Bezár

RENDBEN
Orlando Magic playoff beharangozó

Orlando Magic playoff beharangozó

2019-04-09 20:14:58

Írta: Mtk03.18

A keleti helyzet egyre fokozódik. Ez viszont nem rémítheti meg az Orlando Magic csapatát, akik hetediknek kvalifikálták magukat az NBA rájátszásba. Mint legutóbb a Brooklyn Netsről, úgy a Magicről is el lehet mondani, hogy az utóbbi években nem jártak playoffközelben. Amikor legutóbb játszottak az utószezonban is, akkor még Dwight Howard és Hidayet Türkoğlu voltak a csapat vezérei. Azóta jó pár év eltelt és kifejlesztettek Cliffordék egy Nikola Vucevic nevezetű csodafegyvert.

Miért fognak az első körben kiesni?

A Magic hiába jutott be a rájátszásba, még mindig nem tartozik a legambiciózusabb csapatok közé. Az állományuk messze van a tökéletestől. Ha megkérdezünk egy NBA közegben viszonylag jártas embert, hogy kik játszanak Orlandoban, öt játékosnál többet aligha tudna mondani. Ennek megfelelően nagy nyomás helyezkedik a két vezérre, Vucevicre és Aaron Gordonra. Ezzel alapvetően semmi probléma nem lenne, ha nem két borzasztóan korszerűtlen játékosról lenne szó. Utóbbi játékos borzasztóan atletikus ugyan, de a dobása nem valami kifinomult. Ha egyszer átlépi a saját árnyékát és az üres trojkákat megtanulja bedobni, még egy második opció is lehet belőle. Vuceviccsel más a helyzet. Ő ugyan jó dobással rendelkezik, viszont játékstílust tekintve az old school pozíciós játékot képviseli, ami nem valami hatékony stílus. Ennek megfelelően csupán a huszonkettedik helyet foglalják el támadó netratingben.

Mik a kérdőjelek?

Mint fentebb említettem, Steve Clifford nem bővelkedik a használható emberek tömegeiben. Tele vannak olyan játékosokkal, akik az alapszakaszban egy-két perceket játszanak, míg a fontosabb játékosok pihennek, viszont komolyabb helyzetekben pályán tarthatatlanok. Kérdés, vajon mennyire fognak az ilyen játékosok pályára kerülni. Szerintem azzal járnának jobban, ha a fontos játékosok játszanának többet, mert az a cél, hogy az első körben ne söpréssel essenek ki. De abban is van ráció, hogy pihenjenek a játékosok és játsszon mindenki, elvégre ez a jutalomjáték az egész éves teljesítményért.

Miért lesznek bajnokok?

Annak ellenére, hogy támadásban nem tudják átlépni az árnyékukat, idénre egy egész pofás védekezést sikerült összeácsolni Cliffordnak, bár érdekes, hogy az előző edzőnek, Frank Vogelnek ez nem sikerült, pedig ő is védekező edző. A statisztikák szerint minden kategóriában legalább a legjobb tízben vannak, de egyes esetekben még a top ötbe is beharcolták magukat. Emellett lepattanózásban is elitnek számítanak. Köszönhetik ezt az olyan fizikai szörnyetegeknek, mint Mo Bamba, aki bár nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de a hosszúságából még így is tud profitálni vagy Jonathan Isaac, aki másodéves, viszont a tavalyi idény nagy részét kihagyta, akárcsak Markelle Fultz, akit Jonathon Simmonsért sikerült megszerezniük deadlinenál. Néha szoktam azon csodálkozni, hogy miért van az, hogy az összes szuperatléta center a Magicnél köt ki, mint ahogyan Shaq vagy Howard tette.

Tipp: első körben kiesnek


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat