Bezár

RENDBEN
Russell Westbrook a Rocketsben

Russell Westbrook a Rocketsben

2019-07-12 13:17:03

Írta: Mtk03.18

Chris Paul a Thundernél.

A csere pontos részletei:

A Rockets kapja: Russell Westbrook

A Thunder kapja: Chris Paul, 2024 és 2026 első körös (HOU), 2021 és 2025 pick csere opció.

A Thunder részéről

gyakorlatilag nem történt semmi változás, valószínűleg Pault még tovább fogják cserélni (a hírek szerint a Miami érdeklődik), vagy kivásárolják. Nyilván most az első számú ember náluk Shai Gilgeous-Alexander, ezért a létező összes irányítót el akarják előle cserélni. Ha a kivásárlás melett döntenek, akkor sincsen semmi probléma, hiszen Paul szerződése csupán egy évvel hosszabb, addig biztosan tankolni fognak. Nem mellesleg kaptak érte egy rahedli draftcetlit, abból a korszakból, amikor várhatóan a Rockets már csak árnya lesz a mostani kontender énjének, bár tegyük hozzá, hogy a védettségek még nem kerültek nyilvánosságra, azok azért sokat fognak számítani. A munka természetesen még nem ért véget Sam Preti számára, még van pár játékos, akiket értékre lehet még váltani.

A Rockets részéről

egyrészt Morey felkszült a bármire és a mindenre is, mivel Westbrook szerződése egy évvel rövidebb. Másrészt, akármennyire is beletartozom a Westbrook haterek csoportjába, (bár a csoport megnevezését nem feltétlen tartom kielégítőnek) azért el kell ismerni, hogy Paul tavalyi kiábrándító szezonja után az OKC exstatgyárosa valóban lehet, hogy többet lódít egy csapat szekerén. A játék szempontjából Westbrook sokkal atletikusabb, viszont egyben egészségesebb is, sokkal kevesebbet szokott kihagyni, mint Paul. Ebből kifolyólag a csapat gyorsasága meglehetősen növekedni fog. Emelett a lepattanózása is jobb, mint CP-é. Védekezésben, ha Wstbrook odateszi magát, akkor van annyira jó, mint Paul. Amiben viszont egyértelműen rosszabb, az a dobás. A tavalyi 30% altti triplamutató igencsak ad okot az aggodalomra, meg azért CP3 mégis csak CP3, a +/- király, a liga egyik legokosabb játékosa.

A csere margójára

A cserét akármennyire is a GM-ek húzták, a csere elsőszámú motivátorai Harden és Westbrook. Sam Presti nyilván meg akarta adni ugyanazt a tiszteletet mint, amit Paul Georgenak megadott, vagyis a lehetőséget, hogy megmondják, hova cseréljék el őket, Harden pedig, mint régi cimbora azonnal szorgalmazta Moreynál a cserét.


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat