Bezár

RENDBEN
A dagadt, lusta kutya lassabban fut.

A dagadt, lusta kutya lassabban fut.

2019-12-02 12:49:16

Írta: EaglesHungary

Két éve már, hogy jóllaktak az underdogok, de még mindig dugig vannak.

Az Eagles offense erősen kezdte a szezont. Szerzett pontok tekintetében egészen a 6. hétig NFL top 10-ben voltunk. Az idénynek ezt a részét mégis csak 3-3-al zárta a csapat, hiszen a Philly védelme (azon belül is első sorban a secondary) gyengén játszott. Engedett passzolt yardok tekintetében például liga utolsók is voltunk.

 

Aztán felépült pár fontosabb sérült és a védelem szép lassan magára talált.

 

Mégsem nagyon jöttek a győzelmek, hiszen amikor a védelem teljesítménye javult, hatalmasat zuhant a támadósoré.

Az Eagles a Patriots és a Seahawks ellen úgy állt fel, hogy az offense kezdő játékosainak kétharmada sérült volt. Így nem is volt meglepő, hogy nem ment a támadójáték.

 

A védelem viszont remekelt.

Az Eagles az elmúlt 4 mérkőzés során egyszer sem kapott 17 pontnál többet

A Patriots offense átlagosan 30 pontot szerzett meccsenként a szezonban (2.), és 274 passzolt yardot (7.) Az Eagles védelme ellen ez a támadósor csak 17 pontot szerzett, és 224 passzolt yardot.

 

A Seahawks offense a Philly elleni meccs előtt átlagosan 27,5 pontot (7.) és 256 passzolt yardot (10.) szerzett. Az Eagles védelme ellen ez a támadósor csak 17 pontot szerzett, és csak 174 passzolt yardot. Az MVP aspiráns Russel Wilson szezonjának leggyengébb meccsét hozta össze a Philly ellen QB rating-et tekintve (17.6).

 

A Dolphins elleni meccsnek tehát úgy vágtunk neki, hogy ligaelit formában játszik az Eagles védelme, offense oldalon pedig több, fontos szerepet betöltő sérült játékos felépült (Alshon Jeffery, Lane Johnson, Nelson Agholor, Brandon Brooks stb.). Mivel egyértelműen szoros összefüggés volt az offense teljesítményének zuhanása és a sérültek számának növekedése között várható volt, hogy javul az Eagles támadójátéka a Dolphins elleni meccsre. A remek formában lévő védelemmel kiegészítve csak jóra lehetett számítani főleg úgy, hogy top5 csapatok ellen szoros meccseket játszottunk a sok sérült ellenére is, a Dolphins viszont bottom 5 csapat...

 

A várakozásoknak megfelelően tegnap már sokkal jobban játszott az Eagles támadósora, mint az elmúlt meccseken. A csapat a 8. hét óta nem tett fel ilyen sok pontot a táblára.

 

Viszont az a Dolhpins, amely a szezon során átlag 14,8 pontot (30.) és 264,9 yardot (30.) szerzett meccsenként, a mostanában elit formában teljesítő Eagles védelem ellen 37 pontot és 409 yardot hozott össze.

 

Tehát amint javult a Philly támadósorának teljesítménye, azonnal hatalmasat zuhant a védelemé. Persze végül is nincs min csodálkozni, ilyen volt az egész szezon.

 

 

 

 

 

A gond ezzel az, hogy a védelemben jelenleg nincsen sok sérült. Ugyanaz a keret, amely a top5-ös Pats és Seahawks támadósor ellen remekelt, a Dolphins ellen úgy játszott, mintha megye 3-as cserecsapat volna.

 

Ez a defense idén már több alkalommal is bebizonyította, hogy elég tehetség és tudás van bennük ahhoz, hogy a legjobb csapatok ellen is helytálljanak. Ilyenre az elmúlt hetekben is volt példa, azóta se sérülés se bye week nem jött közbe. Az, hogy az egyik leggyengébb offense mégis ennyire megszívatja ezt a védelmet szerintem csak egy dolgot jelenthet:

 

Az éhes kutyák két évvel ezelőtt jóllaktak, és a dagadt, lusta kutya lassabban fut.

 

Elkeserítő volt ez a meccs.

Még mindig nem ment el az idei szezon de csak azért, mert az NFC East idén a leggyengébb csoport a ligában. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy ilyen játékkal az Eagles 2019-ben nem érdemli meg a rájátszást.

Ám a csapatnak van még 4 meccse bizonyítani ennek az ellenkezőjét, úgyhogy csak azért is FLY EAGLES FLY.


Megosztás:

Hozzászólások:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat