Bezár

RENDBEN
Már csak a bajnokság maradt

Már csak a bajnokság maradt

2019-03-09 09:45:56

Írta: Edelmann

Kedd este, ahogy arra számítani lehetett, elbúcsúztunk a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, egy olyan sorozat megy tovább a Dortmund nélkül, amiben sokkal több volt részünkről, mint ami lett belőle.

Foto: BVB Twitter.

Az első londoni találkozó után egyértelmű volt, hogy csoda kell a visszavágón, ha tovább akarunk menni a BL küzdelmeiben. Favre is rájött, a védelemmel valamit kezdeni kell, mert nyeljük a gólokat, mint kacsa a nokedlit, így Hakami és Zagadou pihenőt kapott. Nekiestünk a Tottenhamnek az első félidőben, momentuma nem volt a vendégeknek, a Dortmund viszont óriási tűzijátékba kezdett. A statisztika nagyon beszédes:

Labdabirtoklás: 65% - 35%
Kapura lövés: 11 – 1
Kaput eltaláló lövés: 5 – 0
Szöglet: 6 – 2

Természetesen ezek csak kiragadott adatok a nagy statisztikás táblázatból, de ezek a számok tökéletesen mutatják a Dortmund mekkora fölényben játszott az első 45 percben. Ekkora nyomás alatt a három gólos hátrányt le is lehetett volna dolgozni, ha nincs a kapuban Lloris és az Ő tökéletes formája, amit erre az estére időzített.

A második félidőben jött a közhely, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, a 49. percben Kane lezárt minden nyitott kérdést. A második játékrészt is megnyertük statisztika szerint, csak ez egy olyan sport, amit gólra játszanak, abban pedig 180 perc nem volt elég, hogy középkezdésre kényszerítsük a Hotspur csapatát. Kettős vereséggel, csak az eredményt nézve méltatlanul búcsúztunk Európa legrangosabb sorozatától.

Lehet vigasztalódni szombat délután a Stuttgart ellen hazai környezetben. Tényleg jól jönne már egy önbizalom növelő, játékban és eredményben is meggyőző győzelem annak érdekében, hogy valami átszakadjon végre, ami 2019-ben eddig nyomasztotta a csapatot. Erre a krónikás könyv szerint a VFB lesz a megfelelő páciens, ha az utolsó pár meccset nézzük.

2010-ig kell visszamennünk annak érdekében, hogy Stuttgart győzelmet találjunk, számunkra az a vereség is idegenben volt még Hajnal Tamással a fedélzeten, szóval fekszik nekünk ez a csapat. Legyen ma is igazam, amihez kívánom a szokásos szotyi- ropi kombinációt, de mindenkinek a kreativitására lesz bízva a meccsnézés, mivel a Sport TV a Bayern meccset adja, ami egy időben kezdődik a miénkkel.  

 

A végére jöjjön még egy pozitív töltet. Na kié lett február legszebb találata????

Nur der BVB!!!  


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat