Ló helyett tankkal

Ló helyett tankkal

2019-08-25 11:56:15

Írta: Mtk03.18

Cleveland Cavaliers szezonváró

Keret

PG: Collin Sexton, Darius Garland, Brandon Knight

SG: Jordan Clarkson, Matthew Dellavedova, Kevin Porter

SF: Cedi Osman, Dylan Windler

PF: Kevin Love, Larry Nance Jr., Dean Wade

C: Trisan Thompson, John Henson, Ante Zizic

Összes fizetés: $137,150,384

Nyári mozgások

A Clevelandnek, minthogy tele volt a sapkája nem sok mozgástere volt a nyáron, nem volt túl izgalmas a nyara. A legjelentősebb lépés egyértelműen Darius Garland ledraftolása volt. Azt mondják róla a megfigyelők, hogy későn érő típus, az első éveiben, ha nem Clevelandben lenne, valószínűleg nem is lépne pályára. A védekezése már egyetemi szinten is rossz volt és a fizikuma sem egészen NBA kompatibilis. Viszont a támadó oldalon benne van a klasszis teljesítmény, a dobása és a labdakezelése már az első éveiben is jó lehet. Szintén az első körben megszerezték Dylan Windlert. Ő két dolgot tud, magas és tud dobni, egy Ryan Anderson, csak mezőnyben. Ha a méreteit jól kihasználja, egy cserejátékos lehet belőle. Csak úgy, mint Kevin Porterből, aki atletikus gyerek, de a technikán van még mit javítani.

A Drafton kívül tényleg nem volt semmi mozgás, maximum annyit lehet megjegyezni, hogy JR. Smith-t kivásárolták stretch provisionnel, ami annyit tesz, hogy a fizetés nem egy évig nyomja a sapkát, hanem háromig összesen ugyanazért a pénzért, vagyis elnyújtják a szerződést.

Értékelés: a Draftot előre sosem lehet megmondan, a piacon meg nem is nagyon tudtak mozogni, szóval C.

Játékkép

A Cleveland tankoló csapatként nem fogja erőltetni az eredményes játékot, így nagyon sok hibával fognak dolgozni mind támadásban, mind védekezésben. Az előbbien talán segíthet Kevin Love, akinek jót tenne, ha legalább pályára lépne, hogy elcserélhető állapotba kerüljön. Love túl drága játékos ahhoz, hogy huszonkét meccsen lépjen pályára egy évben. Az érdekes a Garland-Sexton duó lesz. Apropó, ha már Sextonról van szó, meg kell említeni, hogy tavaly nyolcvankét meccsen 40%-al triplázott. Ez azért lehet fontos, mert az egyes-kettes posztot Garlanddal együtt kell játszania és továbbra is csak egy labdával játszák a kosárlabdát. Ez pedig azt jelenti, hogy valakinek labda nélkül kell játszania. Akárki is legyen ez a valaki, az biztos, hogy a Cavs ligaszinten a legtöbb labdát fogja eladni. Ez azt jelenti, hogy az ellenfél sokat fog gyorsindítani, bár tavaly nem is volt annyira vészes a helyzet, az eladott labdák százaléka a liga első felében volt. A támadást összességében a Knicks és a Hornets elé lőném be. Védekezésben más a helyzet. Egyrészt hátul a LeBron James-időszakban is gyengék voltak. Most a két irányító már önmagában is garancia arra, hogy a védekezés továbbra is ligautolsó fog maradni. A kifejezetten magas szerkezet miatt a lepattanózás lehet talán az egyetlen erősségük. Tavaly a tizenegyedikek voltak, ezt idén is tarthatják. Bár a lepattanózást sokan alábecsülik, azért a Boston Celticsnek is ment már el rájátszás párharca ezen.

Ambíció

Ha ez egy táblázat volna, vagy egy önéletrajz, könnyűszerrel be lehetne írni azt, hogy „nincs”. Erre a csapatra még bőven ráfér az építkezés. Még kell egy első számú opció, pár jó védő. Ettől függetlenül el kellene cserélni Kevin Loveot, meg kreálni kéne némi sapka alatti helyet, hogy ne legyenek luxusadóban a liga egyik utolsó csapataként. Továbbá jó volna találni egy jó edzőt, meg hozzá egy normális stábot, ami már régen nem volt Clevelandben. A legutóbb, mikor a Cavs tankolt annak csúfos vége lett. A kérdés felvetődik, hogy ezúttal is hasonlóan ínséges idők jönnek-e a Cavaliers szurkolóira? Szerintem nem. Ebben a csapatban már most mérföldekkel jobb játékosok vannak, mint abban a csapatban. Ráadásul a mindegyik kezdő legalább használható játékos, nem úgy, mint Daniel Gibson és a legjobb játékos is Anderson Varejao fölött áll.

Tipp: keleti 14. hely, 19 győzelem.


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat