Bezár

RENDBEN
Csak jobb jöhet Dortmundban

Csak jobb jöhet Dortmundban

2019-02-08 21:42:25

Írta: Edelmann

Volt már jobb hete is a Borussia Dortmundnak, de keseregni nincs idő, itt az újabb feladat, meg kell verni a Hoffenheim gárdáját, nagyon gyorsan ki kell mászni ebből a mini gödörből.

Kemény meccsnek ígérkezett és az is lett a Frankfurt elleni 90 perc, nem sikerült megnyerni. A mérkőzésen mind a két csapatnak voltak jobb és rosszabb periódusai, ami végül 1-1-es döntetlennel ért véget. Ekkor jött a para, mert a Bayern utánunk játszotta soron következő bajnokiát, de a Leverkusen szerencsére megtréfálta a bőrgatyásokat, pedig a félidőben még a München vezetett, a vége mégis 3-1 lett, így nem hogy csökkent volna a különbség köztünk, hanem egy ponttal több, hét lett az előnyünk.  

Savanyú a szőlő! Egy nagy lehetőséget szalasztott el a Dortmund, kilenc pont előny sokkal de sokkal megnyugtatóbb lett volna, ez a hét pont becsapós. Meg lehet tőle nyugodni, de két vereség esetén (ne legyen ilyen) egy pont maradhat, ami aztán tényleg semmire nem elég.

Kedden lehetett volna javítani a kupában, hazai pályán a Werder Bremen volt az ellenfél, aki már a mérkőzés elején bevette Oelschlagel kapuját. Mivel Bürki nem volt hadra fogható, így a fiatal kapus kapott bizonyítási lehetőséget. Hogy ne legyen pánik az öltözőben arról Reus gondoskodott, egy csodálatos szabadrúgással egyenlített. A második félidő nem hozott több gólt, így jöhetett a már jól bevált hosszabbítás, mint a korábbi fordulókban. Csak akkor a Borussia kezét fogták oda fent, most viszont elengedték, ami sok az sok. Kétszer vezetett a Dortmund, és kétszer egyenlített a Werder. A büntetőpárbajban rettenetesen kezdtünk, az első két próbálkozó sajnos kihagyta (Alcacer és Philipp), a Bremen játékosai viszont nem hibáztak, és tovább jutottak.

Két elpuskázott lehetőséggel a hátunk mögött kell megbirkóznunk azzal a Hoffenheimmel, mely csapat évek óta az élmezőnybe tartozik. Ezzel a 120 perccel a hátunk mögött most nem lehet hibázni, mert a valami azt súgja, nem ez a Schalke fogja megfogni a Bayernt Münchenben. Kell a három pont, gyorsan ki kell mászni ebből a kis gödörből, még akkor is, ha Reus játékát mellőzni kényszerülünk.  


Megosztás:

Hozzászólások:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat