Bezár

RENDBEN
Jokicék lesznek a nyerők a nyugaton?

Jokicék lesznek a nyerők a nyugaton?

2019-09-06 21:20:39

Írta: Mtk03.18

Denver Nuggets szezonváró

Keret

PG: Jamal Murray, Monte Morris, PJ Dozier

SG: Garry Harris, Will Barton, Malik Beasley

SF: Jerami Grant, Torrey Craig, Jarred Vanderbilt, Vlatko Cancar

PF: Paul Millsap, Juancho Hernangomez, Michael Porter Jr, Tyler Cook

C: Nikola Jokic, Mason Plumlee, Bol Bol

Összes fizetés: $133,199,833

Nyári mozgások

Bár a Denver kerete tavaly is már elég erős volt ahhoz, hogy keleti második legyen, sikerült tovább erősíteniük a játékállományt és kipótolni a még meglévő hiányosságaikat elsősorban Jerami Grantt személye által. Az Oklahomától csere útján megszerzett wing személyében egy támadásban és védekezésben egyaránt hasznos játékost szereztek, elvégre tavaly 39% fölött triplázott és a védekezése is fontos faktor volt az OKC playoffba jutásában.

A másik nyári szerzemény a híres Manute Bol fia, Bol Bol volt, akit a Draft második körében szereztek meg. A Mock Draftok ugyan az első körbe várták, de valószínűleg kikerülhettek róla olyan hírek, miszerint nem feltétlenül képes fizikailag elviselni az NBA-t. Ha ez nem derült volna ki, akkor valószínűleg az első kör végén elkelt volna, hiszen az óriási mérete mellé jó dobás párosult az egyetemen, és az ilyen centereket egyre jobban kezdik megkedvelni az edzők és a GM-ek, még akkor is, ha a mozgáskoordinációval adódnak gondok.

Értékelés: jelentősebb játékosokat nem vesztettek, ellenben Jerami Grant egy elég lényeges erősítés, úgyhogy hajlok egy B--ra.

Játékkép

A Denver játékának alfája és ómegája Nikola Jokic, aki forradalmasította a center pozíciót. Pontosabban az alapokat még Gregg Popovich és a Spurs fektette le. A lényeg, hogy a labdát nem az irányítók pumpálják végig, hanem a centerek birtokolják, a többiek pedig labdanélküli mozgásokkal operálnak. Ahhoz, hogy ez a rendszer kiteljesedjen egy Nikola Jokic szintű zseni kellett, aki irányító szinten tud szervezni és térlátása is van ahhoz, hogy mindig megtalálja a legjobb lehetőséget. Ráadásul ezzel a rendszerrel kompenzálja a fizikai hátrányosságait támadásban. Mellé olyan második számú opciók vannak, akik támadásban tökéletesen kielégítik Jokic igényeit, vagyis a triplát jól dobják. Ezek pedig Jamal Murray, aki Curry féle játékot játszik és Gary Harris, aki bár elég inkonzisztens, de ha elkapja a fonalat, a liga egyik legjobb triplázója. A húzóembereken kívül a kiegészítők is adottak, Jerami Grantról már volt szó, Paul Millsap pedig a védekezés tartóoszlopa és a dolgát még mindig elég jól végzi. A cserék tekintetében is jól áll a Nuggets, Monte Morris nagyon jól hozta a csereirányító szerepkört, kettes poszton Will Barton és Malik Beasley a védekezésbeli hiányosságaik ellenére támadásban annyira jók, hogy bőven pluszosak a pályán, a wingek közül Hernangomez pályafutása már leáldozóban van, de stabil triplázó és a lepattanózásban is megállja a helyét, Torrey Craig pedig pont fordítva, a védekezésben szokott jó teljesítményt nyújtani. A cserecenter, Mason Plumlee pedig akár kezdő is lehetne egy olyan csapatban, amelyiknél a center hiányposzt, viszont a Denverbe nála jobb csereötös nem is kell. Egyszóval Mike Malone jelenleg az egyik legmélyebb kerettel dolgozik, ami támadásban bármilyen összeállításban megállja a helyét, az igazi matek igazából a védekezésben van, de mióta Millsap is az aktív rotáció tagja, hátul sem szoktak komolyabb gondok lenni.

Ambíciók

A Denver tavaly az alapszakaszban a második helyen végzett (legalábbis Nyugaton) és minden adott ahhoz, hogy az idén ez az eredmény megközelítőleg hozzák idén is, a rájátszás továbbra sem lesz gyermekjáték. Egyrészt a gyorsabb játék nem nagyon fog feküdni Jokicnak, akinek a lassabb játék a kedvezőbb közeg. Másrészt pedig a tavalyi PO részvétel ellenére is nekik van az egész mezőnyből a legkevesebb tapasztalatuk a kieséses rendszerben, ráadásul tudjuk, hogy tavaly sem muzsikáltak valami fényesen.

Tipp: megismétlik a tavalyi második helyezést, viszont győzelmeket tekintve visszaesést várok, 50 köré lőném be őket.

 


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat