Kiskirályok

Kiskirályok

2019-11-26 20:54:05

Írta: Mtk03.18

Sacramento Kings szezonváró

Keret

PG: De’Aron Fox, Cory Joseph, Yogi ferrel

SG: Buddy Hield, Bogdan Bogdanovic, Justin James

SF: Harrison Barnes, Trevor Ariza, DaQuan Jeffries

PF: Marvin Bagley, Nemanja Bjelica, Caleb Swanigan, Wenyen Gabriel

C: Dewayne Dedmon, Richaun Holmes, Harry Giles

Összes fizetés: $113,454,657

Nyári mozgások

A tavaly berobbanó Kingsnek sok dolga nyáron nem volt, elvégre a keret alapja a következő három-négy évre adott, csupán a kiegészítőket kell biztosítani. Idén nyáron e feladatot úgy oldották meg, hogy visszaigazolták Harrison Barnest, aki tavaly negyven százalékkal triplázott, emellett jó védő és szükség esetén helyzetet is tud kreálni magának, már amikor nem képzeli magát Carmelo Anthonynak. Az USA válogatott játékos mellé leigazolták Trevor Arizát, aki az NBA prototipikus 3&D játékosa. Azért ő az, mert ezen két dolgon kívül nem sok mindent tud. Érkezett még Dewayne Dedmon, a multifunkcionális center. A triplát jól dobja, a lepattanót le tudja szedni és a védekezésben is jó mind a magasok, mind a mezőnyök ellen. Eggyel alacsonyabb kategóriában Cory Josephet szerezték meg. Ő a tipikus Spursös irányító, aki jó védő, a labda biztos kezekben van nála, de abszolút fakezű. Szintén ebben a kategóriában szerezték meg Richaun Holmest is, akiről annyit kell tudni, hogy egy jó munkásember, védő oldalon még jobb is az átlagosnál, bármely csapatban megállná helyét cserecenterként.

A Drafton kihúzták a második körben Justin Jacksont, Kyle Guyt és Vanja Marinkovicot, ezekből, ha egy is NBA játékos válik, már túlteljesítették a célt.

Értékelés: Szerintem jól igazolt Vlade Divac, az érkezők közül mindenki megbízható, egyik sem árul túl nagy zsákbamacskát. C+

Játékkép

Ennek a csapatnak legjobban egyértelműen a rohanós játék áll. Ennek a központi figurája De’Aron Fox, az új Russell Westbrook. És ahhoz is adott minden, hogy a tűzerejüket is maximalizálják, magyarul a run&gun stílus lenne nekik ajánlott. Ez szerintem Waltonnál nem fog túl sok rábeszélést igényelni. A Kings második sztárja, aki Fox segítségére lehet, az Marvin Bagley (aki most kidőlt az első pár hónapra). A két játékos szinte tökéletesen kiegészíti egymást, egy Fox-Bagley pick’n roll a liga egyik legjobb játéka lehet. Ha a tripladobó kiegészítők (Hield/Bogdan-Barnes-Dedmon/Bjelica) vannak fent mellettük, akkor valósággal foghatatlanok lesznek. Ráadásul rajtuk kívül is vannak tehetséges támadók, Hield és Bogdanovic egy-egy Lou Williamsnek felel meg, Bjelica pedig jelenleg a liga egyik legjobban dobó stretch 4-ese. Ha Harry Giles idén végre robbantana, akkor pedig még egy szintet tudnának feljebb lépni. Ha jól tudom, a tehetségében benne van egy a modern kor követelménynek minden téren megfelelő center. A pálya másik oldalán ugyan nem olyan fényes a helyzet, mint támadásban, de semmiképpen sem mondanám azt, hogy problémáik lennének. Mindegyik center stabil teljesítményt tud hozni és mezőnyben is vannak jó védők úgy, mint Harrison Barnes, Ariza, Cory Joseph, de Fox is a jobb kategóriába esik, már amikor sikerül annyira tehermentesíteni támadásban, hogy maradjon energiája védekezni is. Bagley egy érdekes eset, mert ahhoz, hogy centerben védekezzen, túl rövid kezei vannak, viszont mezőnyöket képes megfogni. Ezekből láthatjuk, ha egy meccs közben mélypontra zuhanna a védekezés, simán fel lehet küldeni egy védekező ötöst. Nyilván a meccsek túlnyomó részén nem ezek a játékosok lesznek fent, ez csak amolyan alternatív opció. A lepattanózás pedig nem lesz igazán jó és nem lesz igazán rossz sem. Holmes és Dedmon képesek leszedni a lepattanót és kizárni az erősebb centereket annyira, hogy ne szedjék őket darabokra (vagyis egyik sem egy Luke Kornet). A négyes poszton Bagley is jó pattanózó, ő is tud segíteni, ha baj van.

Ambíciók

Szerintem idén minden adott, hogy a Kings idén végre bejusson a rájátszásba. A két edzőnek, Luke Waltonnak és Igor Kokoskovnak pedig ez az év lesz az egyik utolsó (főleg Waltonnak) esély arra, hogy bebizonyítsák, nem csak egy jó másodedző szintjén vannak. Tegyük hozzá, hogy eddig egyik sem dolgozott ilyen alapanyaggal. Walton, aki a támadásért lesz valószínűleg felelős, eddig a GSW-ben és abban a Lakersben dolgozott, amely LeBron miatt nehézkesen volt irányítható. Kokoskov pedig a védekezésért lesz felelős. Ő eddig a Sunsnál próbálkozatott, aminek az emberállománya eddig elég rossz volt. A játékosok szempontjából pedig ez egy jó lehetőség, hogy beverjék magukat a köztudatba, ahogyan ezt eddig Holmes is csinálta. A rájátszásban nem tudom, mit tudnak elérni, valószínűleg egyből ki fognak esni, de szerintem Hieldben, Foxban, Bagleyben és Bogdanovicban benne van, hogy rájátszásban is ugyanolyan vagy jobb teljesítményt nyújtsanak.

Tipp: a Nyugaton szerintem 7. helyen fognak bejutni, 47 győzelemmel és az első körben kiesnek.


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat