Bezár

RENDBEN
Mi lesz veled Houston Rockets?

Mi lesz veled Houston Rockets?

2019-06-30 11:30:35

Írta: Mtk03.18

Mint ismert, a Houston Rockets csapatának idén sem sikerült megszereznie a bajnoki gyűrűt és az idő egyre csak telik Paul, Tucker és Harden felett is, így most döntést kell hoznia Daryl Moreynak, hogyan szeretné felépíteni a jövő évi csapatot, hogy most egy Warriors-mentes pályán behúzhassanak egy bajnoki címet.

Mi lesz veled, D’ Antoni?

Még a döntő sem ért véget, amikor bejelentették, hogy a csapat stábjából távozni fog többek közt a védekezésért felelős Jeff Bzdelik, aki visszavonul és a tavalyi szezon első felében szintén ezt a szerepkört betöltő Roy Rogers, aki az óta a Chicago Bullshoz írt alá. Mike D’Antoninak még egy év van hátra a szerződéséből, így meg is kezdte a vezetőség a hosszabbítási tárgyalásokat. Azonban egy idő után abbamaradtak ezek a tárgyalások. Jöttek olyan hírek, miszerint menesztik D’Antonit, de ezeket eddig hivatalosan cáfolták. Jelenleg azt kommunikálja a vezetőség, hogy megvárják az utolsó évet és utána döntenek, mi lesz. A vezetőedző kétségtelenül megreformálta a csapatot és az egész kosárlabdát, míg Houstonban tevékenykedett, viszont az utolsó évben már csak epizódszerepet töltött be a csapatban. Szerintem Kevin McHale konzervatív játéka után valóban kiszélesítette a lehetőségek palettáját, viszont azt látjuk, hogy ez most már kevés egy bajnoki címhez. A mérnök felépítette a házat, most egy házvezető kell, hogy karbantartsa.

Mi lesz veled Chris Paul?

A 2017/18-as szezonban ragyogóan beváló irányítót tavaly szupermax (a sapka 35%-a) szerződésért. Már akkor is voltak olyan hangok, hogy ez nem feltétlenül a legjobb döntés, viszont arra senki nem gondolt, hogy Paul ennyire alul fogja múlni önmagát. Gyakorlatilag egy-két meccset leszámítva csak egy hatodik ember teljesítményét hozta, nem egy sztárét. Aki szokott nézni Rockets meccseket, az is észlelhette, hogy a pályai jelenléte sem olyan, mint tavaly volt. Egyszóval kijelenthetjük, hogy egy rossz szerződéssel állunk szemben, amit leginkább el kéne cserélni. Más kérdés, hogy Morey az egész ligát megkereste már az üggyel kapcsolatban, de sehol sem járt sikerrel. Most az a hivatalos álláspont, hogy a jövő évre is szeretné a vezetőség CP3-t a soraiban tudni, vagyis maximum Chandler Parsonst lehetne érte megszerezni. Megint más kérdés, hogy jötte olyan pletykák, melyek arról szóltak, hogy Paul és Harden kapcsolata megromlott. Azóta szinte minden szélsőségről érkeztek hírek, hogy egyáltalán nem is történt semmi, hogy Harden Paul elcserélését kérte, de ezek közül valószínűleg egyik sem igaz és valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni, mi az igazság.

Mi lesz veled Clint Capela?

A svájci center idén is remek szezont futott, sőt fejlődött is, viszont a Warriors ellen ismételten használhatatlannak bizonyult. Mivel az értéke viszonylag magasan van és a fizetése is, ezért valószínűleg őt fogják legelőször elcserélni, ha amellett döntenek. A hírek szerint leginkább a Celtics érdeklődik iránta, de más jelentkezők is vannak. A Rockets leginkább első körös pickeket keres, amelyeket egy Jimmy Butler sign&trade cserébe szeretnének bedobni. Ha Morey mindenképpen mozgolódni akarna, akkor egyértelműen Capelát kell először elmozdítani, mivel lesznek olcsó centerek a piacon.

Mi lesz veletek Gordon és Tucker?

A két kulcsfontosságú kiegészítőjét szintén árulja a Rockets, bár a legutóbbi hírek arról szólnak, hogy Capela elcserélése elég lenne. Mindkét játékosért egy-egy draftcetlit vár a vezetőség, ami szintén a Butler cserébe menne bele. A két játékos összesen 22 millió dollár keres, ami elég lehet Butlerre meg egy pórul járt szabadügynökre. Nem tudom, hogyan állnak hozzá Houstonban, de szerintem kár lenne a védekezés motorját és a támadás turbóját odaadni egy olyan játékosért, aki rosszabb fit és annyira nem jó védő, hogy ezt kompenzálja. Ráadásul a két játékost is pótolni kellene valahogy, ami nem lesz egyszerű, mert a wingek után várhatóan nagyon nagy lesz a kereslet.

A Jimmy Butlerről

Mostanában a legtöbb hír a Rockets háza táján arról szól, hogyan lehetne a Philadelphia 76ers sztárját, Jimmy Butlert valahogyan megszerezni. A technikai hátterét tekintve, csakis sign&trade csere lehet, ami történhet úgy, hogy Butler lehívja az utolsó évét a szerződésének, ez a kevésbé valószínű forgatókönyv, vagy kilép az utolsó évéből, a Philadelphia Bird jogokkal újraigazolja, és így cserélik el. A legjobb forgatókönyv nyílván az lenne, hogy Paulért egy az egyben adnák Butlert, viszont ez teljességgel lehetetlen. Tehát a Rockets részéről valószínűleg Capelába, Gordonba és Tuckerbe fog kerülni. Bár elsőre jó ötletnek tűnhet, viszont valójában azt a kevés NBA játékost is beáldozná Morey, aki még megmaradt.

Egyéb FA célpontok

Hírek jöttek többek között arról, hogy szintén sign&trade keretein belül kölcsönös az érdeklődés a Rockets és Al Horford között, ami remek B terv lehet. Melette az MLE-ből Danny Greent szeretnék leigazolni, bár ő túl sokat kér, de Kevon Looneyval és JaVale McGeevel holnap találkozik a menedzsment, és Rondae Hollis-Jefferson, Ben McLemore, DeAndre Jordan, Trevor Ariza, Aminu, Brook Lopez és Rudy Gay iránt is van érdeklődés. A saját szabadügynökök közül Auistin Riverst és Danuel Houset szeretnék visszahozni, ez utóbbinak már meg is adták a QO-t.


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat