Bezár

RENDBEN
Az újonchoz látogatunk

Az újonchoz látogatunk

2019-08-23 13:38:40

Írta: Edelmann

Gyorsan telnekmúlnak a napok, a Borussia Dortmundra ma egy újabb bajnoki mérkőzés vár, mégpedig az újonc Köln otthonában?

Foto: BVB Twitter

Míg a Dortmund célja a bajnoki cím elhódítása, addig az újonc Köln a Bundesligában maradást tűzte ki célul, mint az újonnan érkező csapatok általában.

Az első fordulóban az Augsburg ellen lassan már hagyománynak mondható első percben gólt kaptunk, amit azon nyomban ki is egyenlítettünk, majd a második félidőben kivégeztük ellenfelünket. Nem szabad megfeledkezni az Augsburg kapusáról, akinek minimum tartozik a csapat egy-két rekesz sörrel. Ami még emlékezetes marad a múlt hétről, az Alcacer önzetlensége és Bandt első bajnokiján meglőtte első gólját.

 

 

A Köln a Wolfsburg ellen egy 2-1-es vereséggel kezdte a szezont, méghozzá elég könnyedén nyertek a Farkasok, és ha belegondolunk, hogy milyen támadó játékosok sokasága játszik idén sárga-feketében, joggal reménykedhetünk az újabb győzelemben még akkor is, ha első hazai pályás meccsén a Köln valószínű kettőzött erővel fog pályára lépni.

Dortmundi sérültek listája szerencsére elég kicsi, reméljük ez így is marad egész szezonban. Egyelőre Morey nem kapott zöld lámpát az orvosoktól, míg Guerreiro ismét játékra alkalmas állapotban van, de szerződése körüli események miatt személy szerint meg lennék lepve, ha játszana, főleg ha kezdőként.

Kölnben legutóbb 2018 februárjában jártunk, Batshuayi duplájával illetve Schürrle késői (84. perc) góljával 3-2-re győztük le vendéglátóinkat. Ha tovább megyünk az időben (vissza), akkor azt látjuk, hogy a Köln se a kedvenc ellenfeleink közé tartozik.

Utolsó tíz bajnoki ellenük így néz ki: 4gy, 4d, 2v, ami nem is a vereségek száma miatt nem a legfényesebb, hanem soknak érzem a négy döntetlent egy olyan csapat ellen, akik többnyire nem tartoznak a Bundesliga krémjéhez.

A mérkőzést mind minden pénteki meccset a Sport TV 20:30-tól élőben közvetíti. Van jobb dolgod? Ugye hogy nincs.

Nur der BVB!!!      


Megosztás:

Hozzászólások:

Írta: Edelmann

Időpont: 2019-08-23 13:47:39

Kicsit off: de ha van kedve valakinek segíteni ezen a felületen a BVB blogok írásában, az ne habozzon regisztráljon, magamon kívül négy bloggert tudok kinevezni. Köszi!

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat