Bezár

RENDBEN
Féllábbal, gőzerővel

Féllábbal, gőzerővel

2019-09-24 21:36:30

Írta: Mtk03.18

Indiana Pacers szezonváró

Keret

PG: Malcom Brogdon, TJ McConnell, Aaron Holiday, Edmond Sumner

SG: Victor Oladipo, Jeremy Lamb, Justin Holiday, Naz Mitrou-Long, CJ Wilcox

SF: TJ Warren, Doug McDermot, JaKarr Sampson, Brian Bowen II

PF: Domantas Sabonis, TJ Leaf, Alize Johnson

C: Myles Turner, Goga Bitadze, Amida Brimah, JaKeenan Grant

Összes fizetés: $117,110,818

Nyári mozgások

A Pacers idén nyáron nagybevásárlást tartott. A Drafton elhozták Goga Bitadzét, aki egy európai porondon edződött center. Ehhez mérten magasan képzett, jó pattanózó és ki is nőhet magából. Második számú centerként már az első évében is aktív tagja lehet a rotációnak.

A piacról a sok nagy szerzemény közül talán Malcom Brogdon a legfontosabb játékos. A tavaly a 50-40-90-es klubba belépő játékos remekül fog illeszkedni  a keretbe, második számú emberré is kinőhet feltéve, hogy a sérülése nem olyan súlyos, mint ahogyan a legrosszabb pletykák mondják. Ha valóban nem, akkor egyértelműen erősítés történt Bojan Bogdanovichoz képest, elsősorban védekezésben. Szintén mezőnybe érkezett Jeremy Lamb. Azt gondolom, őt kifejezetten arra a célra igazolták, hogy beteljesítse azt, amit Tyreke Evansnek kellett volna. Azt lehet látni, hogy a hatodik számú embereknek is nagy szerepük lesz a ligában, Lamb pedig kifejezetten erre a szerepre született. Jól kezeli a labdát és egyfajta zugscorerként funkcionál elsősorban. Tovább maradva a mezőnyöknél, érkezett még Justin Holiday, Aaronnak a bátyja. Róla azt kell tudni, hogy egy kifejezetten hasznos 3&D játékos, aki bármelyik csapatban elférne. Végül, de nem utolsó sorban TJ McConnell is Indianaban próbál szerencsét, de vélhetően neki inkább az öltözőben lehet szerepe. A guardokon kívül a wingeknél is jelentős változások történtek. Érkezett ugyanis TJ Warren. A Phoenixből érkező hármas tavaly megtanult hármast dobni, méghozzá nem is akárhogyan (bár tegyük hozzá, hogy csak fél szezont játszott). Tavaly annyi hármast dobott be, mint egész karrierje alatt összesen.

Értékelés: szerintem sikerült a keretük hiányosságait kijavítani és még erősíteni is tudtak, nem kicsit, úgyhogy B+-t adok

Játékkép

A Pacers játékának a legfontosabb kérdése az lesz, hogy hogyan tér vissza Victor Oladipo. Én kinézem belőle, hogy újra felér a csúcsra, hiszen még elég fiatal és elég erős mentálisan hozzá. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy mikor térhet vissza a pályára, ezért úgy számolok, hogy az All-Star után. Addig Brogdon, Lamb, Warren, Turner és Sabonis lesznek a vezérek. Mivel alapszakaszról van szó és Keletről, ezért elég erősnek találom ezt az ötöst, hogy elvigyék a csapatot a hátukon. Egyenként ugyan vannak kétségeink ezekkel az emberekkel kapcsolatban, de úgy vagyok vele, hogy öt ember közül legrosszabb esetben is legalább kettő jó napot fog ki. Ha Oladipo visszatér, fokozatosan fog felpörögni. először hatodik emberként fog bekerülni a rotációba. Ha visszaszokott, még akkor is kérdéses lesz, hogy a reflexeiben, a tudatalattijában mennyire marad meg a sérülés, mert ő egy kifejezetten befejező játékos, akinek az atletikusságára nagyon nagy szüksége van. Oladipon kívül Domantas Sabonis szerepéről is érdemes beszélni. A litván center tavaly kinőtte magát a csere szerepkörből, ezért idén állítólag a kezdőbe is be fog kerülni négyes poszton. Mivel Myles Turner kifejezetten jó triplázó, nem tartom problémának a körte felosztását. Ellenben lepattanózásban borzalmasan jó lehet ez a duó, de a többiek is jónak mondhatóak a játék e szegmensében. Szerintem simán top5-be kerülhetnek a lepattanózásban, de az sem lepne meg, ha meg is nyernék a kategóriát. Védekezésben is magabiztosan a liga első felében lesznek. De van egy taktikai kérdőjel. Ugyanis, ha Sabonis védekezik centerben, akkor Turner marad mezőnyben, ahol jobb védő is, viszont Turner a liga egyik legjobb rim protectora, neki mindenképpen középen kellene elhelyezkednie. Viszont akkor Sabonisnak kell mezőnyben védekezni, ami már egy kicsit problémásabb. Ezen a problémán kívül szinte nincs is más hiányossága a Pacersnek, hiszen a rotációt kizárólag jó védők alkotják.

Ambíciók

A Pacers Oladipoval Kelet egyik legerősebb együttese. Ugyan gyengébb a Bucksnál és a 76ersnél, de a Durant nélküli Netsnél erősebb. A mélységük kifejezetten nagy előny lesz számukra, elvégre kevés csapat büszkélkedhet tizenkét fős rotációval. Pont a nagy létszám valamint a Sabonis-Turner dilemma miatt elképzelhetőnek tartom, hogy év közben egy esetlegesen cserét kérő sztárért (mondjuk Towns) cseréljenek. Ha ez összejönne, a rájátszásban is sokkal tovább juthatnak. A csapaton belüli fejlődésre is sok esély van, például a legkisebb Holiday idén már bekerülhet a rotációba, de Alize Johnson is megkezdheti NBA pályafutását.

Tipp: Keleten a harmadik helyre beérnek 48 győzelemmel, és a második körig el is mennek.


Megosztás:

Hozzászólások:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat