Egyszer mindennek vége

Egyszer mindennek vége

2019-11-28 20:34:09

Írta: Mtk03.18

San Antonio Spurs szezonváró

Keret

PG: Dejounte Murray, Patty Mills, Derrick White, Quinndary Weatherspoon

SG: DeMar DeRozan, Lonnie Walker, Bryn Forbes, Marco Belinelli, Keldon Johnson

SF: DeMarre Carroll

PF: Rudy Gay, Trey Lyles, Luka Samanic, Chimezie Metu, Drew Eubanks

C: LaMarcus Aldridge, Jakob Pöltl

Összes fizetés: $123,807,109

Nyári mozgások

A Sprus nyara kétségtelenül az egyik legunalmasabb volt az egész ligában. A legnagyobb név, aki érkezett, az DeMarre Carroll, és ezzel igazából mindent el is mondtam. Őt egy többcsapatos cserében, lényegében David Bertansért kapták meg. A Carroll egyébként egy egész korrekt játékos, a legjobb évein már ugyan túl van, de még mindig egy jó 3&D játékos. Az egyetlen hiba az, hogy a Spursnek rajta kívül egyáltalán nincs hármasa. A másik piacról érkező játékos, aki pályára is kerülhet pedig Trey Lyles. Ő egy stretch négyes, aki dobni meg lepattanózni tud és igazából ki is merült ennyiben a tudománya. Mellettük szerződést hosszabbított Rudy Gay, aki a scorer akar lenni ebben a csapatban, kérdés, mennyi ideig fogja ezt bírni egy térdszalag szakadással és harminchárom évvel.

A Spurs nyarának érdekessége, hogy a Draftról ugyanannyi játékos érkezett, mint a piacról. A legnagyobb név Keldon Johnson, aki úgy néz ki, hogy egy mindenes kettes, viszont még nem teljesen NBA képes, valószínűleg az első pár hónapban nem nagyon fogjuk látni. Szintén ez igaz Luka Samanicra is, annyi kivétellel, hogy neki talán magasabban van az „upside”-ja, mint Johnsonnak. Ha minden álomszerűen megy, ő lesz a következő Nikola Mirotic.

Értékelés: nem nagyon tudok mit értékelni, C

Játékkép

A Spurs az a csapat az NBA-ben, amely lényegesen korszerűsített játékán az elmúlt években, ez egyáltalán nem látszik meg rajtuk. Ebben a két főbűnös DeMar Derozan és LaMarcus Aldridge. Előbbi játékos a tipikus Westbrook jelenség része, vagyis a csapatot egy bizonyos szintig felemeli, de onnantól amíg a csapatban első opció, tovább nem lehet lépni. A középtávoliakra építő játék nagyon nem kedvező az analitikus kosárlabda korában pláne, ha az ember rosszul, vagy nem elit szinten dobja azokat. Amúgy fun fact: Ben Simmons eddig több triplát dobott be, mint DeMar, ami nem kis teljesítmény DeRozan részéről. Érdemes említést tenni a „dinamikus” duó másik tagjáról is. Ő a kor második legkorszerűtlenebb játékát játsza, a pozíciós játékot. Mondjuk, az ő védelmében legalább annyit el lehet mondani, hogy ezt a stílust elit szinten játssza. Az sem segít sokat a csapat játéképén, hogy a kezdő irányító Dejounte Murray, aki szintén fakezű. Ezekből a tényekből joggal lehet sejteni, hogy a tűzerő kevés lesz. Valószínűleg ezért van náluk Belinelli és Mills. Az ausztrállal még nincsen is igazán nagy probléma (a szerződésén kívül), de az olasz pályán tartása eléggé visszás a védekező oldalon. Egyébként ez igaz a fentebb említett két sztárra. Hátul sem sokkal jobb a helyzet, de a Spursben legalább a kispadon vannak olyanok, akik tudnak ezen javítani. Például én Pöltlt biztosan többet játszatnám, sőt még Aldridge elé is betenném a kezdőbe. Persze Popovich már túl van ezen. A valaha volt legjobb edző úgy néz ki, megtört Kawhi elvesztése és felesége halála után és most már csak túl akar élni. Szerintem csak egyszerű kiégésről van szó, ezért nem akar egy újabb konfliktusba belekezdeni és ezért hagyja Aldridgeot és DeRozant játszani az agyukat.

Ambíciók

Van egy mondás, miszerint ne fogadj Popovich ellen. Valahogy mindig képesek voltak bejutni a rájátszásba. Szerintem ennek a sorozatnak most lesz vége. Egyrészt a keret nem alkalmas arra, hogy a legjobb tízbe benne legyen nyugaton, másrészt a többi csapat nekem jóval ambíciósabbnak tűnik. Persze érkezik vissza Murray és még nem tudjuk, milyen teljesítményt fog nyújtani, valamint érdemes Lonnie Walkerrel és Derrick Whitetal is számolni. A Spursben mindig benne van a belsőfejlődés, ami valamiféle reménysugarat adhat a szurkolóknak.

Tipp: 10. hely, 40 győzelem

Gratulálok az új bloggerünknek, spursfan4ever-nek a kiváló cikkéhez, a jövőben is sok sikert kívánok neki.


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat