maximum 10 millió dollár, de könnyen lehet, hogy ennél kevesebb lesz, egyes források szerint csak 8,7 millió. Eredetileg 13,166668 millió lett volna ez az összeg, tehát elvileg minimum 3,166668 milliót spóroltunk. Ezzel számolva az elkölthető összeg 25,287558-ra nő.

- Az Eagles leigazolta Malik Jacksont és DeSean Jacksont. Előbbi szerződéséről az derült ki, hogy 3 évre 30 milliót kap. Utóbbi szintén 3 évre 27-et. Ezekkel az adatokkal sajnos nem megyünk sokra. Éves átlagban ezek alapján 19 milliót keresnek összesen, de a cap hit-et feltehetően mindkettejüknél úgy állították be, hogy az első évben kisebb legyen az összeg. Ez az idén eddig kötött új szerződésekből kiindulva jelentős különbséget is takarhat a 19 millióhoz képest. Szerintem mondjuk azt, hogy 5-5 milliót kapnak idén, és az elkölthető összeg így durván 15 millióra jön ki.

 

Fontos megjegyezni, hogy ezek egyáltalán nem hivatalos adatok, csak egy becslés. Ilyenkor nagy szokott lenni a kavarodás, általában nem is szoktak vállalkozni arra az oldalak, hogy megtippeljék, hogy állunk. Talán nekünk sem kellett volna, de úgy gondoltam érdekes lehet egy hozzávetőleges értéket kapni erről most, a piac nyitása előtt. Az ismert, és általunk is használt oldalakat ilyenkor még nem érdemes böngészni, mert gyakran hetekkel később frissülnek az adatok, amikor nyilvánosságra kerülnek az új szerződések részletei. A fent említett overthecap.com például 15,4 milliós hellyel számol, de Malik Jackson és Sudfeld  nincs levonva (ők a fent részletezett tippünk szerint összesen kb. 8 milliót keresnek), Wiz nincs hozzáadva (+3 millió), DeSean Jacksonnak pedig a régi szerződésével számolnak (ez 10 milliós cap hit-et jelentene, de mi ugye csak 5-tel számoltunk).

 

Na hát a lényeg, hogy hozzávetőlegesen 15 millió körüli szabad hellyel rendelkezik jelenleg a csapat, a becsléseink szerint. Egyelőre úgy fest, hogy ebből a LB és a RB posztot kéne megoldani, hiszen onnan távoznak a kezdők (vagy egyelőre nincsenek visszaigazolva). Illetve a CB... Hát azt mondta Roseman, hogy lehetőséget kell adni a fiataloknak. De végülis Darby is fiatal, és frissen napvilágot látott pletyka, hogy az Eagles meg akarja őt tartani. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy Wiz személyében távozott az első számú C és OG csere, mégpedig úgy, hogy közben lehetséges, hogy Brandon Brooks nem tudja majd a szezon elején betölteni a kezdő RG szerepét a sérülése miatt. Aztán Agholor kérdése is a levegőben lóg. A kivágást nem tartom valószínűnek, a hosszabbításhoz pedig talán az kellett volna, hogy jobban játszon az elkapó 2018-ban. Ezért, és az éjszaka felbukkanó hír alapján is az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy marad a jelenlegi szerződésével, vagy pedig eltrade-eli őt a csapat. Utóbbi esetben Agholorért cserébe játékos is jöhet (akár az előbb említett CB, RB, LB, OG, C posztokra is). Természetesen egy ilyen lépés is hatással lenne a pénzügyi helyzetre, illetve más lehetőségek is vannak még a spórolásra. És persze akadnak még más posztok, ahova elférne az erősítés, de a drafton is be lehet fektetni. Viszont az Eaglesnek nem szokása úgy összerakni a keretet, hogy kezdőként számolnak egy újonccal. Általában csak akkor kapnak a rookie-k nagyobb szerepkört, ha egy sérülés miatt elő kell lépniük. Ezért úgy gondolom, lesznek még események, az erős kezdés ellenére sem lankad majd az Eagles lelkesedése a holtszezon első fontos szakaszában. A draftra és a szezonra körülbelül 6+ milliót érdemes hagyni, tehát becsléseink szerint nagyjából 9 millióért shoppingolhat még a csapat nyugodt szívvel, jelen állás szerint.

 

facebook.com/eagleshungary
facebook.com/fanfactory.hu


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat