Mika visszatért

Mika visszatért

2019-11-28 12:46:30

Írta: Bowand

Kellett mint egy falat kenyér, Zibanejad egy hónap kényszerpihenő után lépett újra jégre.

Mika Zibanejad október 27-én szenvedett nyaksérülést a Boston elleni mérkőzésen, aminek következtében egy hónapig kénytelen volt a lelátóról nézni a csapat mérkőzéseit. Kiesése fájdalmasan érintette a csapatot, egyik ha nem a legjobb játékosát és vezérét veszítették el a Parkőrök, ez idő alatt 6 vereséget sikerült begyűjteni 9 győzelem mellett. Talán az Ottawa elleni oda-vissza vereségből lehetett volna akár győzelem is, ha Mika a csapat rendelkezésére áll. Svéd centerünk első 8 meccsén 11 pontot termelt, így hiánya matematikailag is bizonyítottnak tűnik.

Ma hajnalban viszont újra játékra jelentkezett, az első sorban találta magát Kreider és Buchnevich társaságában, visszatérése pedig parádésra sikeredett, 2:54 telt el a mérkőzésből, amikor emberelőnyből megszerezte a vezetést.

A mérkőzést egyébként 3-2-re a Rangers nyerte, ami azt is jelentette, hogy ebben a szezonban először zsinórban három meccset húztak be a Parkőrök, de sajnos még így is jelentős hátrányban van fiatal csapatunk a rájátszásért folyó harcban, reményt a tavalyi St. Louis példája adhat bőséggel.

Ez a hét úgy látszik a svéd hokisainkról szól, Henrik Lundqvist 1000. mérkőzését játszotta a Rangersben (ebbe a rájátszás meccsei is benne vannak), és ami nagyon durva adat, hogy 397 alkalommal volt a meccs legjobb három játékosának egyike, és 170-szer ő volt a meccs embere. Brutál. És ez nem minden, a Minnesota elleni győzelemmel Lundqvist előzött a legtöbb győzelmet elért kapusok rangsorában, már az ötödik helyen található a Király, a legendás Curtis Joseph csúszott a hatodik helyre.  

Ha már Minnesota elleni meccs szóba került, csapatunk korábbi kedvence visszatért a Gardenbe, akit méltóan megünnepelt a publikum.

 


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat