Bezár

RENDBEN
Steelers-Ravens Beharangozó

Steelers-Ravens Beharangozó

2019-10-06 11:52:58

Írta: CJMázli

Izgalmas napra ébredhetett ma az átlag Ravens fan, lakozzék is bárhol a világban. Hiszen ma rangadó van, magyar idő szerint este 19:00-kor kezdünk Pittsburgh városában, ahol a nagy rivális Steelers vendégeként lépünk pályára.

Egy igen csúfos, már-már megalázó vereségből kellene főnix madárként újjáélednünk és odacsapni a csoport riválisnak. Hogy lesz-e a hollóból főnix, az nem egyszerű kérdés, de megpróbáljuk megvizsgálni azokat a kulcsfontosságú dolgokat, melyek választ adhatnak erre a kérdésre. Egy biztos, a kohászok egy sima győzelem után, ráadásul hazai környezetben mindent meg fognak tenni, hogy tengelyt akasszanak nekünk, már csak az évszázados rivalizálás miatt is. Lássuk tehát, miben kellene túlszárnyalnunk őket koreste!

1. A védelem most bizonyíthat!

    Szerencsés elemként vetíthető előre, hogy a Steelers támadósora igencsak szenved idén, különösen ami a futójátékot illeti. Alig 64.5 yardot tudnak hozni a labdacipelésekből meccsenként, illetve 19 pontot szereznek átlagosan egy találkozón. Cserébe a védelmük sem valami acélos, mivel közel annyi yardot nyelnek be passzjátékokból, mint a mi teljesen szétzilált secondary egységünk, futásból pedig még többet is. Így levonható konklúzióként, hogy ha ma sikerülne egy picit összeszedni magunkat a coverage szitukban, valamint ha a cornerek és a linebackerek nem váltanák el folyamat egymást, nem maradnának le, a két gyengélkedő védelem közül sikerülne bebizonyítani ki is az úr, ha az ellenfél támadásainak limitálásáról van szó. DT Brandon Williams pályára lépése ma is kérdéses, sokat jelentene a játéka, mert ha a hazaiak nem nagyon próbálkoznának futással, akkor még bizony a nyomást is tudná generálni az öreg B-Will!

2. Ki kell használni a támadásbeli fölényt!

    Ha ismét a számadatokra hagyatkozunk, akkor azt láthatjuk, hogy pontban és total yardban bizony meccsenként másfélszer annyit érünk el mint ellenfelünk, a futott yardokat vizsgálva pedig 2.5 ez a szorzó. Az elmúlt meccseken a támadófal már mutatott nem várt megingásokat, főleg az eddig kitűnően játszó Bozeman illetődött meg többször. Szerintem nem kérdés, ha sikerül hozni ezeket, az amúgy idén átlag számokat, akkor akár a védelem újabb szétesése esetén is megoldható lenne túldobni a Steelers gárdáját. Igaz ez egy nehezebb út, de végszükség esetén talán járható.

3. Ismét sok a hiányzó a csapatoknál!

    Hazai oldalon a FB Roosevelt Nix és LB Anthony Chickillo tuti kiesése szerintem nem fog megoldhatatlan problémákat okozni, náluk is inkább a kérdéses státusz alatt található több kulcsember (WR Juju Smith-Schuster, LB Vince Williams, TE Vance McDonald). A madárkáknak a már említett B-Willen kívül C Matt Skura esetleges oldalvonal mögött maradása okozhat komoly fejtörést. Ugyanis ebben az esetben vagy Bozeman fog centert játszani vagy a méltán nagynevű Patrick Mekari (Ben Powers is bekerülhet az egyenletbe, mint helyettes guard, ha Bozeman vándorol középre).

A legtöbb fogadóirodánál 3-4 pontos favorit a Ravens, ez szerintem egy vállalható és megjátszható spread. Saját megérzésem a derbivel kapcsolatban egy szoros első félidő, majd a másodikban végre megszilárdul picit a védelem és megmutatjuk, hogy kinek hol is a helye a csoportban! Tippre mondjuk egy 17-30-as holló sikert kockáztatnék meg.

Ti várjátok már a kickoffot? Mit gondoltok ki nyeri a védelmi roncsderbit ma este? Bátorkodsz megtippelni a végeredményt? Ezekre a kérdésekre természetesen a komment szekcióban epekedve várjuk a válaszokat!

Go Ravens!

https://ravenshungary.com/


Megosztás:

Hozzászólások:

Írta: peticsek

Időpont: 2019-10-06 12:48:15

Go Steelers!

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat