Bezár

RENDBEN
Kedvező szelek Chicagoban

Kedvező szelek Chicagoban

2019-08-23 11:01:06

Írta: Mtk03.18

Chicago Bulls szezonváró

Keret

PG: Thomas Satoransky, Coby White, Kris Dunn, Ryan Arcidiacono

SG: Zach LaVine, Densel Valentine, Antonio Blakeney, Shaquille Harrison, Adam Mokoka

SF: Otto Porter Jr., Chandler Hutchinson, Timothe Luwawu-Cabarrot

PF: Lauri Markkanen, Thaddeus Young

C: Wendell Carter Jr., Daniel Gafford, Luke Kornet, Cristiano Felicio

Összes fizetés: $113,308,742

Nyári mozgások

A Bulls uborkaszezonja kicsit hasonlít az Atlanta Hawkséhoz, olyan tekintetben, hogy mindkét esetben a feltörekvő csapat elsősorban a Draftról építkezik, bár a Bulls egy lépéssel előrébb jár a Hawksnál, mégis egy lépéssel hátrébb. Ezt még ebben a cikkben ki fogom fejteni, de most nézzük a drafteekat. A Bulls a szokásos hetedik helyen húzott először. Az biztos volt, hogy egy irányító le fog csúszni hozzájuk, aki végül Coby White lett. A Greenfield irányítójáról előzetesen annyit lehetett hallani, hogy nem lehet vele nagyon mellényúlni. A védekezése rendben lesz (ha az első éveket nem nézzük), szervezést el fogja tudni látni és a keze is rá fog állni az NBA triplára. A mentalitását nyilván nem lehet kívülállóként megmondani, de úgy hírlik, hogy fejben nincsenek gondjai. A másik draftolt a második körben megszerzett Daniel Gafford. Bár a legtöbben Chris Andersenhez hasonlítják, én a nyári ligában sokkal inkább láttam Clint Capela mozgását és játékstílusát. A harmincnyolcadik helyen akár még nagy steal is lehet, és legalább Carternek van normális cseréje, ha megsérülne, ami mostanság nem ritkaság.

No, de nem csak a Drafton voltak aktívak a Bulls GM-jei, a szabadügynök piacon is sikerült néhány értékes darabot szerezni. A legnagyobb fogás Thaddeus Young. Nyílt titok, hogy leginkább mentor szerepre szánják és nála jobbat nem hiszem, hogy lehetett volna találni. A harminc éves erőcsatár már majdnem mindent látott, amit az NBA-ben látni lehet. A pályán nem tudom, milyen szerepet szánnak neki, de biztosan kevesebb lehetőséget kap, mint eddig. Szintén szabadügynökként szerezték meg Thomas Satoranskyt. A cseh játékos azért kellett, hogy a gárdának legyen egy épkézláb irányítója, míg White beszokik az NBA-be. Mivel sign&trade keretein belül került a szeles városba, egy második körös picket fel kellett érte áldozni, de ennyit minden játékos megér. Az utolsó érkező Luke Kornet, aki eddig a New Yorknál játszott és igazából egy egészen használható csere lehet egyszer. Volt még egy visszaigazolás is, Ryan Arcidiconot jövőre is Bulls mezben fog játszani, ő egy helyi hős, kár lett volna elengedni és nem mellesleg egy használható harmadik irányítóvá fejlődött.

Értékelés: a Bulls offseasonjével kapcsolatban pozitív vagyok, viszont ők sem húztak olyat, ami igazán kiemelné a GM teljesítményt, így egy B-t adnék.

Játékkép

Az idei Bulls prototipikus modern csapat. A keret minden tagja megfelel a mai trendeknek. A legnagyobb kérdés az, hogy ki lesz a vezéralakja ennek a gárdának. Három jelölt van, viszont mindegyik csak második opció, ezért írtam azt, hogy előrébb tartanak az építkezésben a Hawksnál és mégis hátrébb. Az egyik vezérjelölt Zach LaVine. Ő eddig is jeleskedett a pontgyártásban, viszont eddig a csapata nem nagyon érezte ezt meg. Tavaly év végén viszont sikerült már némi hatást is gyakorolni az eredményjelző táblára. A második jelölt Lauri Markkanen. A tudomásom szerint a vezetőség is elsősorban benne látja a vezért. Tavaly ő is mutatott egy harminc pont-tíz lepattanós sorozatot, amiből kiindulva abszolút legitim jelölt. A mozgása is kezd egyre jobban Durantre hasonlítani, jót tett neki az edzőváltás, mert így megmutathatta, hogy egy Ryan Andersonnál több potenciál van benne. Viszont fontos lenne ezt vagy az ehhez közeli teljesítményt konzisztenssé tenni. A harmadik opció Otto Porter Jr. Eddig leginkább őt láthattuk vezérszerepben, viszont már idős ahhoz, hogy sokat fejlődjön. Bárki is legyen a vezér, az biztos, hogy a Bulls támadásban és védekezésben, meg úgy ánblok mindenben. Persze a védekezés továbbra is problémás lesz, de legalább a szezon utolsó felében nem a magyar bajnokságból importált játékosok fognak játszani. Hogy milyen játékstílust fognak használni, az egyedül Jim Boylen vezetőedzőn múlik.

Ambíciók

A Bulls egy feltörekvő csapat, a középszerűekkel gond nélkül fel fogják tudni venni a versenyt. Ha az élet nagyon bejön a szeles városban, akár még a rájátszást sem lehetetlen elérni. komoly nyomás nem lesz rajtuk, a rossz szerződéseiket az NBA csapatok továbbra is postázhatják Chicagoba draftcetlikkel karöltve, a sapka 2021-ig abban az állapotban van, hogy ilyen szerződések beférnek alá, de komolyabb sztárt nem lehet belőle igazolni. Továbbá Thaddeus Young és Satoransky is a közepes tízmilliós szerződést írta alá, tehát ők is mobilisek, ha arról van szó, hogy el kell őket cserélni. Sőt Caris LeVertért talán még nagyobb eséllyel is indulnak, mint a Hawks, elvégre az utolsó dolog, amire a Netsnek szüksége van, az még egy fiatal tehetség.

Tipp: mivel a Hawksnál több a sztárpotenciál, így 35 győzelemmel a 11. helyezést érik el.


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat