Bezár

RENDBEN
Kötelező a három pont

Kötelező a három pont

2019-04-13 13:11:12

Írta: Edelmann

Nehéz és kemény ezt a címet adni egy Dortmund blognak manapság, főleg egy ekkora zakó után, amit kaptunk a Münchentől múlt héten, de nincs idő tovább nyalogatni a sebeket, ma a Mainz ellen fel kell állni a padlóról.

Foto: BVB twitter

Aki szokta olvasni kisebb szösszeneteimet az tudja, minden cikket egy kis visszatekintéssel kezdek. De ezt most érthető okokból kihagynám, múlt heti teljesítményről, eredményről nincs nagyon kedvem írni. Nagyon gyorsan el kell felejteni, de egy valamire felhívnám mindenki figyelmét. Alig 12 hónap alatt lejátszott két idegenbeli meccsünk a Bayern ellen két bődületes vereséget hozott számunkra.

2018.03.31. Bayern München – Borussia Dortmund 6-0
2019.04.06. Bayern München – Borussia Dortmund 5-0

És akkor tekintsünk előre, 18:30-tól Dortmundban a Mainz csapatát látjuk vendégül. A két csapat között óriási különbség a tabellán, tíz hely választ el minket és harminc pont, mondhatni klasszisokkal jobb csapat vagyunk. Tényleg azok vagyunk?

A Mainz egy ideális, önbizalom növelő együttes számunkra, ha visszatekintünk a közelmúltba szinte csak Borussia győzelmeket látunk, bár tavaly pont megtréfáltak minket hazai pályán. (1-2)

Utolsó tíz Bundesliga összecsapásunk statisztikája: 10 meccs: 7GY, 1D, 2V

 

Sajnos a kezdő 11 összeállításába beleszólnak az orvosok, mivel Piszczek ismételten harcképtelen, és maximum a lelátóról fogja nézni a meccset Hakami is. További kisebb sérülésekkel bajlódik Alcacer, Diallo, Guerreiro és Pulisic is.

 

Mindig minden meccsre azt szokták mondani, hogy nehéz. Főleg, ha a kötelező három pontot úgy kell begyűjteni, hogy egy rangadón elveszített három pont mellett a becsület is elveszett egy időre. Ezt a három pontot nyolcvanezer néző előtt most úgy kell begyűjteni, hogy ha lehetőség nyílik rá, igen is gálát kell rendezni.

Én ma gálát várok!

Szotyi, ropi, sör!


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat