Bezár

RENDBEN
Nem kell a Galac

Nem kell a Galac

2019-03-13 19:05:24

Írta: Bowand

Azt hallani innen-onnan, hogy a Galac újra szeretne bajnokságunk oszlopos tagja lenni azok után, ahogy belépett majd lelépett. Köszi, többet ne!

Foto: jegkorongszovetseg.hu

A Galac kérelmét 2015-ben egyhangúan elutasította az akkor még Mol liga, erre azt válaszolták a szövetségben, hogy a messze földön híres bajnokságuk menetrendjét ráhangolták a Mol liga naptárára. Ezzel az akkor még két székely csapatot rendesen lábon lőtték, egyszerre két fronton kellett helytállni, ami fizikai képtelenség volt, így 2015/16-os szezonban a Brassó az utolsó 9. helyet szerezte meg, míg a Csíkszereda is lemaradt a rájátszásról a maga 7. helyével.

Sok választásunk a 2016/17-es szezonra nem nagyon volt, be kellett fogani ezt a „szimpatikus” társulatot, különben elveszítettük volna számunkra fontos külhoni csapatainkat. A Galac nyűg volt mindenkinek, szakmailag semmit nem tudtak hozzátenni, az esztelen távolságról ne is beszéljünk. Egy laza Dunaújváros – Galac távolság 1000-1100 km, több mint fél nap busszal. Még a galambnak is kell 11 óra.

És megbecsülték magukat? Behúzták fülüket – farkukat? Megmutatták, hogy érdemesek erre a bajnokságra? NEM!!! Amikor látszott, hogy a rájátszás elérése cinkes számukra, elengedték a Mol ligát, utolsó három magyarországi meccsükön 36!!! gólt kaptak, sportszerűtlenségből jelesre vizsgáztak.

Hála Istennek a 2017/18-as szezonban már nem rontották a levegőt, persze hogy elfogyott a pénz, ahogy azt várni lehetett, így nyertünk két tiszta szezont. De újra legyeskednek.

Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretek oda menni, ahol nem néznek rám jó szemmel. Van, aki ezt lesz@rja, van akinek minden ráfér a bőrére. Most mit tehetünk? Ha nemet mondunk nekik, újra „összehangolják” a menetrendet, kib@sznak a Székely tesókkal. Ha újra beszállnak, romlik a Liga színvonala, romlik a légkör, és abban se lehetünk biztosak, hogy tisztességgel befejezik a bajnokságot.

Szeretném javasolni a RJSZ-nek, hogy keressék fel Bulgáriát, csináljanak egy közös bajnokságot és hagyjanak minket békén, az Erste liga magyar és székely bajnokság. Nem vagyunk mi barátok, ne akarjanak vendégeskedni nálunk.    


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat