Bezár

RENDBEN
Brooklyn Nets playoff beharangozó

Brooklyn Nets playoff beharangozó

2019-04-08 21:01:08

Írta: Mtk03.18

Ha meg kéne nevezni a legrosszabb cserét az NBA történetében, a kérdezettek közül biztosan lesz olyan, aki a Brooklyn Net 2013-tól kezdődő cseresorozatát mondaná, amikor a New Yorkiak öt évre előre odaadták a draftcetlijeiket az öreg Paul Piercért, Kevin Garnettért és Jason Terryért. Miután ezek a játékosok leléptek, az NBA történetének legkilátástalanabb helyzetével kellett szembenézni a Nets szurkolóinak. Idén viszont négy év csatornában gyémánt után kutatás után egy teljesen modern csapat vághat neki a rájátszásnak.

Miért fognak kiesni az első körben?

Nos, a Netsnél nem lesz túl nagy az elvárás, vagyis nem fogják magukat fáradásos törésig játszani. Ennek az egyik oka, hogy nem most akarnak elsősorban jók lenni. Nyáron szeretnének egy igazi sztárt szerezni, mert jelenleg még csak bontogatják a szárnyaikat a fiókák, de egy vezérsólyommal könnyűszerrel felvehetnék a versenyt Kelet legjobb csapataival. Most viszont még egy hiányzik az egység mind támadásban, mind védekezésben. Előbbiben 15., utóbbiban a 19. helyet foglalják el a net ratingek alapján. Nagy szükségük lenne olyan játékosokra, akik a pálya mindkét felén jók. Jelenleg vannak a Spencer Dinwiddiek, akik támadásban a legjobbak a posztjukon, viszont hátul nem szuperálnak valami jól és vannak a Hollis-Jeffersonok, akik védekezésben elitek, viszont támadásban egy kiegészítőnél nagyobb szerepet nem lehet rájuk bízni és azt is csak akkor, ha jobb lábbal keltek föl.

Mik a kérdőjelek?

AZ idei év legnagyobb nevű játékosa Victor Oladipo után, aki megsérült Caris LeVert volt. A játékos ősszel nagyon bekezdett, majd jött a hidegzuhany és csak most tudott visszatérni a parkettre. Egyelőre felemás meccseket hoz, kérdés, mennyi idő kell neki, amíg teljesen visszatér az eredetei formájába, ha egyáltalán visszatér. Ugyanilyen kérdés a fentebb említett Rondae Hollis-Jefferson, aki idén a tavalyi teljesítményéhez képest visszaesett. Tény, hogy kiváló kiegészítő, de tripla nélkül annyira negatív támadó térfélen, hogy az elsőéves Rodions Kurucs is kiszorította őt a kezdőből.

Miért lesznek bajnokok?

Annak ellenére, hogy Marks évekig csak a szemétből tudott turkálni, egy egész komplex és modern csapatot sikerült összeraknia. Ha megnézzük, milyen játékokat játszanak, leginkább az egy-egy, a pick&roll és a spot up dobás a leggyakoribb elem. A leggyakoribb kivitelezők D’Angelo Russell, aki legitim második számú opcióvá nőtte ki magát Brooklynban, Spencer Dinwiddie, a liga prototipikus semmiből jött sztárja és Joe Harris, aki a liga legjobb dobójává avanzsált. Center pozícióban Jarret Allen fejlődött idén nagyot és előbb-utóbb triplázni is meg fog tanulni. A csapat mélységben is megvan, ugyanis az évek során olyan veteránokat szedtek össze és találtak föl újra, mint DeMarre Carroll, Allen Crabbe, Shabaz Napier vagy a reneszánszát élő Jared Dudley.

Tipp: első körben kiesnek


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat