Mire megy a Nets frissen szerzett sztárjaival?

Mire megy a Nets frissen szerzett sztárjaival?

2019-08-20 12:44:15

Írta: Mtk03.18

Brooklyn Nets szezonváró

Keret

PG: Kyrie Irving, Spencer Dinwiddie, Theo Pinson, Jaylen Hands

SG: Caris LeVert, Garrett Temple, David Nwaba, Dzanan Musa

SF: Kevin Durant, Joe Harris, Taurean Prince,

PF: Rodions Kurucs, Wilson Chandler, Henry Ellenson

C: Jarrett Allen, DeAndre Jordan

Összes fizetés: $127,521,154

Nyári mozgások

Ha meg kéne nevezni egy csapatot, amelyik az uborkaszezonban a legjobban teljesített és nem a Pelicans, a legtöbb ember a Brooklyn Netset mondaná. Mindenekelőtt megszerezték Kevin Durantet, a liga talán legjobb játékosát D’Angelo Russellért cserébe. Apró szépséghibája a dolognak, hogy a GSW és az OKC egykori sztárja a tavalyi rájátszásban elszakította az achillesét, így a szezon jó részét ki kell hagynia, ha nem az egészet. Mellé érkezett Kyrie Irving. A Boston korábbi játékosa sem éppen arról híres, hogy nyolcvankét meccseket játszogat egy szezonban, valószínűleg őt is jegelni fogják egész évben. A játékot tekintve azt várom, hogy ugyanazt hozza, amit eddig is, elvégre kiváló shooterek és kiegészítők vannak körülötte. A két szupersztár mellé Marks leigazolta DeAndre Jordant is. Ő rá igazából nem feltétlenül volt szükség, de ez a honorárium, hogy a Netshez csábította Irvinget és Durantet azzal, hogy elmondta, mennyivel jobbak a körülmények a Brooklynnál, például az edzőközpont közvetlen az aréna mellett van, így nem kel órákat autózni a dugóban. A Nets nyarához tartozik egy csere is. Allen Crabbért megszerezték Taurean Princet. Az erőcsatár fejlődése tavaly valamiért megrekedt Atlantában, de a korosztálya legtehetségesebbjei közé tartozik. A nagy és kevésbé nagy sztárok mellett voltak kisebb igazolások is, jövőre a Netset erősíti Garrett Temple, aki egy jó 3&D játékos, aki idén vált igazán elismertté, továbbá Wilson Chandler, aki a cserenégyes posztot fogja betölteni, amíg Durant sérült.

Értékelés: tényleges értékelést nem igazán lehet adni, hiszen nem tudni, hogy Durant mikor és hogyan fog visszatérni sérüléséből, de nálam egy A-t kapnak, mivel mégis csak egy kontendert rakott össze Sean Marks.

Játékkép

A Brooklyn játékát, mint említettem, az fogja leginkább befolyásolni, hogy éppen ki sérült, ki nem. Három lehetőség van. A leggyakoribb az lesz, amikor Irving van, Durant nincs. Ebben az esetben az egész meccsen Kyrie egy-egyei fognak dominálni. Ilyenkor szerintem olyan játékot fogunk látni, amit tavaly a Houston játszott, csak nyilván kevésbé intenzív triplázással. A legnagyobb kérdés, hogy ilyenkor mi lesz LeVerttel és Dinwiddievel, mindkét játékos, de főleg utóbbi kezébe kell a labda és mind a ketten All-Star teljesítményt raktak le tavaly az asztalra, tehát nem fogják sokáig tűrni a másodhegedűs szerepet, vagyis előbb-utóbb mindkét játékost el fogják cserélni. A második variáció az lesz, amikor se Irving sem Durant nem bevethető. Ilyenkor a tavalyi Netset fogjuk látni, az előző lehetőséghez képest gyorsabb játékkal és több csapatjátékkal. Ez a helyzet vélhetően a fentebb említett két játékosnak és Joe Harrisnek is jobban fog kedvezni. Utóbbinak azért, mert ő egy olyan típusú játékos, mint Klay Thompson, vagyis attól függ a játékértéke, hogyan használod. Ha PJ Tuckert akarsz vele játszani (támadásban) és egész meccsen a sarokban parkoltatni, akkor egy sarokban parkoló játékossal fog felérni. Ha egy Thompson-Curry típusú játékost szeretnél, egy Thompson-Curry típusú játékost fogsz kapni. Egy szó, mint száz, Harris jelenleg a liga legjobb tripladobója, egy olyan tégla, ami cserép is lehet, ha kell. Az utolsó eshetőség, amit valószínűleg csak az alapszakasz végén és a rájátszásban fogunk látni, ha egyáltalán látjuk, az az, hogy Durant és Irving is játszik. Erről a verzióról tudjuk elmondani a legkevesebbet. Egyrészt nem tudjuk, hogy miben egyezett meg a két játékos egymással, ki lesz az alfa és ki a béta, illetve nem tudjuk, hogy Durant milyen állapotban fog visszatérni. Akármelyik variáció is legyen az aktuális, azt mindenféleképpen el lehet mondani, hogy a Brooklyn támadása rendben lesz. Más a helyzet a védekezéssel. A két center közül inkább Allent lehet jó védőnek nevezni, de a palánk alatt az Embiidek, Antetokounmpók, Jokicok ellen egyszerűen súlytalan, Jordan felett meg egyszerűen elszállt az idő. Mezőnyben pedig túl kevés a jó védő ahhoz, hogy a centerek hiányosságait kompenzálják.

Ambíciók

Annak ellenére, hogy Kevin Durant az alapszakaszt ki fogja hagyni, a Brooklyn magabiztos rájátszás-résztvevő, sőt még a pályaelőnyt is könnyűszerrel megszerezhetik. A rájátszásban már nem lehet ennyire magabiztosan tippelni, már ismert okok miatt. Arra viszont, hogy a keret ebben a formában megmarad év végéig, igen kicsi esélyt látok. Ha Bostonban nem tudtak a fiatalok élni Irving árnyékában, nem tudom, hogy itt hogyan fognak megosztozni azon az egy szem labdán. Év közben vagy a deadlinenál olyan cseréket várok, melyekben a feltörekvő csapatok (Hawks, Bulls, Hornets) jó védőket és pickeket adnak LeVertért vagy Dinwiddiért cserébe. Ha ez a csere végbemegy, márpedig ha ajánlat van, Marks Ainggel ellentétben nem szokott habozni, és sikerül szerezni két három 3&D játékost, akár még a 2.-3. helyet is megszerezhetik.

Tipp: a negyedik helyen pályaelőnnyel bejutnak a rájátszásba, 45 győzelemmel és a második körig mennek.


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat