Bezár

RENDBEN
Der Klassiker következik

Der Klassiker következik

2019-04-06 11:12:25

Írta: Edelmann

A Borussia Dortmund Münchenben lép pályára a Bundesliga 28. fordulójában, a der klassiker minden évben kiemelt fontosságú mérkőzésnek számít, pláne most ebben a nagy versenyfutásban.

Foto: BVB Twitter

Múlt héten a Wolfsburg ellen elég lett volna csak a hosszabbítás perceit lejátszani, egy nézhetetlen normál játékidőt produkáltak a csapatok, majd jött a ráadás, egy szerencsét hozó galamb, és perce Alcacer duplája. Ezzel begyűjtöttük a három pontot, amit a Bayern nem tett meg Freiburgban, így ismét mi vezetjük a tabellát 2 ponttal!!!

Mindkét csapat tudja, mennyire fontos lesz a ma esti ütközet. Ha a Dortmund nyer, öt pont előnyre tesz szert míg vereség esetén a Bayern visszaveszi az elsőséget egy egységgel. Elnézve a két csapat formáját szinte megjósolhatatlan mit fogunk látni, mi egész tavasszal döcögősen haladunk előre, míg a Bayern vagy fiesztát csinál vagy rámászik a totó és tippmix játékosok idegrendszerére.

Ha már a formánál tartunk, nézzük az utolsó öt bajnoki meccsen mit csináltak a csapatok:

BM: D,GY,GY,GY,GY.
BVB: GY,GY,GY,V,GY

A München ráadásul a héten kupameccset is játszott, ahol a Bundesliga 2.-ből fogadta a Heidenheim csapatát, majd azon csak kínkeservesen lépett át egy 5-4-es mérkőzésen. Mi frissebbek vagyunk de nem támaszkodhatunk arra, hogy a Bayern nincs jó formában, mert mi se. Ha el akarjuk hozni a három pontot, akkor most igazán elő kellene venni az őszi formánkat, amikor szép játékkal nyertük a meccseinket.

Utolsó öt bajnoki randink a Bayern ellen nem mondhatni túl fényesnek, de legutóbb a szezon egyik, ha nem a legjobb meccsén 3-2-re megvertük őket, parádés játékra ma is szükségünk lenne.

BVB – BM 3-2
BM – BVB 6-0
BM – BVB 2-1
BVB – BM 1-3
BVB – BM 2-3

 

Sérültek mind a két oldalon vannak szép számmal, ami minket illet sajnos Alcacer és Guerreiro nem tartott a csapattal Münchenbe, míg Piszczek és Diallo már visszatértek a csapathoz, de hogy bevethetőek-e, azt csak Favre mester tudja. Hakami és Pulisic sincs harcra kész állapotban.

Reus múlt hétvégén apa lett, (ezúton is gratulálunk neki és sok boldogságot a kis csemetéhez) nem is lépett pályára de most már a pelenka kicserélését rá kell bízni az édesanyára, a kapitány újra ott lesz a csapattal.  

 

Ha minden igaz Robbentől ma nem kell tartanunk, aki rengeteg gongot okozott nekünk a múltban, viszont ott a jó öreg Lewandowski aki már 13 klasiker gólnár jár. Ennek a 13 gólnak egy kicsit igazságtalan az elosztása, mindössze egyet szerzett sárga-fekete szerelésben és 12 alkalommal talált be a mi kapunkba. A klassikerek történetében 14 góllal Gerd Müller vezet, nagyon remélem soha nem éri utol a hetvenes évek gólvágóját lengyel „barátunk”.

A góllövő listát is Lewandowski vezeti 19 góllal, Jovis és Alcacer próbálja üldözni 16-16 góllal. Minden meccs előtt elmondható, hogy nagyon fontos három a három pont megszerzése, de ha ezt úgy teheted meg, hogy a mellette a legfőbb riválisodtól el is veszel hármat, akkor jön ki egy kis buta matekkal, hogy hat pontos mérkőzésről van szó.

18:30, Sport1 TV, ropi-szotyi-söröcske!


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat