Rams-Ravens meccsértékelő

Rams-Ravens meccsértékelő

2019-11-27 08:48:26

Írta: CJMázli

Azt hiszem mindenki örömmel viselte a szeme alatt a karikákat, örömmel hallgatta a kollégák megjegyzését „na mi van jól sikerült az este”?

De még milyen jól, saját otthonában semmisítettük meg a Los Angeles Rams együttesét, akik a legkisebb ellenállást sem mutatták a mérkőzésen. A vártnál sokkal nagyobb a probléma manapság McVay mester csapatánál, ugyanannyi driveból fele annyi yardot sem szereztek, mint mi, a játékhívások nem igazán működtek, a meccs előtt bereklámozott „tökéletes megoldás” Lamar ellen pedig egy ócska, rosszul elsülő trash talk húzásnak bizonyult csupán. Woods volt talán az egyetlen kiemelhető játékos hazai oldalról, míg a vendégek csapat szinten alkottak ismét maradandót. Ebből a 6-46-os diadalból bizony vastagon kivette a részét mindhárom csapatrész, de ez így is van rendjén. Be kell valljam, óriási örömmel tölt el amikor a nagykönyvben megírt csapatjátékkal sikerül megszerezni egy ilyen szép skalpot. Lássuk a konkrétumokat, milyen történések játszottak szerepet a Rams kapitulációjában!

1. A jó kezdés a hollók kezében tartotta a gyeplőt

    Ahogy a beharangozóban is próbáltam rá utalni, rendkívül fontos volt, ki dominál a mérkőzés első periódusában. Sikerült gond nélkül 14-0-s kezdéssel kipipálni a gyors odavágást, még Skura kidőlése sem vett vissza a csapat lendületéből. A félidő haladt tovább, ismét jött két TD a második negyedben, míg a Rams támadósora csupán 2 FG-t tudott felmutatni az első félidőben. Ez már akkora lélektani előnyt, na meg persze pontelőnyt is biztosított, amely kitartott a meccs végéig, sőt még nőtt is meglátásom szerint. Ebben a szegmensben szerintem dicséret illeti az edzői stábot, mert kiválóan menedzselték a játékok hívását, volt vér a pucában, lassan tényleg kezdem elhinni, hogy nálunk ténykedik az idei legjobb HC-OC-DC trió az NFL-ben.

2. Micsoda OL teljesítmény!!

    Nem semmi, hogy csere centerrel mit virított a Ravens O-line! Aaron Doldnak gyakorlatilag momentuma sem volt az egész mérkőzésen, egyetlen egy tackle és más semmi, ez lenne a Lamar elleni titkos fegyver? Ezen kívül a passz és a futásblokkolás is nagyon impresszív volt, Ingram és Gus munkáját is rendkívül megkönnyítette a támadófal. Lamarra nem igazán érkezett nyomás, igaz két sacket benyelt, de ezek leginkább akkor érkeztek, mikor a második olvasásra sem sikerült elérhető célpontot találni, vagy jó útvonalon megiramodni. Fenomenális, hogy nem sok rutinnal rendelkező játékosok, mint Brown Jr. vagy Bozeman micsoda parádézásba kezdtek az elmúlt hetekben. A passzblokkolás minőségi javulását az  5 kiosztott Lamar TD passz is jelzi, srácok, csak így tovább!!

3. Hová tűnt Todd Gurley II?

    Ez pedig már a védőfalunk érdeme, több helyen is olyanokat lehetett olvasni, hogy Gurley lehet a Ravens legnagyobb problémája ezen a találkozón, ám ebből semmi sem vált valóra. Sőt mi több, 6 labdacipelés jutott neki az egész meccsen, ezt természetesen az eredmény után való loholás indokolta leginkább, de mikor Todd kezébe tuszkolták a labdát, a „fussál!” felkiáltással, az sem volt valami meggyőző. Ráadásul -3 yardot elkapásból is le tudott tenni az asztalra ez a derék fiatalember, na nem baj, majd legközelebb! Egyedül Woods aki kiemelhető hazai oldalról, ő jól szeparálódott és okozott fejtörést a holló secondary számára. Akik amúgy ezt leszámítva semmivel sem voltak gyengébbek, mint az előttük munkálkodó védőfal. 2 INT is érkezett, tökéletesen sikerül kihasználni, hogy Goff nincs élete formájában. Humphrey fölösleges szabálytalanságai rontottak néha kicsit a szájízen, de ezúttal ez is simán belefért.

Ti mit gondoltok? Bárki ellen esélyes ez a csapat? Hogyan lehet fenntartani ezt az ihletett formát hosszabb távon? Jöhetnek a kommentek!

https://ravenshungary.com/


Megosztás:

Ez is érdekelhet:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat