Bezár

RENDBEN
Az újjáépítésnek vége

Az újjáépítésnek vége

2019-09-02 20:14:39

Írta: Bowand

A szeptember nagyon sok iskolás számára maga a rémálom, viszont az amerikai sportok kedvelőinek egyfajta bizsergés. Kezdődik a NFL, indul az NHL előszezon, a sisakban sportoló férfiak újra szórakoztatnak minket.

Mindig kétes érzéseim vannak, amikor meghallom azt a szót, hogy: újjáépítés. Egy olyan rendszerben, ahol fizetési sapka van, nem könnyű egy GM élete, figyeljen a fizetésekre, a lejáró szerződésekre, cseréljen zseniálisan, stb. Amikor egy csapat a jól kereső rutinosabb játékosait szélnek ereszti, helyükre olcsóbb de fiatalabb és nem mellesleg jó játékosok kerülnek, esetleg még jól is draftolnak, a probléma ismét felüti a fejét, lásd Chicago, de lehetne sorolni a csapatokat, Torontóban is megy a matek.

Nálunk is ment keményen, Panarin fizuja egy kicsit megdobta a költségvetést.

Ellenpélda még több van, amikor a nagy bejelentések ellenére nem jönnek az eredmények, hiába a több éven át előkelő draft választási lehetőség, legjobb esetben is csak egy új klasszis játékost tud felmutatni a menedzsment, pl.: Edmonton.

Nagyon remélem a Rangers nem a looserek ösvényén fog végigmenni, ahol az öröm a Kakko és Panarin mezek eladásában ki is merül. A draft előtt lehetett tudni, bárkit választ a Devils, mi is jól járunk. A szabadügynök piac legjobb játékosát, Panarint is sikerült megszereznünk, illetve egy cserének köszönhetően a legjobb védők között emlegetett Trouba is New Yorkba költözött Winnipegből.

2014 óta eltelt öt év, öt éve jártunk a Stanley kupa döntőjében, ezen idő alatt mindösszesen négy játékos maradt a Rangers kötelékében, most Ők képviselik a rutint, az öltözőben a tekintélyt.

Az egyik Jesper Fast, aki 2014-ben újonc játékos volt, nem is jutott neki sok szerep, illetve a következő szezonban is magára kellett húznia párszor a Hartford mezét, de kitartásának és szorgalmának köszönhetően ma már stabil NHL játékosnak mondhatja magát. Quicky lehet az egyik vezéregyéniség az öltözőben, határozottsága aranyat érhet.  

Chris Kreider 2012-es debütálása a rájátszásban igen emlékezetesre sikeredett, 17 meccsen 7 pontot szerzett, már akkor lehetett látni, hogy tehetsége sokat érhet a Rangersnek a jövőben. Tavaly Mikával nagyon jól megértették egymást, Panarin érkezése viszont azt vetíti előre, nem ő lesz a svéd center sortársa, de erre pár forduló után pontos választ kapunk. Ha első soros szélső nem is lesz, a C betűt én rávarrnám a mezére.

A jó öreg Marc Staal, akit 2005-ben draftoltun az első kör 12. helyén, azóta a Rangers család tagja, és ez lesz a 10. szezonja, hogy az A betűt viseli. Rengeteg kritika érte az utóbbiidőben, tavalyi játéka ha csak a száraz tényeket, a statisztikákat nézzük, nem is sikerült túl fényesen, de a vezetőség bízik benne, a veterán szerepét neki szánták a megfiatalított védelemben. Egy igazi ikon, aki még mindig csak 32 éves!

A negyedik megmaradt játékosunk egy élő legenda, Henrik Lundqvist már 37 éves, túl van pályafutása fénypontján, begyűjtött szinte mindent, amit egy kapus begyűjthet, a Stanley hiányzik csak a vitrinből. Még két évig szerződése hozzánk köti, de neki lassan egy mentor szerepet is be kell vállalnia a csapaton belül. Két fiatal tehetséges orosz kapus fogja átvenni helyét hamarosan. Georgiev és Shesterkin. Már nem neki kell megnyerni a meccseket, ellenben ha kell, nyomás alá kell helyeznie kapustársait, felkészíteni a következő évtizedekre.

Az újjáépítés korszaka Panarin érkezésével befejezettnek tekinthető, Fast, Kreider, Staal és Lundqvist hathatós közreműködésével New Yorkba újra beköszönthet egy sikeres korszak, és reméljük még Henriknek is jut egy aranygyűrű.


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat