Bezár

RENDBEN
Meddig lő idén a rakéta

Meddig lő idén a rakéta

2019-09-15 18:00:29

Írta: Mtk03.18

Houston Rockets szezonváró

Keret

PG: Russell Westbrook, Austin Rivers, Chris Clemons, Michael Frazier, Shamorie Ponds

SG: James Harden, Eric Gordon, Ben McLemore, William McDowell-White

SF: Danuel House, Gerald Green

PF: PJ Tucker, Gary Clark, Anthony Benett

C: Clint Capela, Tyson Chandler, Nené, Isaiah Hartenstein

Összes fizetés: $133,681,634

Nyári mozgások

A Houston Rockets nyarának legmeghatározóbb lépése egyértelműen a Westbrook-csere volt. Először is egy helyreigazítást kívánok tenni, mivel a cseréről szóló cikkben azt írtam, hogy Paul szerződése egy évvel hosszabb. Valójában CP3 szerződése 2022-ig tart, míg Westbrooké 2023-ig. A Rocketsre és magára a cserére visszatérve, szkeptikus vagyok. Nem csak én, de az egész NBA-s közeg. Egyszerűen látnunk kell, hogy a Westbrook-Harden duó fog-e működni, és ha igen, hogyan. Nyílván a Paul cserénél is ezt mondtuk anno, de a Clippers egykori sztárja nem a Rockets játékának a szöges ellentétét játszotta. Westbrookon kívül három új játékos érkezett. Ben McLemore és Anthony Benett leginkább a futottak még kategória. Tyson Chandlernek sokkal inkább lehet szerepe a csapatban. A cserecenter szerepkör tavaly elég üres volt Faried előtt és után. Igazolások mellett hosszabbítások is voltak bőven. Először is Austin Rivers írt alá két évre. Bár tavaly én is szkeptikus voltam vele kapcsolatba, azonban el kell ismerni, hogy elég hasznos kiegészítővé nőtte ki magát, főleg a rájátszásban végzett nagy munkát védekezésben. Szintén maradt Danuel House, akiből tavaly egy egész jó 3&D játékossá vált tavaly. Idén is nagy szerepe lesz, főleg az alapszakaszban. A rájátszásban tavaly nagyot betlizett, de mégiscsak ő az első számú hármas a csapatban. A szerződését szintén megújította Gerald Green is, aki egyfajta helyi hős lett az elmúlt két évben. A közelmúltban szintén hosszabbított Eric Gordon, bár ő nem volt szabadügynök. Nem kérdés, hogy az elmúlt években Gordon megtalálta magát Houstonban és a csapat is hasznos és rendszerbe illő játékost nyert vele. Végül, de nem utolsó sorban Nené is úgy döntött, hogy lehúz még egy évet és alá is írt két évre. Bár öreg, a statisztikák kifejezetten szeretik őt és nagy szüksége van a csapatnak egy stabil centerre Capela mögé, úgyhogy el fog férni a keretben. A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy Tucker hosszabbítása nincs megkötve egyelőre, de a játékos és a stáb is dolgozik, hogy ez a szezon kezdetére meglegyen.

Értékelés: amikor értékelek, igazából a Westbrook cserét értékelem, amire egy C-t adok.

Játékkép

Minden ember, aki valamennyire ért a kosárlabdához azt mondja, hogy a Rocketsnek jövőre fel kell gyorsítania a játékát. Ez eddig biztosan igaz, viszont még így sem láthatja senki, hogyan fog működni a Westbrook-Harden páros. Az első edzőmeccset szeptember 30-án játszák a Shanghai Sharks ellen, akkor majd meglátjuk, mit talált ki D’Antoni. Fontos lenne az is, hogy Capela tovább fejlődjön, olyan hírek jönnek róla, hogy megtanul saroktriplázni, de tudjuk, hogy edzésen tízből nyolc center legalább Curry szintjén dobja a hármast, mindenesetre, ha egy létező középtávolit kifejleszt, már előrébb van. Ha tippelnem kéne, a játék vizuálisan egészen borzasztó lesz, a duó rengeteg labdát fog eladni és vélhetően az erőltetett megoldásokból sem lesz hiány. A legnagyobb kérdés viszont a védekezés továbbra is. Előző szezonban láthattuk, hogy Bzdelik nélkül nem működik a rendszer, márpedig Bzdelik idén végleg távozott. A helyettese az az Elston Turner, aki számára nem teljesen ismeretlen a közeg, hiszen korábban Adelman keze alatt tagja volt a szakmai stábnak (egyébként akkor egy bizonyos Gerald Green is megfordult a csapatban). Hogy vele mire fog menni a Rockets egyelőre nem tudjuk, az utóbbi évtizedben sok csapatban megfordult, többségében tankoló együtteseknél és az utóbbi két évben nem is volt munkája. Mindenestre a Houston játékában csak kettő kérdőjel van, a támadás és a védekezés, a többi holt biztos, esetleg még a lepattanózásban lehetnek kérdőjelek.

Ambíciók

Kimondva, kimondatlanul a Rockets célja a bajnoki cím és erre van is esélyük, amennyiben Westbrook jól fog elsülni. Persze a riválisokon sok fog múlni, főleg a rájátszásban, a Clippers és a Lakers lehet, hogy az alapszakaszban pihenni fognak és csak a playoffot húzzák meg, és akkor ki tudja, meddig juthatnak. Ezekkel a csapatokkal ellentétben Hardenék inkább alapszakasz csapatnak mondhatók, viszont afent említett csapatok közül a Lakers legyőzésére képesnek tartom őket.

Tipp: nyugati 3. hely, 50 győzelem, konferenciadöntő.


Megosztás:

Hozzászólások:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat